Šabac - Zvezda, za titulu u vaterpolu!

Partizan se oprostio od šampionskog trofeja u poslednjoj seriji peteraca. Crveno-beli prethodno rutinski eliminisali Kragujevčane.  Vaterpolo triler u Šapcu pripao domaćima, Partizan bez finala! Za titulu šampiona Srbije u vaterpolu boriće se Crvena zvezda i Šabac, pošto su savladale kragujevački Radnički i Partizan.

Ostali sportovi 22.05.2019 | 23:20
Šabac - Zvezda, za titulu u vaterpolu!
“Crveno-beli“ su u revanš meču odigranom u Beogradu slavili sa 11:4, a u prvoj utakmici u Kragujevcu su takođe pobedili – 8:7.

Daleko uzbudljivije je bilo u Šapcu, gde je domaći tim tek posle izvođenja peteraca eliminisao Partizan, za ukupnih 20:18.

Regularni deo meča je bio završen rezultatom 16:15, čime je Šabac nadoknadio gol zaostatka posle prvog meča odigranog u Beogradu (8:7).

Partizan je bio šampion Srbije poslednje četiri sezone, Zvezda je poslednji put titulu osvojila 2014. godine, dok je Šabac prvi put u finalu i ima priliku da osvoji duplu krunu, pošto je prethodno osvojio Kup Srbije.

Finalna serija počinje 29. maja u Šapcu, a revanš je 1. juna u Beogradu, dok bi domaćin eventualne majstorice bio Šabac.

Pored finalista, u Ligi šampiona će igrati i Radnički, a Partizan i Vojvodina će se takmičiti u Evropa kupu.

Srbija dobija novog šampiona u vaterpolu.

VK Partizan, rekorder u titulama i četvorostruki uzastopni šampion, izgubio je u uzbudljivom polufinalu plej-ofa, na gostovanju ovosezonskom osvajaču Kupa.

Šabac - Partizan 16:15 *petercima 20:18

Nakon minimalnog trijumfa crno-belih u prvoj utakmici (8:7), večerašnji dramatičan meč odlučen je serijom peteraca, jer je domaćin posle četiri četvrtine imao gol prednosti (16:15). Odluka je pala u poslednjoj, petoj rundi izvođenja.

U seriji za titulu, koja se prvi put od 2015. seli sa Banjice, Šabac će igrati protiv Crvene zvezde, jer je domaćin i na Dorćolu savladao rivala iz Kragujevca, posle 8:7 u prvom meču.

Crvena zvezda - Radnički 11:4 (2:0, 3:3, 2:1, 4:0)

Crveno-beli su poslednji put bili šampion 2014, dok će Šapčani igrati za "duplu krunu" i prvu titulu u klupskoj istoriji.

ZVEZDA: Kralj, Tankosić 1, Maksimović 1, Bursać 1, Perković, Vasić 2, Bitadze, Milojević 1, Ilić 1, Popović 1, Šulc 2, Radović, Todorovski, Kovačević 1. Trener: Filipović.

RADNIČKI: Dobožanov, Pljevančić 1, Ganić, Radovanlija , Tanasijević, Panić 1, Žulum, Stanković, Gusarov, Frolov 1, Tomašević 1, Đerković, Đorđević. Trener: Stevanović.

Finalna serija plej-ofa počeće 29. maja utakmicom u Šapcu, revanš je zakazan za 1. jun u Beogradu, a eventualna "majstorica" biće odigrana u Šapcu.

U ukupnom plasmanu, Radnički Kragujevac završio je sezonu kao trećeplasirani i tako izborio pravo nastupa u Ligi šampiona, dok će Partizan i Vojvodina moći da igraju u Evropa kupu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar