Afera Tegeltija trese Tužilaštvo

Tegeltija se sa Aleševićem i Pandžom sreo 23. novembra prošle godine. Službenik SIPA-e novac preuzeo na parkingu ispred sportske dvorane u Banja Luci. Tegeltija tražio broj predmeta, imena prijavljenih, te obećao da će razgovarati sa tužiteljicom

Bosna i Hercegovina 22.05.2019 | 14:05
Afera Tegeltija trese Tužilaštvo
"Mićane, ono što smo pričali. Evo, to je", reći će službenik SIPA-e Marko Pandža prilazeći, u jednoj banjalučkoj kafani, predsjedniku VSTV-a Milanu Tegeltiji.

"Ovdje je moj kum Vlado. Pred njim možeš pričati šta hoćeš. Tako da - slobodno", odgovoriće Tegeltija, obraćajući se, prije svega, biznismenu Nerminu Aleševiću kojeg je posrednik Marko Pandža spojio sa šefom bh. pravosuđa.

"Imam dva problema", započeće svoju ispovijest biznismen Alešević dok za stolom sjede službenik SIPA-e i predsjednik VSTV-a.

DVA PROBLEMA

No, vratimo se na početak priče. Nermin Alešević godinama ima problem sa Opštinskim sudom u Velikoj Kladuši koji je izdavao duple ZK izvatke za imovinu koju je on koristio, a na osnovu tih izvadaka, direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić i biznismen iz Ključa Amir Avdić su dobili kredit od Bobar banke u iznosu od oko dva miliona maraka. Alešević je slučaj prijavio SIPA-i, a ova policijska Agencija je podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Terzića i Avdića. 

Onda se naprasno umiješalo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je "pronašlo nadležnost" za ovaj predmet, iako je kriminal bio na području Unsko-sanskog kantona. Kako dvije godine ništa nije poduzeto na osnovu izvještaja SIPA-e, Alešević je pomoć odlučio zatražiti od čelnika VSTV-a. Prvi kontakt je imao sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom, koji je imao direktnu vezu prema Tegeltiji. 

IDE LI SVE PO PLANU

U nastavku donosimo prepisku Marka Pandže i Nermina Aleševića.



Alešević: Ide li sve po našem planu druže. Dogovorio da se vidimo sa Vladom / op.a Vladimir Jurišić, sekretar Osnovnog suda u Banja Luci i kum Milana Tegeltije/

Pandža: Dogovorio sam s drugom iz SA da se ja i on vidimo sutra kada on dođe u BL. Neću više preko Vlade da se zajebavam. Čuli smo se  ja i drug iz SA maloprije, sutra predveče je on u BL.

Alešević: Ok. Super. Svaka čast

Pandža: Zna se šta je u pitanju, ali da mu ja još pojasnim neke detalje, da bi on znao za dalje. Ja ću insistirati da vas dvojica sjednete.

Sutradan, Milan Tegeltija šalje tri poruke Marku Pandži, čovjeku kojeg, prema vlasTitoj tvrdnji, ne poznaje baš tako dobro

"Marko, danas sam na konferenciji cijeli dan. Evo me u Kazamatu na svečanoj večeri. Moraćemo to za petak odgovoriti ako nije prekasno".



Ovu prepisku sa Tegeltijom, inspektor SIPA-e je poslao Aleševiću kao dokaz da je predsjednik VSTV-a upoznat o svemu. I onda u petak,  u popodnevni časovima, Pandža i Alešević se nalaze u jednom ugostiteljskom objektu u Banja Luci, nakon čega odlaze u dvoranu. Tamo ih čeka Milan Tegeltija u društvu sa svojim kumom Vladimirom Jurišićem, pred kojim se, kako je naveo Tegeltija, "može sve pričati". 

"Ovaj problem ti može samo riješiti tužilaštvo i sud. Ovdje treba da forsiraš Tužilaštvo", objasnit će Tegeltija nakon što je prelistao dokumentaciju, čudeći se i sam kako je Tužilaštvo Kantona Sarajevo nadležno za kriminal počinjen u Unsko-sanskom kantonu.

TEGELTIJINO OBEĆANJE

No, onda je dao obećanje.

"Slušaj. Ja sam u ponedjeljak u Sarajevu. Ti ćeš meni donijeti to što je za tužilaštvo, broj predmeta i ostalo. Treba mi ko je tužilac i ko je prijavljen da ja vidim s Dalidom, pa ću ti onda moći nešto reći", kazao je Tegeltija.

Potom je rekao da biznismen Alešević broj predmeta dostavi prisutnom Marku Pandži, koji će sve proslijediti Tegeltiji.  

"Mića je ekstra čovjek, samo što je u obavezama, pa ne stiže sve", ubacio se u razgovor Marko Pandža, inače čovjek za kojeg Milan Tegeltija tvrdi da mu nije blizak.

Deset minuta poslije, Tegeltija je otišao, a Alešević i Pandža izlaze na parking ispred kafane.

"Ja ću biti sa njim. Sutra ćemo se mi vidjeti. Ako hoćet ti da potkuješ. On je krajnje korektan bio. Realan. Čuo si. Ubijeđen sam sto posto da će ti to završiti. Ovo kod Dalide", kazao je Pandža Alaševiću. 

Potom je primio prvu tranšu u iznosu od 2000 maraka.

"Ovo ću ja njemu proslijediti", kazao je Pandža nakon preuzimanja novca. 

DA SE NISI ČUO S DRUGOM

Da je posao nastavljen, pokazalo se kasnije, kada Alešević inspektoru SIPA-e šalje brojeve predmeta i dokumentaciju koju je od njega tražio Milan Tegeltija. 



Alešević: Ovdje je broj predmeta KTO 11207517. Ovo je odgovor Ureda glavne tužiteljice Kantona Sarajevo

Pandža: Proslijedit ću mu.

Alešević: Ok. Pozdrav iz kišovite Austrije.

Pandža: Tako smo jutros dogovorili.

Alešević: Jutro. Da se nisi čuo s drugom. Da li je zvao Dalidu Burzić

Pandža: Nisam se čuo s njim. Čim šta saznam, javiću ti. Uglavnom, proslijedio sam mu ono i rekao je da će uraditi onako po dogovoru. Ne želim da mu dosađujem 

(zurnal.info)

Komentari / 82

Ostavite komentar
Name

pres

22.05.2019 12:10

Ovog je dovoljno smo pogledati na slici i sve ti je jasno!

ODGOVORITE
Name

Re

22.05.2019 12:21

BAS TAKO! Pametnom dovoljno!

Name

A saopstenja

22.05.2019 12:49

A saopstenje?Sada ce saopstenja,te napad na instituciju,napad na nezavisno tijelo,napad na lik i dijelo Tegeltije,napad na Republiku Srpsku (tu smo bas osijetljivi),pa napad na ustav,sve ce biti od Sosrosa do izdajnika samo on nece imati ama bas nikakvu krivicu.E tu je razlila izmedju nas glupih Srba i jednog prosijevnog austrijanca,sistem i odgovornost.I Bogu se molimo samo kada vise nemamo kome!

Name

Da ga se resiti

22.05.2019 12:52

on je najodgovorniji za politicku situaciju Do sad je trbalo da ovi vodeci politicari sjede iza resetki on i ih stition je bog u sudstvu BIH zato odlazi stetocino

Name

Aa

22.05.2019 12:56

Nista se ovdje ne trese, nije ovo Austrija

Name

Sta je sad ovo

22.05.2019 13:02

Pa nisam ja tako bio shvatio ovaj clanak. Sad ispade da je Tuzilastvo u SA namjerno kočilo rješavanje Alaševićevog predmeta iako je čovjek u pravu. A Tegeltija ispade dobričina koji će mu pomoći da se predmet konačno uzme u rad i riješi.

Name

Da Ima Drzave

22.05.2019 13:11

on vec bio u zatvoru da drzava BiH postoji.Ona samo ima reprezentacije u fudbalu i kosarci i nista vise.

Name

SALE SLOVENAC

22.05.2019 13:16

SVI CE

Name

citalac

22.05.2019 13:24

ovaj je u tv emisiji govorio citav sat a da nista konkretno nije rekao novinarki

Name

Sa

22.05.2019 13:29

Ako je tuzilastvo krivo, onda neka Tegeltija rijesi to, a ne da uzima pare i istu tu tuziteljicu imenuje u drzavno.Kako su glupi pojedinci

Name

Re

22.05.2019 14:34

Znate šta će biti od ove "priče"? Biće : tresla se gora, rodio se miš!

Name

Ne(pravda)

22.05.2019 14:36

Jedna rečenica iz presude po reviziji Vrhovnog suda RS: "NE MOŽE SMATRATI NEZAKONITIM DJELOVANJEM ORGANA BEZ OBZIRA ŠTO JE TO RJEŠENJE PONIŠTENO ODLUKOM SUDA DONESENOM U UPRAVNOM SPORU IZ RAZLOGA ŠTO JE PO OCJENI TOG SUDA ORGAN UPRAVE OSPORENI AKT DONIO POGREŠNOM PRIMJENOM MATERIJALNOG PRAVA" Faktički Vrhovni sud svojom "ocjenom" legalizuje nezakonito postupanje državnih organa i kažnjava narod koji želi pravdu ali je u RS nažalost trenutno ne može dobiti. STRAŠNO ALI ISTINITO⁉️

Name

TITO

22.05.2019 15:07

MOLIM SVE DASE SAD IZJASNE DALIJE MEKTIC DRAGAN UKAZIVO STA RADI SUD I TUZILASTVO

Name

Re

22.05.2019 15:09

Ovdje je dupli prekršaj. Prekršaj VS u Sarajevu i prekršaj Telgetije koji uzima pikslu. Sve ovo treba u zatvor i slučaj za pola sata riješiti. Vidite i šta rade ti banditi poput Terzića, Avdića i gdje mi živimo i može li tu normalan čovjek nešto napraviti.

Name

A

22.05.2019 16:12

Aa sta bi sa jabukama iz Poljskeee!??? Sta bi sa 3 milionaaa kreditaa pojelaa macaa !!!koji biznis navtegeltijin nacin !!!kakav tegeltija takav i zakon !!takva i drzava !!privatna prcija !!sve su zlupotrebili i pokrali da nema dalje sa svojim bezakonjem i bahacenjem zlo bozijeee !!ni za 50 godina narod se nece oporaviti od ovog urusenog sistema koji je naprabila politicko tajkunska hobotnica!!!!!

Name

PRIJEDOR

22.05.2019 12:15

Ko bi rekao? Milančić takav! Nije to istina! Da li je Milanče svjestan šta je uradio::::: Gotov je, i onaj glavni.

ODGOVORITE
Name

re Prijedor

22.05.2019 12:45

Ma kakav Milance.Sada je Tegeltija Mica kako ga je nazvao u ovoj prepisci Marko Pandza njegov posrednik

Name

SVE U APS

22.05.2019 12:15

OVOG CELU I ONU SPODOBU DALILU BURZIC STO JE NAMESTALA NEPOSTOJECI UDES U SLUCAJU DZENAN MEMIC U SARAJEVU TREBA STRPATI U APSANU,

ODGOVORITE
Name

realnost

22.05.2019 17:28

Tegeltija, ko je ubio David-a?

Name

Ex

22.05.2019 12:16

Gdje mi zivimo? Korupcija ozakonjena.....

ODGOVORITE
Name

Dodiga Beg Papakcumamlic

22.05.2019 15:59

Jebote, nakon podvale Strahe-u sada podvala i Tegeltiji. Pa dokle ce se u ovoj kriminalnoj eurozoni podmetati? Ako se nastavi s tim ja cu biti prisljen da odvojim RS i od Federacije, i od Europe! Nemojte me terati na referendum!

Name

NOVOMATIC

22.05.2019 12:16

Kad ce doci na red NOVOMATIC jer kum Vlado Jurišić u Tegeltino ime uzeo velike pare NOVOMATICU?

ODGOVORITE
Name

Ooooooo

22.05.2019 12:40

Pa Vlado Jurišić I njegov kum Tegeltija su Admiralu na ruci za sve i svasta uključujući i pranje novca

Name

Re

22.05.2019 15:50

Pa zar taj Jurišić nije okorjeli kockar? A kad se mnogo zaduži onda zaposli sina vlasnika kockarnice. I naravno, gazdinu ljubavnicu. Tu i tamo uzme koju hiljadarku, a može i komadić zemlje, da zaposli koga treba. O joj joj Jurišiću, seljačino od Velija.

Name

Re

22.05.2019 17:42

Bagra koja treba u zatvor. Oni NOVOMATICU stite posao,odnosno NOVOMATICOVIM firmama Novo RS doo I RSA GAMING doo, a cija je primarna djelatnost pranje novca.

Name

Nemoj Da Se Cudite,

22.05.2019 12:18

več dugo se zna, da mafijozi vladaju državnim"narod je nemocan i zato odlazi glavom brez obzira 'bar malo da pozivi među normalnim narodom.

ODGOVORITE
Name

Tihi

22.05.2019 12:18

To je mala maca šta radi sekretar Osnovnog suda u bijeljini. Ali je ona se pita a ne predsjednik suda. U toku radnog vremena predaje na Sinergiji kao profesor. A svoje privatno auto parkira ispred suda, jer pauk nesmije da ga pokupi.

ODGOVORITE
Name

Re

22.05.2019 12:55

A misli da je neka riba... Ofucana ko' opanak

Name

TITO

22.05.2019 13:39

ReTOJE DODIKOV IGRAC I LUKACA SILNOG

Name

SALE SLOVENAC

22.05.2019 12:21

ISPADE DA SU SVI SRBI IZ SNSD NA FUNKCIJAM PAPCI

ODGOVORITE
Name

Papak

22.05.2019 13:13

lopovi kriminalci i hostapleri

Name

Re

22.05.2019 14:23

I papci i seljacine...

Name

!!!

23.05.2019 19:42

Sva sreca pa u snsd u godinama ne postoji kategorija °obraz° tako da se zbog ovog niko nece imati cime vidljivim da se zacrveni zbog ovakvog skandala.

Name

Dojcin

22.05.2019 12:28

Cuj trese!? Ha ha.. Pa to je jos juce trebalo biti iza resetaka! On da ima imalo obraza trebao je jos juce pod ijeti ostavku! Naravno da nemani stida i obraza. Onda SIPA da deluje istog trenutka. Ili ceka da Tadicka da nalog.. Ha ha ha Boze jadne li drzave!

ODGOVORITE
Name

Е

22.05.2019 12:31

Да, да, страшно га тресе. Тресете ви нас сви скупа ево 30 година багро лоповска. Сви сте ви повезани политичари, судије, тужиоци и новинари, а само кад неком не иде све по плану онда износите прљав веш у јавност пред нас напаћене и уморне од вашег лоповлука

ODGOVORITE
Name

Veljo

22.05.2019 12:32

Sta sad, prije njega onaj Salihović, sada ovaj, pa ljudi sta se radi...

ODGOVORITE
Name

re

22.05.2019 12:42

razvija se ovlasteno-pravna EKONOMIJA KRIMINALA .

Name

Idi bre..

22.05.2019 16:06

A tek Lepir..??!! Prešao 70 godina života i 45 godina penzionog i još uvijek u sedlu. Zalijepio se za sedlo, grčevito se za grivu drži. Jer, ako otrese niko ga više ne sastavi. A i podmladak ih vjerno slijedi, onaj vrećo i sl.

Name

Bosnjak_Prijedor

22.05.2019 12:38

Ja ne vidim dokaz da je Pandza predao pare a ni da je Tegeltija trazio nesto u tom smislu. Mozda je drugu (Pandzi) htijeo uciniti uslugu sto po mom misljenju nije krivicno djelo. I ako ne simpatisem Tegeltiju meni se cini da je Pandza iskoristio njega da bih uzeo pare od Alesevica.

ODGOVORITE
Name

Milko

22.05.2019 13:18

tako ce i biti. Naci ce nekog sitnog, osuditi ga uslovno. Naravno da je Tegeltija cist, kao i svi ostali koji visoko kotiraju.

Name

sa balkona

22.05.2019 13:30

nije to toliko bitno.... a nisam siguran ni da je Žurnal izašao baš sa svim što ima oko toga.... ovde je bitno da se radila "trgovina uticajem" u kojoj je Tegeltija učestvovao a nije smio. Ko je stvarno uzeo pare nije ni bitno. Ne može predsjednik takvog tijela po kafanama dogovarati i obećavati da će pokušati utjecati na neki proces. Ako neko ima pritužbu na rad nekog sudije ili tužioca propisano je da se žali disciplinskom organu VSTV-a pismenim putem... tako da je ovo čisto kao suza bez obzira ko je i da li je iko uopšte uzeo pare....

Name

To to..

22.05.2019 16:10

Neko filuje Žurnal. Dozira po malo. Ključne sentence čuva za završne scene, zadnji čin. Za tuš, kao na rvačkoj strunjači.

Name

mickeyhip

22.05.2019 12:40

Kace Zoran Tegeltija postati precjedavajuci bih, mozda kad komsic dodje na dodikovo mjesto uspostave savjet ministara

ODGOVORITE
Name

Sonja

22.05.2019 12:42

Tuzilasvo se bori protiv korupcije, a njihovi nadlzeni na vrhu su podmitljivi papci. Dno dna smo dotakli, ne mozes ni pravdu ostvariti ni na sudu...Dole SNSD

ODGOVORITE
Name

kurda

22.05.2019 12:59

ovakvih afera bilo koliko hoces pa nista sve isto se nastavlja dalje ajmo jovo iznovo

ODGOVORITE
Name

Neko nebitan

22.05.2019 13:05

Da u RS djeluje prava opozicija, već kod afere "dva papka" bila bi završena vladavina SNSD-a i štošta bi još "isplivalo" na površinu... Ali, sa ovakvom mlitavom opozicijom, sudbina nam je zapečaćena. Ovakvih afera kao ova sa VSTV-om i Milanom Tegeltijom je bilo bezbroj i biće ih još više! I šta? Nikome ništa, sve se zabašuri i zaboravi za kratko vrijeme. Narod naš ima jako kratko pamćenje, na žalost, zato je konstantno izigran. Ovo što se sada događa sa SDS-om je katastrofa, dovešće do raspada/razjedinjenja stranke, tako da opozicije više neće ni biti, a to će još više učvrstiti poziciju sadašnje vlasti. Nije badava Davor rekao „Može im se!“. Najgore tek dolazi! Ne vrijedi više ni komentarisati, sve se zna unaprijed.

ODGOVORITE
Name

ko je sledeci?

22.05.2019 14:39

Apsolutno tacno. Dok ovi rade kriminal milionskih razmjera ,opozicija nijemo posmatra ,ili tek poneki mlako reaguje (Stanivukovic, Trivic, Stanic) ali do je tek obicni "lahor" umjesto bure u Skupstini. Da je ovakav slucaj objelodanjen u Njemackoj ilibilo kojoj zapadnoj zemlji svega bi bilo.

Name

Trt

22.05.2019 13:13

Opa. Veselooooo

ODGOVORITE
Name

B. Babić

22.05.2019 13:16

Ovde je korupcija dvosmislena. Zašto. U konkretnom slučaju, čovjek je u problemu, jer institucija pravosuđa ne radi svoj posao, pa jadan čovjek traži pomoć da počnu da rade, zato se i obraća Tegeltiji za pomoć. Korupcija je u tome što M. Tegeltija i pored ne rada KT KS, šeficu toga nerada unapređuje u Sud BiH. Sramota.

ODGOVORITE
Name

Db

22.05.2019 13:38

ZASTO GA SIPA NE HAPSI KRIMINALAC

ODGOVORITE
Name

@Роки

22.05.2019 13:43

Ма не хватају се лопови одмах на првом лоповлука него кад се опусте. То су му постале нормалне свакодневне обавезе . Врх власти криминалци и питање . Па зашто народ одлази? Само будала се пита зашто.

ODGOVORITE
Name

Petar Popara Crni

22.05.2019 13:53

Koja jajara. Pa kad je padao trebao je pasti barem za 20000 ili 200000. A ne za dva soma.

ODGOVORITE
Name

Neko nebitan

22.05.2019 15:08

Počeo je sa 2 soma, navukao bi na ko zna koliko, zna čova posao...

Name

Re

22.05.2019 15:54

Još uvijek se žica za cigaru. Džiber ostaje džiber.

Name

yk

22.05.2019 15:57

ako je vise od 2 soma onda i alesević ide u ćuzu,a ovako dobija uslovnu.

Name

Sistem je to

22.05.2019 16:15

Dvije iljade su 'na kafu', kako se veli. Radi morala, da se vidi da je partner ozbiljan. A kad se riješi onda ide adekvatna nagrada i povrh toga još 'od obraza'.

Name

Crni humor

22.05.2019 14:00

Nema te afere koja moze narodu otvoriti oci.

ODGOVORITE
Name

posavski gonic

22.05.2019 14:06

ko sada da vjeruje sipi i tuzilastvu. sami kriminalci

ODGOVORITE
Name

LAV africki

23.05.2019 05:09

A sta kazes posavski gonic?A ha ha.

Name

Osnovni Sud Banja Luka

22.05.2019 14:21

Sta od imovine ima Vlado Jurisic od onog Bibica bandita uze dva stana tri kuce dva poslovna prostora i ko zna sta jos

ODGOVORITE
Name

Re

22.05.2019 15:55

Zar nije zaposlio Bibićevu ženu.

Name

mare

22.05.2019 18:48

Ko je taj Bibic?..jel nijima jurisic zaposlio pola familije

Name

Bb

22.05.2019 15:07

Ko vam garantuje da pandža nije slagao da pare nosi tegeltiji a uzeo ih sebi. koliko je danas takvih, ima ih hiljade. mozda je tegeltija samo htio pomoci covjeku koji ocigledno ima problem i to se iz samog teksta i predmeta vidi. pomaze covjeka koji je u pravu. al nek ste jedva docekali da covjeka i optuzite i osudite. niko i nista vam ne valja. likujete na svaku ovakvu stvar. sta god se pozitivno i dobro pojavi samo trazite gresku i nacin da osudite. bolesnici propali.

ODGOVORITE
Name

Sa

22.05.2019 15:29

Pomoci tako sto nagradi Dalidu i imenuje je na drzavni nivo. Ocito je to sve isti klan lapovluka

Name

Ilegalac

22.05.2019 15:31

Povedi ga kući ako je dobar. Najveća pravosudna varalica i lažov.

Name

Neko nebitan

22.05.2019 15:34

I da je htio da pomogne, što ga nije zvao u svoju ustanovu, da popričaju regularno, pred svjedocima, a ne u nekoj kafanii da niko ništa ne vidi i ne čuje. (Ne računam kuma kao svjedoka). Ali, kao što reče ona narodna "I zidovi imaju uši...", pa se opet saznalo. Nije Mićko baš cvjećka!

Name

Sud.

22.05.2019 15:57

Predsjednik VSTV a krši kodeks sudske etike. Apsolutno nedopustivo ponašanje. Zbog toga mora podneti ostavku. Bez obzira da li će disciplinski ili krivično odgovarati.svojim ponašanjem nanosi štetu pravosudju koje je već izgubilo povjerenje gradjana. Udruzenj9 sudija i tužilaca mora reagovati i ograditi se od ponašanja pojedinih članova . Nisu sve sudije korumpirane.

Name

Re Bb

22.05.2019 15:58

Ma ajde, sta nam rece. Vidis, ovaj mucavac je bruka i sramota za pravosudje, a valja i droljama samo zato sto je predsjednik VSTV a.

Name

mislim

22.05.2019 15:13

Strogo osisani kriminalac u funkciji vlasti.

ODGOVORITE
Name

Goran

22.05.2019 15:20

Eto ti BIH ko ju vodi ko vlada i zašto ema nikakvog napretka ni budućnosti u ovoj jebenoj državi . Sami kriminalci korupcionari na visokim pozicijama treba narod dići se na noge dase sva MAFIJA ukloni sa položaja i da im se dokaže krivica i svi u ZATVOR .Ako nemože ih primiti zatvor u BiH ima gdje pozatvarati tu mafiju . Ovako ova zemlja nema budućnosti pošto KRIMINALCI JE vode a oni jedan na drugog neće Toliki dugovi a zemlja nema napredka ni u Federaciji ni R Srbskoj

