Zaplijenjeno 54 kg marihuane

Službenici crnogorske Uprave policije – Stanice granične policije I Ulcinj spriječili su krijumčarenje 54,4 kilograma marihuane iz Republike Albanije u Crnu Goru, preko rijeke Bojane.

Region 22.05.2019 | 09:50
Zaplijenjeno 54 kg marihuane
Postupajući shodno operativnim saznanjima, crnogorska je policija u utorak u mjestu Sutjel u opštini Ulcinj kontrolisali kombi vozilo "Opel Movano" kojim je upravljao N.P. (30) iz Podgorice.

Pregledom unutrašnjosti kombija pronađene su i oduzete dvije veće torbe u kojima se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 54,4 kilograma.

Provjerom preko Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj utvrđeno je da registarske oznake na ovom vozilu pripadaju drugom vozilu. N. P. je potom lišen slobode, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena marihuana prokrijumčarena iz Albanije u Crnu Goru te da je N. P. drogu nabavio u namjeri da je stavi u promet.

N. P. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave, dok će pronađena droga biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja, stoji u saopštenju.

(Vijesti.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jd

22.05.2019 13:13

crna gora je sva u drogi

ODGOVORITE