Savić: Negativnosti su izašle na vidjelo!

Motiv u Beogradu je plasman na OI! Selektor vaterpolista Srbije, Dejan Savić, je rekao za B92 da je veoma važno to što su određene negativnosti isplivale na videlo tokom Evropa kupa.

Ostali sportovi 24.05.2019 | 15:41
Savić: Negativnosti su izašle na vidjelo!
“Delfine“ očekuje takmičenje u Svetskoj ligi u Beogradu, a prioritet je osvajanje prvog mesta pošto ono direktno vodi na Olimpijske igre.

“Ovogodišnja Svetska liga je specifična, posle mnogo godina se održava u Beogradu, igra se po novim pravilima i izuzetno je bitno takmičenje, ne samo zbog medalje, već i zbog toga što prvo mesto vodi na OI. Imamo mnogo motiva, cilj je da se što pre kvalifikujemo na OI“, rekao je Savić.

Istakao je i da će pripreme za takmičenje početi 11. juna u Beogradu i da će u tome učestvovati i reprezentacija Australije.

“Evropa kup je zaboravljena tema, analiza je pokazala mnoge negativnosti, posledice smo videli, došli smo i do uzroka. Na neki način možemo da kažemo da samo takmičenje nije bili bitno jer smo se već plasirali na Svetsku ligu kao domaći, ali je važno da su se pokazale negativnosti koje moramo da ispravimo. To je najbolja stvar koja se dogodila, negativnosti su bitne jer su izašle tada na videli, sada imamo dovoljno vremena da ih ispravimo“, istakao je Savić.

Trofejni selektor je istakao da Šabac ima veće šanse da osvoji titulu prvaka Srbije, u odnosu na Crvenu zvezdu, jer ima jednu utakmicu više na domaćem terenu.

Savić će biti gost prve emisije “Lavovske priče“, koju će voditi proslavljeni dramski umetnik Nenad Jezdić.

“Objašnjen mi je koncept i ja sam prihvatio iz prve... Da bi se dostigao ili dobio nadimak “lav“ neophodno je da se konstatno radi na sebi, a sve počinje sa kućnim vaspitanjem, koje se prenosi kroz selekciju mlađih kategorina. Igrači sami po sebi postaju lavovi kada svoje kvalititete prikažu u najboljem svetlu, a kada je tako rezultat ne mora da bude u prvom planu. Ne mora se biti šampion da bi se bio lav“, zaključio je Savić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar