LN: Tijana i Brankica spremaju revanš Turkinjama!

U poslednjem kolu prvog turnira Lige nacija u Beogradu Srbija igra protiv vicešampiona ovog takmičenja. Terzić sa najjačim snagama želi i treću pobedu. Poslednji duel ovih reprezentcija pripao Turskoj.

Ostali sportovi 23.05.2019 | 10:50
LN: Tijana i Brankica spremaju revanš Turkinjama!
Ako se po jutru dan poznaje biće ovo još jedna berićetna sezona za srpske odbojkašice. Evropske i svetske šampionke očekivano su upisale dve pobede na startu Lige nacija. Pobeđene su Holandija i Južna Koreja, a u četvrtak (20 časova) u dvorani Aleksandar Nikolić izabranice Zorana Terzića očekuje najteži rival – Turska.

Kao i naša reprezentacija i Turkinje imaju maksimalnih šest bodova. Trofejni italijanski stručnjak Đovani Gvideti u Beograd je doveo jak sastav sa igračicama iz dva najjača kluba iz države, Vakifbankom i Ezačibašijem. U prethodna dva meča briljirale su velike nade turske odbojke, 19-godišnja korektorka Abrar Karakurt i Hande Baladin. Od njih dve preti najveća opasnost.

Zlatni srpski selektor Zoran Terzić u sredu protiv najslabije selekcije na turniru u Beogradu Južne Koreje poslao je mlade snage. Nije bilo najiskusnijih i najboljih Tijane Bošković, Brankice Mihajlović i Stefane Veljković. Očekuje se da njih tri budu od starta na parketu i sa najjačim trenutno snagama napadne se i treća pobeda u ovom takmičenju. Podsetimo, za ovaj turnir Srbije nije u najjačem sastavu. Od igračica koje su prošle godine osvojile titulu svetskih šampionki u Japanu nedostaju Maja Ognjenović, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović i Bojana Milenković.

“U četvrtak nas očekuje najteža utakmica u Beogradu, sa najkvalitetnijim protivnikom. Želimo da upotpunimo ovaj turnir sa novom pobedom”, rekao je Terzić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Poslednji meč ovih dveju reprezentacija pripao je Turskoj prošle godine na završnom tuniru u kineskom Tjanđingu. Tada je bilo 3:2 za Turkinje koje su tom pobedom eliminisale Srbju iz borbe za medalju u premijernom izdanju ovog takmičnja pod okriljem Svetske odbojkaške federacije. Poslednja dva meča Srbije i Turske završena su posle pet setova.

U drugom meču turnira u Beogradu Holandija ne bi trebalo da ima problema protiv Južne Koreje. Brazilke su lako pobedile Kinu, a onda su morale da igraju pet setova protiv Dominikanske Republike. Karioke su favorit protiv Ruskinja koje su u Braziliju doputovale bez najbolje igračice Natalije Gončarove.

Amerikanke i Italijanke imaju priliku da ostanu sa stopostotnim učinkom. Bugarke su neprijatno iznenadile porazom od Belgije na svom terenu u Ruseu, pa će teško moći da se vade protiv SAD, branioca trofeja Lige nacija. Neizvesno bi moglo da bude u Opoleu gde Poljakinje dočekuje neugodne Tajlanđanke koje umeju da iznenade favorite. Kineskinje su ovaj ligaški deo takmičenja shvatili kao zalet za završni turnir u Nanđingu. Dva poraza na startu nije iznenađenje jer olimpijske šampionke iz Rija nemaju rezultatski pritisak, a u Braziliju su došle u kombinovanom sastavu bez prve zvezde Žu Ting.

Najboljih pet reprezentacija izboriće plasman na završni turnir u Nanđingu od 3. do 7. jula, dok je Kina kao domaćin već obezbedila učešće.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar