Priča: Da se zna ko je ko u ovoj igri...

Odbrana je renovirana, idemo dalje. . .

Fudbal 25.05.2019 | 00:00
Priča: Da se zna ko je ko u ovoj igri...
Bajernova transfer politika je već godinama takva se o metama i željama ne priča mnogo. Zapravo, čelnici bavarskog giganta samo odrade posao i u etar puste zvanično saopštenje da je posao zaključen. Zbog toga je ova situacija oko Leroja Sanea malo drugačija i zbog toga ne treba sumnjati da će klub iz Minhena udariti pečat i na taj transfer. Juče Uli Henes, danas Karl Hajc Rumenige - vodeći tandem Bajerna potvrdio je da klub radi na dovođenju sjajnog krilnog napadača. A da nisu uvereni u uspeh ovog posla verujete da bi za javnost bili zakipčani do grla. 

Pisali smo danas već da je Pep Gvardiola dao zeleno svetlo za transfer i da je sada na dva kluba da postignu dogovor oko obeštećenja. Igrač je svoje uslove već izdiktirao i Bajern je pristao na njih. Radi se o sumi od 10.000.000 evra po sezoni. Ugovor na pet godina. Bez bonusa. Spekuliše se da bi transfer mogao da iznosi između 70.000.000 i 100.000.000 evra, ali s obzirom na situaciju i specifičan odnos u kom su menadžer Građana i jedan od najskupljih igrača, ne treba očekivati da će Siti previše da zateže. Bajern, poput svih nemačkih klubova prelazni rok završava praktično pre nego što pijaca zvanično i bude otvorena, a i Gvardioli će biti u interesu da što pre oformi ekipu za narednu sezonu.

Zbog svega toga - a nikada ne treba zanemariti ni značajnu ulogu finansijskog fer pleja s kojim su Građani poodavno "na vi" - treba očekivati da ponuda koja je danas poslata, teška 80.000.000 evra, bude i prihvaćena. Takođe, Mančester je već pronašao idealnu zamenu za Sanea. Radi se o Žoau Feliksuiz Benfike. Kako bi što pre stupili u akciju potreban im je novac. Eto još jednog razloga da posao bude što je pre moguće zaključen. 

Prema informacijama iz Engleske Leroj Sane se složio sa transferom bez problema. Cifra od 50.000.000 za petogodišnji ugovor slomila bi i neke renomiranije igrače, a ne rezervistu Sitija. A Sane je bio upravo to u finišu sezone - rezerva. Beg u Minhen znači i potraga za većom minutažom. Odlaskom Robena i Riberija Bajern je otvorio veliki konkurs za krila. Gnabri i Koman jesu pristojno odradli posao ove sezone, međutim potrebna im je žešća konkurencija. A i nije tajna da Henes i Rumenige žele da po ugledu na Mančester Siti i Pari Sen Žermen naprave dva gotovo jednako moćna tima, kako bi mogli lakše da izguraju sezonu na tri fronta. 

Otuda i informacija iz Nemačke da dovođenje Leroja Sanea ne znači odustajanje od Čelsijevog tinejdžera Kaluma Hadsona Odoija. Taj posao čini se negde u januaru završen, ali onda se sve zakomplikovalo prvo zbog dogovorenog odlaska Azara u Real, a onda i zbog teške povrede mladog krilnog napadača. Deluje, ipak, da se Bajern nije povukao i da će nastaviti da napada. Odoiju, podsetimo, narednog leta ističe ugovor i ovo je poslednja šansa da Plavci nešto zarade. A Bajern im ne nudi malo - 45.000.000 evra...

"Već smo imali ideju da dovedemo Sanea 2016, dok je bio u Šalkeu. Ali u to vreme nismo mogli da mu garantujemo minute, Roben i Riberi bili su na vrhuncu", ispričao je za Bild Rumenige. "Hasan Salihamidžić trenutno razgovara sa Saneom. On je za nas vrlo zanimljiv igrač. Da, tačno je da pokušavamo da ga ga kupimo". 

Rumenige je podvukao da je Hadson Odoi sada sekundarna meta, a o budućnosti Nika Kovača nije želeo da duži:

"Da li njegov ostana zavisi od finala kupa sa Lajpcigom? Bilo bi glupo da bilo kome posao zavisi od jedne utakmice. To bi bilo neodgovorno".  

Bajern je poslednju liniju u dobroj meri već renovirao. Benžaman Pavar i Lukas Ernandez stigli su u paketu za 115.000.000 evra. Nije tajna da je opcija za vezni red Rodri iz Atletika... Ali ako bi Bavarci završili ova dva transfera iz Engleske, tek onda bi demonstrirali pravu silu. A ne sumnjate da će sve uraditi da u tome uspeju. Uostalom, pola posla je skoro odrađeno. 

Deluje kao da su im malo dojadili svi ovi šeici i njihovo bahato ponašanje na fudbalskoj pijaci. I deluje kako da žele da im nešto dokažu. 

Zna se i šta - ko je ko u ovoj igri. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters    

Komentari / 0

Ostavite komentar