Njemačka legalizovala vožnju električnih trotineta

Ovi praktični i ekonomočni dvotočkaši za prevoza na kraćim relacijama moći će da se koriste na javnim saobraćajnicama u Nemačkoj.

Zanimljivosti 21.05.2019 | 10:17
Njemačka legalizovala vožnju električnih trotineta
Gornji dom nemačkog parlamenta izglasao je zakon kojim je dozvoljeno da se električni trotineti koriste na javnim putevima, ali i na biciklsitičkim stazama.

Vest je obradovala kompanije kao što su Bird Rides, Lime, pa i Volkswagen, koji se nedavno uključio u biznis proizvodnje ovih dvotočkaša.

Ova odluka nemačkih vlasti ubrzaće proizvodnju i povećati prodaju električnih trotineta na tom najvećem evropskom tržištu.

Novim zakonom je dozvoljeno da se e-trotineti kreću brzinama do 20 km/h, a ovim vozilima mogu upravljati osobe uzrasta od 14 godina pa naviše. Kako se navodi, odluka stupa na snagu u junu.

E-trotineti izuzetno su pogodni kao dopunsko individualno prevozno sredstvo u urbanim sredinama, pre svega na kraćim relacijama i u kombinaciji sa drugim sredstvima javnog ili sopstvenog prevoza.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Azem

21.05.2019 20:33

Izuzetno pogodno sredstvo koje je u Francuskoj uzrokovalo nesrece sa do sada oko 300 povredjenih i 5 mrtvih osoba. Uz to ih kompanije iznajmljuju bez obaveznog osiguranja sto je prilikom udesa katastrofalno kako za vozaca trotineta tako i za zrtvu udesa. Ovo sto pisem je gorko iskustvo moje supruge kojoj je taj trotinet slomio nogu na pjesackom prelazu u Parizu. Operacija, vise od tri mjeseca bolovanja, advokatski troskovi protiv vozaca trotineta i kompanije, mjeseci rehabilitacije... Najgluplji izum u zadnjih sto godina ... vertikalan polozaj voznje, nepostojece kocnice, neobavezna zastitna oprema, ucesce u saobracaju bez obavezne obuke i poznavanja osnovnih pravila... kao kad bi majmunu dali pun kalasnjikov i pustili ga da se igra u komercijalnom centru.

ODGOVORITE