Sin Aleševića prijavio prijetnje

Sin Nermina Aleševića prijavio je danas prijetnje MUP-u Unsko-sanskog kantona u trenucima dok je njegov otac davao iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu u slučaju "Tegeltija", odnosno snimka koji je načinio tokom susreta sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom i predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanom Tegeltijom.

Bosna i Hercegovina 24.05.2019 | 19:18
Sin Aleševića prijavio prijetnje
Kako je za N1 potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, Aleševićev sin se obratio Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši i prijavio radnje koje je okarakterisao kao moguće prijetnje.

"Naime, lice koje on ne poznaje mu se obratilo ispred porodične kuće i pitalo ga gdje mu je otac. On je rekao da nije tu i upitao zašto mu treba. Lice je odgovorilo da će on znati kad bude trebalo zašto im treba. To je bila sva konverzacija i na osnovu toga je Aleševićev sin na neki način posumnjao da bi se moglo raditi o licu koje bi možda moglo na neki način naštetiti porodici", kazao je Šiljdedić za N1.

Kako je naveo, u konkretnom slušaju nije bilo direktne prijetnje ili razgovora koji bi odao da bi to moglo biti neko uznemiravanje ili prijetnja.

"On je nama dao opis vozila i lica, policija na terenu radi i pokušava locirati navedno vozilo i lica. U toku današnjeg dana i narednom periodu pojačat ćemo pozornost s obzirom na specifičnost događaja.  Za sada ne možemo potvrditi da je to bila prijetnja ili direktno ugrožavanje sigurnosti prema bilo kome", naveo je Šiljdedić za N1.

Na upit N1 da li će biti pojačane mjere zaštite porodice Alešević nakon posljednje afere čiji su akteri inspektor SIPA-e i predsjednik VSTS-a, Šiljdedić je naveo da policija preduzima mjere da zaštiti i sigurnost građana i imovine.

"Sam ovaj događaj, odnosno prijavu, ćemo uzeti ozbiljno i na terenu sa pojačanim prisustvom policije pokušati locirati ovo vozilo i lica pa da vidim o čemu je stvarno riječ", naveo je Šiljdedić.

Biznismen Nermin Alešević danas je dao iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u slučaju "Tegeltija". Po izlasku iz Tužilaštva BiH novinarima je kratko poručio da je "bez komentara".

Alešević je potvrdio autentičnost snimka na kojem se vidi razgovor između njega i Tegeltije te predaja novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži. Rekao je da se originalni snimak nalazi u Ambasadi Velike Britanije.

Online magazin Žurnal je ranije pisao da je Pandža uzeo dvije hiljade KM od Aleševića kako bi, kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, ubrzao rad na Aleševićevom predmetu.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija odbacio je sve navode o umiješanosti u koruptivne radnje te rekao da snimak potvrđuje njegov demanti.

(N1,SB)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Bakica

24.05.2019 17:54

Pa stvarno je ovo za malu dijecu .Ovo su prljave Bosanske podvale .MA DECKO HAJDE OLADI.

ODGOVORITE
Name

izraelac

24.05.2019 18:19

Kome odgovara tužilaštvo koje ne može ni Nasera Orića osuditi? o čemu ti baja pričaš?

Name

Tako je

24.05.2019 19:21

Mi srbi pucamo od postenja

Name

Zile

24.05.2019 20:25

Nema veze iz kojeg naroda dolazi takvi ko tegeltija i slicni njemu su opljackali ovaj narod ako ima dokaza treba onda da odgovara svaki za svoja djela dok se nerjesi ovakvi nema nam napretka oni uzivaju a mi sastavljamo kraj sa krajem zato neka odgovara za svoja kriminalna djela

Name

revis

25.05.2019 06:22

Najgore je kada lopovi koji vladaju ovom zemljom pocnu da stavljaju svoj narod i fol nacionalne interese ispred sebe, znaj da su nesto veliko zgrjesili. Nikad mi necemo u napredak dok ovo prolazi kod nas. Ostacemo ovcice za sisanje dok god oni upravljaju nasim nacionalnim osjecanjima.

Name

CAREVI

24.05.2019 18:17

Malo ste se zanjeli sa tegeltijom

ODGOVORITE
Name

Dora.

25.05.2019 13:59

Nemožese ni hodžama vjerovali pre tri godine su u bihaću dobili donacije iz arabije za gradnju đamiji u bihaću i njih trojica hodža su podijelili taj novac pokupovali sebe Stanove i auta.

Name

izraelac

24.05.2019 18:18

Ako se nepoznato lice nije predstavilo po bontonu onda i jest prijetnja... al ne mora da bidne da je prijetnju Tegeltija naručio nit je to moguće dokazati...

ODGOVORITE
Name

SUDIJA

24.05.2019 19:43

Ovo je napad na lik i djelo jednog poštenog nekorumpiranog i nadasve stručnog srpskog kadra kako bi se naštetilo RS.Odbraniće njega mile.

Name

Sve je moguće

24.05.2019 19:31

Ćelavi se već godinama druži sa razbojnicima, zelenašima dok je još bio Predsjednik osnovnog suda u Banja Luci. Njegovo društvo i njegovog kuma i Vlade su i banjalučki inspektori kriminalci.

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2019 07:35

Ajoj brate, otkrio su Ameriku. Tegeltija se oduvijek sa takvima družio. Al nije on kriv. Kriv je Milorad Novković koji je takve uvukao u pravosuđe i on je najveći krivac za ovakvo stanje. Novković je bio predsjednik Vijeća koje je oslobodilo Dodika i to nije bilo Dolče Džabana. Ovaj Muco je mala maca naspram starog udbaša Novkovića.

Name

Ej moj glupi narode!

24.05.2019 19:49

Jedna je banda na cijeloj BiH. Banda se zove Vlast.

ODGOVORITE
Name

revis

25.05.2019 06:24

Ljepo organizovani a sve po zakonu ko neslusa pod zemlju ga salju ekspresno. Dragicevic Grujic itd itd

Name

Hehe

24.05.2019 20:16

Sve pohapsiti,pa novu postavu zaposliti,ali provjeriti ko je iz korijena ispitati,ovi su se dosta napljackali nemogu ni unuci potrositi.

ODGOVORITE
Name

Tt

24.05.2019 20:39

Tegeltija se druzi sa kriminalcima i tajkunima sumnjivog porijekla.Zato i jest postavljen tu gdje jest da moze da slusa sto mu se kaze.A narod je ovca za sisanje pa eto,zato ljudi bjeze sa balkana trcecim korakom.

ODGOVORITE