ODGOVORITE
Name

Hajmo Pribe

22.05.2019 15:20

Gospodin Rajnhard Pribe stručnjak EU za pravosuđe je stigao prije nekih mjesec dana u BiH upravo da bi analizirao i poboljšao pravosuđe.Nadajmo se da će mu se proslijediti ovaj predmet.Dakle šta će preduzeti nadležno tužilaštvo po pitanju istrage protiv Tegeltije I Pandže ili će krenuti u lov na vještice?? Pošto je ovdje sve moguće može biti da će i otvoriti istragu protiv novinara Žurnala

ODGOVORITE
Name

Neko nebitan

22.05.2019 15:38

Ovo je kao u nekadašnjim Nadrealistima. Ne valja grijanje, mijenjaćemo ložača...

Name

Koliko para?

22.05.2019 16:21

Sud, tužilaštvo i VSTV su postali jedna firma koja pravdu prodaju na kg... Nije bitno kakve dokaze imaš nego jesi li platio... Gledao sam jednu tužilačku odluku o stopiranju istrage u Brčkom gdje tužilac piše "Nije krivično djelo falsifikovati javna dokumenta...", čovjeku prepravili gruntovne knjige i upisali distrikt, a u isto vrijeme krivično gone žene što su kao falsifikovali diplomu srednje škole da rade kao čistačice... Tako da po meni je ovaj kriv za trgovinu uticajem jer su tamo obični lopovi i hostapleri...

ODGOVORITE
Name

JA

22.05.2019 16:57

U Austriji je pala vlada zbog slicne situacije uz veliku pompu. Kod nas ni prava ni drzave nema, tako da ne ocekujem nista veliko da ce se desiti. Jos juce su SIPA i TUZILASTVO trebali reagovati. Pandza nije nista demantovao. Tegeltija je demantovao ali pobijaju ga dokazi prepuski. Ali ovdje nem zakona ni drzavevi na zalost ndce se desiti nista. Ocekujem samo da Tegeltija optuzi Zurnal i da Zurnal bude donji. Ovo je ljudi ipak BiH tj dno dna.

Name

borac

22.05.2019 16:50

I sta sad pa nismo mi Austrianci mi smo bosanska marva cesto cijenimo lopovluk uz opsku snasao se.

ODGOVORITE
Name

ĐES BA

22.05.2019 17:21

a RTRS, GLAS SRPSKE, NEZAVISNE, ATV se nisu ni oglasile o ovom slučaju. Nisu jer Dodik njima upravlja i ne smiju. Tegeltija je njegov čovjek kojeg je on postavio u VSTV. I neće da ne bude dileme. Demant ovoga će biti barem kratka, ovlaš nevina informacija kojom Tegeltija govori da su sve ovo spekulacije protiv njega.hahaha.... Ipak je ovo samo BiH tj.dno dna.

ODGOVORITE
Name

Kuki

22.05.2019 17:50

Gdje je sad Mićko, ne javlja se. Juče je brzinom svjetlosti demantovao, nije se vijest bila ni ohladila... E, moj Milane, jabuko (trula) sa grane!

Name

Lakrdija od pravosuđa

22.05.2019 17:35

Al sta je tu cudno ovo se radi godinama ,postednici postoje ,jebes dokaze na sudu kom su oni bitni nikom bitan je dogovor dil sa sudijom ili tužiocem to je ključna stvar i to svi znaju ovom govnetu tegrltiji i VSTS ne vredi se žaliti i slati pritužbe na nrzakonit rad i postupanjr sudija kad u pravosuđu rade sufije koje su krivično pravno osuđivane.

ODGOVORITE
Name

MIRKO

22.05.2019 18:11

JEDNOM RIJEČJU K A T A S R O F A!!!!!

ODGOVORITE
Name

Kriminalna hobotnica

22.05.2019 21:31

Sve je umrezeno.Od - do! Sve.

ODGOVORITE
Name

MIRKO

23.05.2019 12:52

Boze kakva je ovo zemlja,kad je Tegeltija neko i nesto

ODGOVORITE
Name

VULKANIZER

24.05.2019 22:54

PRAVDA ZA DAVIDA

ODGOVORITE