Tegeltija traži zaštitu od Mektića

Povodom istupa ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića u kojima poziva na proteste ispred sjedišta Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH), predsjednik VSTS-a BiH Milan Tegeltija je uputio saopštenje za javnost sljedećeg sadržaja:

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


„Nakon najnovijih istupa ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine gospodina Dragana Mektića, kojim poziva na političke proteste ispred zgrade VSTS-a BiH u cilju iznuđivanja personalnih promjena u VSTS-u BiH, a posebno dovodeći ih u kontekst javnog poziva za nasilno rušenje vlasti od prije nekoliko dana, koji je takođe uputio ministar bezbjednosti BiH, predsjednik VSTS-a BiH Milan Tegeltija se urgentno telefonom obratio direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH gospodinu Mirsadu Viliću te zatražio obezbjeđenje njegove lične sigurnosti za vrijeme boravka u Sarajevu. 

Predsjednik VSTS-a BiH smatra da je, u kontekstu svih aktuelnih dešavanja i provođenja hajke protiv njega, a posebno izjavama ministra bezbjednosti BiH, dovedena u pitanje njegova lična sigurnost za vrijeme boravka u Sarajevu u kojem obavlja dužnost predsjednika VSTS-a BiH.

Ovakvi pozivi koji dolaze od ministra bezbjednosti BiH, kao direktnog predstavnika izvršne vlasti u BiH zaduženog za sektor bezbjednosti, predstavljaju posebnu opasnost, kako za sigurnost predsjednika, potpredsjednika i drugih članova VSTS-a BiH, tako i za zaštitu ustavnog poretka u BiH.

Predsjednik VSTS-a BiH poziva Tužilaštvo BiH da u okviru svojih nadležnosti razmotri ovakva postupanja ministra bezbjednosti BiH gospodina Dragana Mektića, u kontekstu odredaba Krivičnog zakona BiH.

Predsjednik VSTS-a BiH takođe ističe da je bilo kakav oblik pritisaka na nosioce pravosudnih funkcija u BiH, uključujući i organizovanje političkih protesta, nedozvoljen i neprimjeren pritisak na rad pravosuđa.

Ministar bezbjednosti, koji je aktivni političar i direktni predstavnik izvršne vlasti, ne može pozivati građane na građanske proteste jer su svi protesti kojih je on inicijator isključivo političke prirode. S obzirom na navedeno, sve eventualne proteste koji bi se mogli desiti nakon njegovog poziva, smatraću direktnim političkim pritiskom na moj profesionalni integritet i nezavisnost, kako i na integritet i nezavisnost pravosuđa te ugrožavanje moje lične sigurnosti od strane ministra koji bi o mojoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih građana, morao da se brine.

– Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pozvao je građane da se okupe pred Sudom i Tužilaštvom Bosne i Hercegovine naredne sedmice u Sarajevu, kao odgovor na korupcijsku aferu koja potresaju pravosuđe u zemlji.

-Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV. Predlažem masovno okupljanje građana iduće sedmice pred Tužilaštvom i Sudom BiH (tu je sjedište VSTV-a), kao demokratski vid pritiska za podnošenje ostavki“, napisao je Mektić na svom Twitter nalogu u petak naveče, prenosi agencija Patria.

„Biću na čelu toga pokreta“, poručio je Mektić.

Magazin Žurnal objavio je tekst o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije u korupcijsku aferu, u kojoj je trebao utjecati na tadašnju glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Dalidu Burzić da ubrza jedan krivični predmet, dok je Marko Pandža, inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) za tu uslugu Tegeltije od privrednika iz Velike Kladuše uzeo 2.000 KM, napominjući da će tim novcem „potkovati“ Tegeltiju.

Tegeltija je odbacio umiješanost u tu aferu, nakon čega je Žurnal objavio i snimak razgovora privrednika iz Velike Kladuše Nermina Aleševića, Tegeltije i Pandže.

Razgovore je snimio Alešević, koji od 2017. godine čeka da Tužilaštvo u Sarajevo otvori istragu protiv više političara u BiH, za koje je Alešević Tužilaštvu dostavio dokumentaciju da su počinili više krivičnih djela.BN TV

KOMENTARI120
POŠALJITE PORUKU

Trt

25.05.2019 13:10

A kad je onaj pozvao narod pred tužilaštvo... A?

TEGELTIJA TRAZ ZASTITO OD MILE LUKACA CERANICA ONI KROJE ZIVOT RS

TITO

25.05.2019 14:25

Ja sam njegov, podržavam ga

Baja

25.05.2019 14:38

Potpuno luda drzava.Nevidjeno.Americka suluda NATO kreacija u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko placa.Vazno je da mi udjeno u NATO pa makar sa milion stanovnika.Kakva ludorija.

Luda drzava

25.05.2019 15:34

Ne shvatam je li trazis zastitu od naroda?E moj Tegeltija,posle ovog ko je imalo sumnjao da si kriminalac sada zna da jesi.

Zastitu

25.05.2019 15:52

BAJA JA SAMO ZNAM DASU U JASENOVCU I GRADINI ZNALI KAKO TREBA SA SRBIMA ZIVEO MEKTIC

TITO

25.05.2019 15:59

Takvi pravosuđe, i tebe s njim na čelu, što služite pravdi, mamicu vam vašu lopovsku! Čovjek ovakav tekst ne može ni pročitati, av da ne dobije tahikardiju i šumove na srcu! Toliko se ćelavi zabrinuo za sebe i svoju pozadinu, da je cijelo SA digao na noge da ga zaštiti! Da nije tvoj život šta bolji od naših života, lopovčino?

O, grebem ti

25.05.2019 16:43

Kada si castan nema cega da se sekiras i bojis,nece niko doci na protest,jedino ako nisi castan...Valjda sam znas sta si radio i sta ocekujes,cim trazis zastitu PRAVEDNICE,bruko,ni mrtva dijeca ti nisu bila sveta,da dragi Bog da svi osjetite ovo kao porodica Dragicevic,manje vam ne mogu pozeljeti.

Kada si castan

25.05.2019 18:13

Budi posten i moralan pa podnesi ostavku pa se poslije zali nauci nesto od velikog srbina Strache. Dr MT gospodin Mektic nema oraha u dzepu

DR.MT PONESI OSTAVKU

25.05.2019 18:41

Covjece prekrsio si sve moguce zakone i jos trazis zastitu? Pa nevjerovatno. Taj od koga si trazio zastitu te treba uhapsiti pa u istrazni zatvor kad vec ne znas sam kao covjek dati ostavku. Sta jedan sluzbenik po kafanama prica o predmetima? Pa nije tuzilastvo privatna firma pa da poslujes kako zelis.

Dado

25.05.2019 21:37

Niti kuge, niti kolere, niti Turci, niti Austrougari, niti Hrvati, niti Bošnjaci, niti Bugari, niti Albanci, niti Rumunji, niti Mađari, niti Crnogorci, niti Sjeverno Makedonci, niti Nijemci, niti "veliki brat", niti Britanci, niti Francuzi, etc. nisu učinili skupno Srbima više zla nego Milošević, Milorad i AV!!

075

25.05.2019 21:38

Osim Branka Perića, Srbin za one koji broje krvna zrnca, nema čestitog i poštenog u "pravosuđu" na svim razinama u BiH!! Kod Hrvata, ne zna se sa iznimkom Adamovića i Ljubić Tomislava, ko je gori, kod Bošnjaka nema niti jedan pošten i čestit!!

075

25.05.2019 21:48

https://zurnal.info/novost/22104/dodikov-zet-i-sin-za-godinu-dana-prihodovali-64-miliona-km

075

25.05.2019 23:40

Vi ste nam učinili više zla. Od nas ste postali pa dižete ruku na nas zbog vaših uvjerenja. Marrrrrrš

re 075

26.05.2019 00:40

Da se proseta malo i do Vrhovnog suda i Ustavnog suda. Da se tamo useru u gace jajare koje uzimaju pare i koje ucjenjuju advokati koji im te pare daju. Cemu sluze videosnimci primopredaje para, ako se ne obijel9dane. Uveazli se ko crijeva i jedni druge stite. Po principu ja tebi ti meni. A pare nama

Setac

26.05.2019 04:36

Kad se ne moze osloniti ni na svoje sluzbe, da proba da se osloni na narod. Ovaj poziv je veliki ispit za narod. Ako ga narod ne podrzi u ovom casnom cinu znaci da smo definitivno svi Tegeltija.

Narod na Ispitu

26.05.2019 04:39

Cuj tegeltija trazi zastitu ustavnog poredka..ako se on izjednacava s tim poretkom onda je taj poredak u finoj ....

Psiholog

27.05.2019 19:05

Tegeltija je kriminalac. Jedan od glavnih poluga mafijasa zajedno sa Lukacem i Dodikom!

Dole Papcina sa vrha suda!

27.05.2019 21:43

ovi iz VSTV su male mace za neke sudije ustavnog suda. tzv. centra otuđene moći. odatle treba početi čistiti sistem od nepotizma i korupcije. samo ko da to uradi. ko da optpočne. ulica nije dobro jrešenje, ali ako dugog nema, ulica će ostati jedino rješenje. i neće narod biti kriv. biće kriv oni koji su izazvali narod na revolt jer ga godinama grebu u zdrav mozak. svemu dođe kraj pa će i ovima. samo što će se oni u međuvremenu obogati potkivajući se na sve četiri strane svijeta. ne gledajući ni vjeru ni naciju. pare ne poznaju ni jedno ni drugo. ali ima Boga. Bog vidi sve, i svi će mu otići na ispovijest. a onda, spašavaj se ko mže. malo ko od njih će se spasiti.

Glava od Ribe

28.05.2019 00:08

Potokovani Papci, su najveće zlo sistema. Sistema koji ne postoji. Postoji samo kriminalizovana politička elita. Mafija, drugim riječima. Ovoga niko neće moći maknuti iz sedla jer bi s njim pali i mnogi koji u ga doveli na tu poziciju. Živi bili pa vidjeli.

Potokovani Papci

28.05.2019 00:10

Neko pomenu ustavni sud. Slažem se. Niko ne može ni da zamisli koji je to osinjak. Ko dovodi sudije ustavnog suda na te funkcije. Zna se. za koga oni nakon toga moraju da rade. Zna se. Kako rade. Zna se. Prema tome, malo više pažnje obratiti na taj osinjak.

Kiko

28.05.2019 00:14

Srpcanin

25.05.2019 13:11

Srpcani ,grobari RS

Ako ste njegov.. onda promasili ste temu..rec je o korupciji

Soraja

25.05.2019 15:57

Tegeltijo, sebični stvore, previše si sebi umislio. Nije tvoja guzica zlatna! Od koga te treba čuvati? Bojiš se svoga naroda? Fuuujjj! Sam si se us..o! Trebamo se polako čistiti od kukolja. Dosta više, bre. EEEEJJJJ! Dokle?

Dokle, ali stvarno, dokle više?

25.05.2019 16:18

Kad ce vec jednom neko uspjeti izvesti narod na ulice ovi na vlasti su nevideni misevi ovo se jedino misomorom rijesava.

K.K

26.05.2019 10:25

Ćelo

25.05.2019 13:14

Ćelo je opasan kriminalac. Pa on je čak nadmašio i Milorada Dodika. Dodik je pozivao na kontramitinge. Neviđeni bezobrazluk Ćelavog. Pa svako ima pravo da poziva na proteste to mu garantuje ustav i konvencije o ljudskim pravima. Naravno sve mora da bude u demokratskim okvirima. A Mektić je pozvao na mirne proteste. Je li neko objasnio Ćelavom da policija daje odobrenje za proteste a nikako Tužilaštvo BiH

Ćelo se debelo prepao. Svjestan je svojih ne/djela. Zajaukao je prije vremena.

da ćelo

25.05.2019 15:18

Celo je malo i priglup.

Milos

25.05.2019 20:31

Dobar

25.05.2019 13:14

Nije Mektic pozvao da se napada VSTV nego da se protestima ukaže na vaše lopovluke g. TEGELTIJA. Al nemate vi obraza

Kad napadnu Milorada on kaže ugrožena nam RS,a ovaj još žešći. Kad napadnu njega cuj ugrožena država BiH. Ljudi se pretvorili u države pa ne smijes ih spomenuti. Mars bagro lopovska.

Koji lopovluk

26.05.2019 01:45

Da nije, al na djelu je klasična zamjena teza! To je njihov isprobani recept - ako kaže bilo ko, bilo šta, protiv njihovog kriminala, odmah svi graknu - to je udar na RS, to je udar na srpske kadrove, hoćemo zaštitu ugroženi su nam životi... Imamo sreću, da tako kažem, što se gospodin Mektić stavio na čelo protesta, kao jedan pošten i častan čovjek i političar, i to ne smijemo propustiti ljudi - uzađimo svi, možda, zaista, više nećemo imati još jednu šansu!

Naravno

26.05.2019 09:55

Tako je.

Re

26.05.2019 10:13

istina

25.05.2019 13:20

Jedini spas dovest sledeci pet do deset godina strane sudije i sefove da se ovo ocisti ovde svako svakog ima u saci i tome nejma kraja tako je bilo sa demostracijama prije par godina ko sto kaze Sojic samo tri mjeseca vlasti i ne treba mu vise BEZ PRAVNE DRZAVE NIKOM NIJE DOBRO samo onim pet posto lopova koji kradu a drzava stiti onaj zbog sume ode u zatvor a to je krvav poso

Cijeli aparat bi trebali dovesti strance dati plate i da rade. Tek tad i napredovala. Ovako nema nista od ove zemlhe

Pera

25.05.2019 14:40

i po mogućnosti amere ili britance

re

25.05.2019 15:10

da i kod nas ima poštenih sudija do duše malo ali ima, e njima dati dobre plate i platiti ptrekovremeno... trebat će im. stranci nam ne trebaju, oni su ovo i zakuvali, znaju oni za sve lopovluke... ovi preu pare za njih.

Mislim

25.05.2019 16:24

Samo švajcarce! Sve bi, u kratkom vremenu, funkcionisalo ko švajcarski sat!

Re re

25.05.2019 16:51

Iz filma Ko to tamo peva: Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda... E, da se ja pitam, ja bih smijenio kompletan sastav VSTV-a. Zašto? Dali su podršku kriminalcu, bez ikakve istrage ili analize... Svi su u istoj sprezi, ogrezli u kriminalu do guše! Treba naravno preispitati i izjavu našeg glavnog... (ne znam kako da ga nazovem...), znate na koga mislim, jer je i on istrčao pred rudu, kao veliki poznavalac prilika.... ne samo u RS, nego i šire. Sve zna i u sve se miješa! Ljudi, dozovimo se pameti. Ovo je veoma ozbiljna stvar. Ako pustimo da ode niz vodu, ne zaslužujemo da živimo ovdje, samo smo si krivi!

Ko to tamo peva

25.05.2019 17:09

Samo dovesti par sudija i tuzilaca iz Kine da nas po kratkom postupku spase od korupcije.

smoluca

25.05.2019 23:30

"Oni" su dali podršku, svome sabratu, jer je on jedan od njih, jer su svi isti - ogrezli u nepoštenje i kriminalu - što kaže naša stara poslovica : Vrana, vrani oči ne vadi! Ne podržavaju oni njega što ga vole, već zato što su i njihovi džepovi prepuni orasa, znaju ako sad padne on, da će i oni morati mijenjati svoj "način poslovanja", ako neće da završe u pržunu! Veliki pozdrav, velikom Gospodinu Branku Periću od njegovih Banjalučana!

Re Ko to tamo peva

26.05.2019 10:04

A DA ZNATE NARODE JUGOSLAVIJE .....ŠTA OVI NA VLASTI ,, SRBI " IMAJU U VOJVODINI I BEOGRADU . HOTELE , MOTELE, RESTORANE , VINARIJE -ŠKRBIĆ , JUNGIĆ ..CRKVE , STANOVA NA STOTINE U BG , NS , SUBOTICA , SALAŠI , POLJOP . ZEMLJE 10 HILJADA HEKTARA .....MI ,, KRUVA - HLEBA - HLJEBA " NEMAMO JESTI , A VODA POTROVANA U CELOJ VOJVODINI , PA KUPUJ U BALONIMA , KLADIONICE , KOCKARNICE.. SVE IMAJU U SRPSKOJ I SRBIJI , UZELI POŠTENOM PRIVATIZACIJOM ZA JEDNU MARKU I 1 EVRO. AJMO ŠETATI NARODE I POPRIČATI MALO O OVIM STAVARIMA , LEPO JE VREME....

Djuro Kać

26.05.2019 16:11

Milenko

25.05.2019 13:22

Podnesi OSTAVKU pogani prevarantu !!! Moral NULA BODOVA, treba te osuditi na 10 godina malo u Alkatras Zenica da se prevaspitas POGANI LOPOVE

Ma ćudi me da ga ne poklope sa još jednim snimkom i pa pa

Re

25.05.2019 19:41

sikirica

25.05.2019 13:27

Skonto Milance da je pusten niz vodu...

Hahahaha

Re

25.05.2019 19:28

Direkcija

25.05.2019 13:29

Legendo kako ce te cuvat Direkcija kad ona spada pod Ministarstvo, njihov glavni i odgovorni je Ministar Mektic... A i Direkcija ne cuva kriminalce nek te Dodini cuvaju!!

Da je veća faca od Mektića, pa da ovi iz Direkcije treba da otkažu poslušnost Mektiću, i da dođu čuvati njega, jednog kriminalca! Mnogo se mali umislio da je neko jako važan! Ološ!

Pa on konta

26.05.2019 10:10

KONTRAŠ

25.05.2019 13:31

ŠTA SE ČEKA SA HAPŠENJEM TEGELTIJE I ONIH KOJI GA ŠTITE. ZAŠTO SE NE UHAPSI GLAVNA TUŽITELJICA KOJA JE SMIJENILA POSTUPAJUĆEG TUŽIOCA KAKO BI ZAUSTAVILA ISTRAGU PROTIV TEGELTIJE. KO ŠTITI MAFIJU U BIH !

istina

25.05.2019 13:31

Narod jebete godinama niko ga ne stiti , a ti Lopove trazis zastitu...

Tačno.Duša me boli za poginulim borcima koji su živote dali da bi ovi debili sve uništili.

Kika

25.05.2019 16:00

"Mi smo *ovna!"

Nisu oni krivi

26.05.2019 10:11

Mislim Da Je I Ludima Jasno!

25.05.2019 13:36

doslo je vreme da se raziđemo kao normali. narod, i da svsko svoju kucu pocne da uređuje po zelji svojoj i zelju porodice, ma dajte se jednom izjasniti

E moj Srbine. Zar je razlaz izla da povedes Tegeltju da sobom. On je razlaz sa pamecu

Re

25.05.2019 14:44

zakon

25.05.2019 13:36

kace dodik izvesti narod pred tuzilastvo da trazi pravdu za davida obeco je prosla su dva mjeseca

Oterali su Davora i sad cute. Dodik je isti Sanader, ovaj nece u Nato i EU jer zna da ce u prodekanu

Pera

25.05.2019 14:43

Sarajevo

25.05.2019 13:37

Svaka cast ministre Mekticu,svi ko misli za buducnost sebe i svoje djece treba stati uz ovog COVJEKA,a onda treba se samo zalagati ministra Mektica za predsjednika cijele BIH....bravo ljudino i gromado od covjeka

Od vas u Sarajevu zavisi da li će uspjeti miting.Vi krojite u petak ne samo svoju budućnost nego i svih stanovnika BiH.

Istina

25.05.2019 13:41

Čuj ćele, zaštitu za njega i njegovu partaju. Časni suče, čwga se bojiš, naroda, pa narod treba i da vam sudi, jebete ovaj narod u zdrav mozak, kradete, sve ste opustošili pohlepnici i još nam djecu ubijate. E sudit cemo vam mi ovo je naša zemlja, mojih predaka, moje djece

Čuj, čujčuj njega

25.05.2019 14:36

Trebamo izaci svi,jedino tako mozemo da skinemo ove sto nas samo vracaju unazad,a Mekticu uz tebe je svako normalan ko razmislja za svoju buducnost

Re istina

25.05.2019 14:44

Ako samo na proteste izadje Sarajevo,Mile ce zaurlati kako je to napad Bosnjaka na srpske kadrove sto ce sektasi iskoristiti za manipulaciju krezubog glasackog tijela,zato svi zajedno na proteste ako mislimo sebi i svojoj djeci dobro.

Za istina

25.05.2019 16:11

SDS I PDP bi trebali da organizuju autobuse da dođe njihovo članstvo iz Krajine.,Bijeljine,Brčkog i Istočnog Sarajeva TE SVI KOJI SU ZAPOSLENI U Zajedničkim institucijama ispred SDS i PDP.Ako to ne urade onda su pustili Mektića niz vodu i postali PAPCI.Na proteste će sigurno izaći i građani Sarajeva, pogotovu simpatizeri stranaka koje su na vlasti u Kantonu.Ovo je prilika da svi zajedno kažemo JASNO I GLASNO da nam je dosta kriminala i korupcije.Današnji AVAZ se stavio na stranu kriminalaca i pokušava da ocrni Mektića.Ovim potezom su pokazali da im nije stalo da zavlada red u BiH.Žalosno od Radončića.Istočno Sarajevo je uz MEKTIĆA.Do pobjede.

Istina

25.05.2019 19:30

@Istina Polu Bošnjak, polu Srbin sam, supruga mi je već 24-tu godinu Hrvatica sa kojom imam dijete, navijam za "Slobodu"! Shvatite da su Srbi iz BiH najneobrazovaniji i najsiromašniji ubjedljivo na Balkanu!! Ako dođe mnogo ljudi u Sarajevo, Milorad će vam poslati gajbu piva i reći da je to " napad na srpstvo " i vi ćete, ogromna većina, se upecati na to i Milorad će i dalje da vas "šiša"!!

075

25.05.2019 21:43

baka

25.05.2019 13:46

BRAVO Mekticu,VELIKI COVJECE!Sad gledamo u Boga i Tebe .Ovaj narod ne moze vise da izdrzi.Bog te blagoslovio.

Mektić je jedini političar u BiH koji ima mu*a da nešto uradi. Svi ostali su šonje i jajare.

Realno

25.05.2019 16:05

Marko

25.05.2019 13:50

Trebamo podrzati proteste svi na ulice dosta je kriminala i nepotizma dole tegeltija dole burle ljudi izidjimo pokazimo da nismo ovce dostaje rezima

Ogorcen

25.05.2019 13:54

Kriminalac do kriminalca,narode na ulice,bravo Mekticu✊

Milojko

25.05.2019 14:00

Ako si čist, čega se bojiš ??

mafija

25.05.2019 14:06

Zubati,još će biti igre.

Laki

25.05.2019 14:06

Samo čekam još Ćeranića da kaže da se ovde radi o obojenoj revoluciji i da je umiješan strani faktor....haha

bravo

25.05.2019 14:11

sad ce Mirsad da brani Milana od Dragana.... zivjela BiH

То је права БиХ

Е

25.05.2019 15:26

Мићане, Мићане

25.05.2019 14:18

Колико ли је само зла и покварености се скупило у овом Тегелтији. Па он је медицински феномен.

Knez

25.05.2019 14:29

Necete vise mirno spavati bando!

SveSkupa

25.05.2019 14:33

Samo se lopovi boje. U zapadnim zemljama se ODMAH daju ostavke, a nasi lopovi jos traze zastitu da i dalje lopovluk provode. Pa gdje to ima? Kod nas i samo kod nas. Nece da ostave pozicije i dobre plate i to ti je to. Nemaju obraza nimalo. Odu i u zatvor i iz zatvora dobiju jos bolje mjesto. Pa lopovi sebi napravili zakon i to zakon za lopovluk. Eh sada treba Tegeltiji zastita dok on boravi u Sarajevu. I to narod placa. Sta li ce od ovoga da bude? Ili ostavka ili jos veca nagrada?

Nema normalna zivota i buducnosti, dok se kriminalna hobornica ne rasturi.

Mafijaska drzava

25.05.2019 15:47

Empirija

25.05.2019 14:46

Najbolja zaštita im se može pružiti u Zenici, Foči, u tamošnjim robijašnicama. Što veća robijašnica to bolja zaštita. I zato tamo s njima. Odmah i bez oklijevanja. Nema greške, grešni su.

Cosko

25.05.2019 14:48

Da ovaj narod ima dostojanstvo evropljana i hrabrost koju je imao u ratnim godinama, ovog tegeltiju kriminalca bi u kontejner za smece prvo ubacio i natjerao ga da lijepo ispozira za fotografe. Poslije toga provozati ga centrom grada u tom istom kontejneru. Zatim isporucio policiji da mu se stave lisice na ruke i da odgovara na sudu za kriminalna djela koja je pocinio. Minimum 10 godina robije i oduzimanje kompletne imovine. I njegove i njegove porodice insire i uze. Za nauk. I to je cak nista naspram onog sta bi mu uradili npr kinezi. Oni osude na smrt metkom u potiljak na sred trga u Pekingu.

Ali u kontenjeru gdje ima odpadne hrane, pa da covjek malo zamezi.

Re

25.05.2019 15:22

I ne samo Tegeltiju. Sav nemoralni olos sto nas nisti.

Vladavina prava

25.05.2019 15:49

Banja Luka

25.05.2019 14:53

Kakva je ovo ludnica ...pa on uzma pare i trazi jos zastitu ...i sto je najtuznije ..dobice zastitu mjesto da ide u zatvor...njega ce jos mile nagradit.....

Jer niko neće njemu da skida skalp - samo se traži da ovaj nemušti stvor odstupi sa svoje, dosadašnje funkcije, na koju je stupio bez ikakve vidljive zasluge! Ljudi podržimo Mektića, i izađimo na ulice!

Neće dobiti zaštitu

26.05.2019 10:21

Marko

25.05.2019 15:03

Diz se Banjaluko svi na proteste da rastjeramo ovu bandu

XL

25.05.2019 15:14

SVEMU DOĐE KRAI✊✊✊

boeac

25.05.2019 15:25

Dali je mito zakonom regulisano korupcija da se jos zastiti pa dokle ide mafija.

mislim

25.05.2019 15:28

Takve treba hapsiti a ne stititi

Hednostabno mora se

25.05.2019 15:36

Svi na proteste.

izraelac

25.05.2019 15:36

skreće pažnju sa sebe i glumi žrtvu... običan narod je nezainteresovan osim kad autobusom dovedu protestante inače je sve šupljak..

sad je cas

25.05.2019 15:40

Kuka i motika krecite

Kum Vlado

25.05.2019 15:45

Kume Mića, mani se budaleština, na...aću i ja kraj tebe. Slušaj kuma, predaj se na vrijeme, dok nije kasno. Nisi ti Čaruga, radio si i dibrijeh djela, imaće milosti prema tebi. Kume, kumim te...

Ma

25.05.2019 15:49

BRAVO MEKTICU BL JE UZ TEBE.LOPURDA CELAVA UZIMA PARE TRAZI ZASTITU.MA KOGA TI ZAJEBAVAS NISMO OVCE

Pravosudje

25.05.2019 15:52

Najbolesniji stub drustva, zbog kojega smo najgori u Evropi po svim parametrima.

Nema se gdje ni kome obratiti

25.05.2019 16:01

Sram da bude mnogih u pravosudju. Unistili su etiku prava i pravde,na svim nivoima. Bescasni, kriminalci korumpirani, nesposobni, neatrucni i na da sve bescasni.Opsta propast drustva.

Dane

25.05.2019 16:05

Svi na protesters ,izadjimo dosta diktature

istina

25.05.2019 16:19

Da samo usvoje zakone dodikove NE MOZE NAM NIKO NISTA i zakone mita i da drzava ubija koga hoce i netreba vise nista zato nece u NATO ni u Evropu moraju odgovarat

Svasta

25.05.2019 16:30

Lopove nek cuva policija a narod nek udara. Pendrecima

Nema zstite

25.05.2019 16:33

Mi placamo policiju

JA

25.05.2019 16:55

Tegeltija ovakvim svojim ponasanjem samo pokazuje koliko ga zabole k....za pravdom, istinom, postenjem, pravosudjem. Samo ga interesuje fotelja. Nema sta, na dno smo doputovali narode.

Žana

25.05.2019 17:31

Gospodin Tageltija bi trebao i sam da podnese ostavku, što bi bilo normalno u civiligovanom svijetu, a ne da traži sopstvenu zaštitu i proziva druge kao nezakonite rušioce VHS, koji je već odavno izgubio povjerenje naroda.

vidi se da decko ne poznaje pravo kad sebe izjednacava sa pravosudjem, jer institucija koju predstavlja je drzavni organ koja postavlja pravosudne kadrove sudije i tuzioce, nazalost jer bi to trebalo biti odvojeno, kao u drugim zemljama, a pravosudje cine sudovi, tuzilastvo i advokatura.Posebno je smjesno da zastitu svog integriteta trazi visoki funkcioner koji gaje narusio u kafani.

Bato

25.05.2019 18:42

U centar

25.05.2019 18:09

Naslov je dvosmislen, ali zapravo tačan. Glupi Tegeltija traži da se zaštiti od Mektića, ali zapravo traži da ga Mektić zaštiti od Mektića. Grohotom se smijem....

KRIMINALCI

25.05.2019 18:23

CELO TUZILASTVO SPROVEST U ZENICU KOD ZIJADA TURKOVICA NA RIBANJE.

Od

25.05.2019 18:58

koga se on boji, naroda? Svasta

Bl

25.05.2019 19:38

Hahahaaa, ovo nema ni u najjadnijoj Afričkoj zabiti! Katastrofa... Ima li iko na planeti da presječe ovo jadno stanje? Sve zajedno ih potrpati u kamione i poslati u neki evropski ili svjetski zoo, da ih “ljudi” analiziraju i gledaju!

Fv

25.05.2019 20:36

PODRSKA GOS MEHTICU KOJI POZIVA NA MIRNE PROTESTE I UKAZUJE NA STRAVICNI KRIMINAL VISOKOG TUZILASTVA I TEGETLIJU SVATITE LUDI NARODU

Ww

25.05.2019 20:39

TEGETLIJA NIJE TVOJ ZIVOT PRECI OD ZIVOTA MLADOG DAVIDA DJENANA KRUNICA VUKELICA DJUROVICA I ONOG IZ DOBOJA I OSTALI ZIVOTA I ZIVOTI NARODA HEJ TEGETLIJA STANI STANI STANI SA DODIKOM NA VJECNU ROBIJU

srk

25.05.2019 21:03

i ja trazim zastitu drzave od tegletije koji uzima mito.

Marko

25.05.2019 21:19

Ljudi ja izlazim na proteste ovdje u Banjaluci isti dan isto vrjeme pred tuzilastvo jer je to ista bagra svisu burlini narode izidji idemo do kraja pravda za sviju

Nihad

25.05.2019 21:43

ako su rumuni mogli skinuti čaušeskog sa vlasti zašto narode mi neskidamo naše dugo godišnje lopove.trebamo se podići na noge i ujediniti svi nije važno kako se ko zove.treba bandu skinuti sudit oduzeti im nelegalnu imovinu.

Haloooo!

25.05.2019 21:44

Traži zaštitu od Burle, on te je i doveo tu gdje i jesi. Ostavi Mektu na miru božiji čovječe.

MM

25.05.2019 22:05

Sve kriminalac do kriminalca,jadan je ovaj narod sa ovakvom vlascu i sudstvom i nazovi pravosudjem!

Miromo

25.05.2019 23:00

Bravo Ministre Mektiću neka vide kako je jadnom narodu sa bandom.usro se ko grlica a pa nek je krenulo

Googl

25.05.2019 23:07

Pa nije ti MEKTIC dao 2000 cuj trazi zastitu a mi gradjani onda trazimo.od LUKACA zastitu Dodika Zeljke...

Zeljko Banjaluka

25.05.2019 23:37

Tegeltija zapalio si osnovni sud Banjaluka unistio dokaze o Milanu Cosi i njegovoj javnoj kuci u koju si isao ,KAO I MNOGE DRUGE DOKAZE KOMPLETNA SOBA SA DOKAZIMA IZGORILA KO JE ZRTVOVAN PIUN PORTIR BOZIC PERO KOJI NIJE NI ZNAO GDJE SU DOKAZI ! Umjesto da odgovsras za pozar u sudu postavili te za predsjednika VSTS da i dalje unistavas dokaze ! DJUBRE MORE MARS PROVALJEN SI !

Cuj njega

26.05.2019 01:55

Zaštitite me inače propade država BiH. Auu ovaj je prepametan,burlina skola. Ja sam država i mene štitite jbt. Ovo nema nigdje na kugli pa ni u Afričkim despotijama.

Pera

26.05.2019 07:57

Uplašio se. Dobio i nadimak od Vukanovića, Milan Mito Tegeltija. Kako Štrahe podnese ostavku a ovi naši Bogom dati ni mrtvi iz fotelje neće

Šup..

26.05.2019 08:38

Definitivno otići iz ove rupe od države.

Ne otići nikuda - definitivno, jer je ova, kako ti kažeš rupa, naša zemlja, i zemlja naših otaca i praotaca, a to treba da ostane i našim sinovima i ćerkama kao i unucima! Najlakše se okrenuti i otići, ali ne, treba ostati i boriti se za svoje, a ovaj ološ treba otjeran odavde, nek oni idu u Australiju i Njemačku, pa nek uživaju, kad je tamo tako lijepo!

Re

26.05.2019 13:39

Zar je???

26.05.2019 10:24

Zar je osuda korumpiranogTegeltije, napad na Ustavni poredak. Milina formula za sopstvenu zastitu, jer je lijepo nista ne raditi za narod a uzimati veliku platu i jos vece mito. Sljamu, od covjeka-ne covjeka!

aaa

28.05.2019 12:58

Bahati Tegeltija je diskreditovao sam sebe i kompletnu instituciju.

Напријед

28.05.2019 13:00

dao ostavku ili ne dugoćese pominjati "potkivanje" kao metafora posrnulih ljudi.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.