Vrijeme je da krenete u borbu protiv celulita

Ako hoćete da dočekate leto u top-formi, intenzivno se posvetite topljenju "pomorandžine kore". Nisu dovoljne samo promene u ishrani, jer treba "popraviti" mehanizam ispod kože koji je doveo do izbijanja masnih naslaga.

Zdravlje 21.05.2019 | 10:35
Vrijeme je da krenete u borbu protiv celulita
U BORBI protiv celulita ne postoji "čarobna pilula", već se sa njim treba boriti duže i češće. Što je celulit više uzeo maha, to je njegovo uklanjanje teže i dugotrajnije. Oni koji se spremaju na letovanje to bi trebalo da imaju na umu već sada.

Nije dovoljno odreći se gaziranih pića i slatkiša, jer treba "popraviti" mehanizam ispod kože koji je doveo do izbijanja masnih naslaga na butinama, zadnjici, stomaku...

S obzirom na to da je svaki organizam drugačiji, zavisi i koji bi tretman trebalo primeniti. Pojedinima je dovoljno da se podstakne cirkulacija, proizvodnja kolagena i formiranje vezivnog tkiva. Drugima je neophodno i zatezanje kože, kao i razbijanje tvrdokornih masnih naslaga.

Pored toga što zahteva upornost, borba sa celulitom i košta, pa su kozmetički tretmani protiv "pomorandžine kore" mnogima nedostupni, ali na tržištu postoje preparati za kućnu upotrebu na bazi sa enzimom mukopolisaharidaze ili na bazi bršljana, sa kojima uz redovnu upotrebu može da se ukloni celulit.

UDARNI TALASI

TERAPIJA radijalnim udarnim talasima ubrzava metabolizam i podstiče cirkulaciju. Prosečno vreme trajanja jednog tretmana je od 20 do 25 minuta za jednu regiju tela. Potrebno je obično između šest i 12 sesija sa razmakom od dva do šest dana. Koliko će efekti terapije trajati, zavisi od životnog stila. Savetuje se da tokom trajanja tretmana pacijent pije dva do tri litra vode dnevno i da se pridržava ishrane sa što manje ugljenih hidrata. Ne preporučuje se hronično obolelim od bolesti metabolizma, trudnicama i dojiljama. 
LPG

AMERIČKA agencija za hranu i lekove odavno je priznala LPG tretman kao jedan od najefikasnijih za uklanjanje celulita. Ovom metodom povećava se protok krvi i limfe i pojačava stvaranje kolagena. LPG tretman zasniva se na istovremenom dejstvu vakuuma i rolanja kože, i kombinaciji pozitivnog i negativnog pritiska na kožu. Tako se protok krvi povećava za 400 odsto, protok limfe za 300 odsto, a stvaranje kolagena za 130 procenata. Na ovaj način masno tkivo se zamenjuje vezivnim, koža postaje glatka, sjajna i zategnuta, a i konture tela postaju lepše. Tretmani se sprovode dva puta nedeljno, tokom dva meseca, a onda se forma održava jednom mesečno. Ne preporučuje se osobama koje pate od upaljenih vena, poremećaja cirkulacije, kao ni trudnicama i dojiljama. 

LASER

UKOLIKO uz celulit imate i opuštenu kožu od pomoći će vam biti tretman laserom. Laser "lipo" metoda koristi dve različite talasne dužine energije kako bi se efikasno rekonstruisali delovi tela sa opuštenom kožom i lokalizovanim masnim naslagama. Praksa je pokazala da su postignuti efekti ne samo trenutni, već i dugotrajni. Ovom tehnikom se postiže prosečno umanjenje obima od sedam do osam centimetara. U zavisnosti od tretirane regije tretman traje od 15 minuta do sat vremena. Preporučuju se tri tretmana u razmacima od mesec dana. 

MEZOTERAPIJA

ZA tvrdokoran celulit stručnjaci preporučuju mezoterapiju.Metoda se radi injekcionim ubrizgavanjem preparata koji su registrovani za medicinsku upotrebu. Oni se ubrizgavaju pomoću specijalnih igala, malim brojem uboda i sama procedura je za većinu bezbolna. Tretman traje oko 30 minuta, u većini slučajeva dovoljno je od tri do pet tretmana, a za optimalne rezultate preporučuje se ponavljanje procedure još dva do tri puta. 

KRIOLIPOLIZA

GUBITAK masnih naslaga na struku, bokovima, stomaku, zadnjici, butinama i nadlakticama u proseku između tri do osam centimetara moguće je postići primenom kriolipolize. Ovom metodom masno tkivo se izlaže niskim temperaturama koje idu do osam stepeni ispod nule. S obzirom na vakuumsku izolaciju tretirane kože, ova tehnika nema štetne posledice. Samim tim, kriolipoliza je preporučena kao efikasna i bezbedna metoda za skidanje celulita, odobrena i od strane Američke agencije za hranu i lekove. Rezultati su vidljivi u rasponu između jedan do tri meseca nakon tretmana. Potrebno je tri do četiri tretmana godišnje, kako bi masne naslage nestale. Ograničenja su ista kao i kod LPG metode, s tim što se kriolipoliza posebno ne preporučuje gojaznim osobama. 

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar