Krunićevo ubistvo za 100.000 evra

Ubistvo Krunića je, kako se pretpostavlja, plaćeno više od stotinu hiljada eura, a to je količina novca koju ne može isplatiti baš svako

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Naručioci ubistva Slaviše Krunića još uvijek nisu otkriveni i dok se oni ne pronađu, taj slučaj ne smije biti niti zatvoren niti zaboravljen. Ubistvo Krunića, privrednika, koji je imao veoma snažno obezbjeđenje je potpuni poraz društva u kojem živimo i neotkrivanje naručilaca ubistva značilo bi definitivnu potvrdu tog debakla i omogućilo zločinačkim organizacijama da nastave da haraju i više nego dosad, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Ubistvo Krunića je, kako se pretpostavlja, plaćeno više od stotinu hiljada eura, a to je količina novca koju ne može isplatiti baš svako.

Da bi se otkrili naručioci likvidacije u kojoj su, sem Krunića ubijeni njegov pratilac Žarko Pavlović, kao i napadač Željko Kovačević, a teško ranjen Goran Ilić, Krunićev vozač, bilo bi neophodno pronaći i uhapsiti Benedija Đukanovića, drugog “pucača”, koji je uspio pobjeći sa mjesta zločina, 22. aprila.

 “Sačekuša” za Krunića desila se oko 22 sata i 30 minuta te noći, nadomak njegovog imanja.

Đukanovića je MUP RS zaustavio u noći 23. aprila  oko 02 časa u selu Lug kod Dervente, ali je pušten, jer, kako je MUP saopštio, “tada nije bio osumnjičen za ubistvo Krunića”.

Niko ne zna gdje se Đukanović nalazi, za njim je raspisana međunarodna potjernica, a osnovano se, tvrdi se, zapitati i da li je još uvijek živ, jer Zločinci koji su naredili da se pobiju svi u Krunićevom autu (jasno je to iz načina napada automatskim oružjem), neće prezati da uklone bilo koju osobu što bi mogla dovesti do njih.

Dok se traga za Đukanovićem, isplivavaju novi detalji pripreme likvidacije i smrtonosnog napada na Krunića, u kojoj su učestvovali i Rodoljub Gajić, zaposlen u “Sektor sekjuritiju” i Emilio Baldo.


Benedi Đukanović (u bjekstvu)

Gajić i Baldo su u pritvoru, a važno je naglasiti da je Gajić izdao Krunića, jer je radio u njegovoj firmi, čak bio angažovan na čuvanju njegove porodice. Gajić, izvan svake razumne sumnje, nije rekao sve tokom dosadašnjeg ispitivanja. On zna mnogo više od onog što je priznao, a priznao je i ušešće u organizovanju ubistva.

“Zaključio sam da će Krunić biti ubijen, ali to nikom nisam rekao”, izjavio je istražiocima Gajić opisujući svoj sastanak, početkom aprila, sa Kovačevićem.

Gajić je, prema tvrdnjama mojih izvora, izbjegao da kaže da je Kovačević dolazio kod njega kući, u selu Rekavice, polovinom marta ove godine. To potvrđuje da je priprema napada na Krunića trajala duže od mjesec dana, a ima onih koji smatraju da je trajala i nekoliko mjeseci.

 Postoje svjedoci koji su vidjeli Kovačevića kako, polovinom marta, boravi u Gajićevoj kući u selu Rekavice, nadomak Banjaluke.

Takođe, prema mojim izvorima, postoje svjedoci koji mogu potvrditi da se Gajić sastao sa Kovačevićem, u blizini tog sela, svega nekoliko dana prije napada. Gajić je, prema tvrdnjama Vaskovićevog izvora, znao kada će se desiti napad, jer je tog 22. aprila uzeo zamjenu.

On je nastavio da dolazi kod Krunićeve porodice i nakon ubistva, a čak je nosio kovčeg na sahrani.


Rodoljub Gajić (FOTO: SrpskaInfo)

Napadače je, prema izvorima iz pravosudnopolicijskih organa, blizu mjesta gdje su napali Krunića odvezao Baldo svojim vozilom (crna “Opel Corsa”).

Baldo je, kako se tvrdi, i javio kada je Krunić krenuo iz picerije u Glamočanima (nadomak Banjaluke) ka svom domu u tom selu. Važno je podsjetiti da je Krunićev vozač oko 21 sat provezao vozilo putem od picerije do kuće, ali se napad nije desio.

Tek kada je Krunić bio u vozilu i krenuo kući, napadači su otvorili vatru iz automatskog oružja (napunjenog pancirnim mecima) i ubili Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranili Gorana Ilića.

Desilo se to na mjestu gdje automobil mora skroz usporiti. Krunić je sjedio na zadnjem sjedištu, dok je na mjestu suvozača bio Pavlović.

Prema izvorima iz istrage, napadači su došli sa desne strane vozila – Kovačević je krenuo na prednju šajbu i pucao u Pavlovića i Ilića, dok je Đukanović ubio Krunića.


Željko Kovačević

Prema Vaskovićevim izvorima, ulaz i izlaz iz te picerije bili su, pretpostavlja se, nadgledani dronom kojim je upravljao Baldo. Za Balda se tvrdi da je tehnički obrazovan. Prema istim izvorima, pretpostavlja se da je putem drona poslana slika i tako javljeno napadačima da je Krunić u automobilu.

Dron nije pronađen, ali jeste upravljač u Baldovom stanu, tvrde Vaskovićevi izvori.

Da li je zaista dronom nadgledan ulaz/izlaz iz picerije u kojoj je kobne noći boravio Krunić trebalo bi da pokaže dalja istraga.


Emilio Baldo

Ranije sam objavio da je kod Kovačevića pronađen telefon “specijal” u kojem su bila samo dva broja – jedan od osobe izvan Banjaluke, koja je trebalo da ukrade automobil za njih, ali to nije učinila. Ta osoba je otkrivena i ne dovodi se (zasad) u direktnu vezu sa napadom na Krunića.

Vaskovićevi izvori dalje tvrde da je i drugi pronađeni broj bio aktivan na način da je njegov vlasnik pozivao Kovačevića, ali Kovačević njega nije. Vlasnik tog drugog broja je, prema mojim izvorima, ili sam Naručilac ili “Ugovarač” likvidacije, koji zna ko je Naručilac.

Organizator zločinačke grupe za likvidaciju je Kovačević ili Đukanović. Kovačević je ubijen u razmjeni vatre na dvadeset do trideset metara od mjesta napada na Krunića.

Pogođen je u butnu arteriju, a na sebi je, kada je pronađen, imao odjeću koja je sprečavala da na tijelu i drugoj odjeći ostanu tragovi barutnih čestica. Ta odjeća se ne vidi na slikama, koje su procurile u javnost, jer su je sa Kovačevića skinuli tehničari MUP prilikom uviđaja.

Nije to nikakav nezakonit postupak, ukoliko je svaka radnja tokom uviđaja fotografisana.

Kovačević je, prema mojim izvorima, nađen kako leži na trbuhu, nakon što je brzo iskrvario od hica koji mu je raznio butnu arteriju, ali je tokom uviđaja tijelo pomjerano, pa je fotografisan kada je tijelo okrenuto na leđa.Vasković je ranije objavio da se Kovačević, nakon što je pogođen, prema izvorima iz istrage, kretao još nekih desetak metara. Nakon toga ga je Đukanović pokušao izvući, ali ga je ostavio, uzeo i njegovu pušku, koju je, zajedno sa svojom, bacio nekih kilometar dalje od mjesta zločina.

Nađene su i puške i okviri i nalaze se na vještačenju u Beogradu.

slobodanvaskovic.blogspot.com

KOMENTARI31
POŠALJITE PORUKU

Pravda

20.05.2019 23:01

BOŽE DRAGI PRESUDI NARUČIOCIMA UBISTVA!

Sigurno da novac nije dao neko tipa Davora Dragicevica nego neko iz vlasti od papaka koji nemaju probleme sa prevarom, laganjem i kriminalom. Pa kada Dodiga brani Strahea i kaze "podmetnuto" sta mislite sta se sve krije u glavi tog umobolnika?

Doktor Flaric

21.05.2019 06:52

E da je Bog ono što se govori ne bi dozvolio ovo šta se događa, On naravno je postoji i samo je ona Marxova dobra: "Religija je opijum za narod" ili pak ona od Ericha von Denickena: "Nije Bog stvorio čovjeka, već je k sebi čovjek stvorio Boga". Živio Marxizam

RE Pravda

21.05.2019 08:06

Nikada se naručioci neće pronaći, kao što se neće pronaći ni ubice Olivera Knezovića na Kosovu, Srbi koji su za pomirenje, suživot, koji ne koriste šovinistički vokabular su po nepisanom pravilu "neprijatelji viših nacionalnih interesa". Ubice nisu naredbu dobili iz "prve ruke", o tome nema govora. Naredbodavci žive u Srbiji.

ko su naručioci???

21.05.2019 08:38

Pored MUPet-ovaca nema rasvjetljavanja ovakvih slucajeva. To je licna garda pocinioca ubistva, za mene vise nego vjerovatno!

Gangagoo

21.05.2019 08:58

Vaskoviću, šta kažu tvoji izvori hoće li sutra biti kiše?!

Sale

21.05.2019 10:07

Izvori mu presušili za Prointer, Puteve, m:tel? Nešto je tu temu bacio u stranu.

Re Sale

21.05.2019 10:57

SALE IMA PROPUH U GLAVI POPI JEDNU VESELICU IDI NA SVET U CRVENU SEKTU

TITO

21.05.2019 11:02

U ovo ubistvo je umijesana policija koja je pratila kretanje Krunica, a ovo sa Baldom je samo kamuflaza, a i sve drugo je uradeno da se istraga zavrsi na tome, Dukanovic kao u bjekstvu, Kovacevic ubijen i tacka.

Stana

21.05.2019 19:18

Zasto se ne pritisne supruga Kovacevica??

Stana

22.05.2019 11:39

izraelac

21.05.2019 00:07

čudi me da krunić nije imao dron nego se svaki dan morao vozač voziti da nadgleda... mislim da je bio previše hrabar jer da nije imao bi dron pratnju redovnu a to nije preskupo...

Necete nikad ni pronaci narucioca jel nesmijete zato sto je neko iz vlasi umijesan i to sto posto je tako jel kod nas za rezim nepostoji zakon.

cvijetin

21.05.2019 00:35

Ne postoji savrsen zlocin!

Re

21.05.2019 00:46

Kakva vlast ovde su neki krupniji igraci koje ni vlast ko god da je ne smije dirnuti. Neki svijet za koji mi obicni smrtnici mislimo da ne postoji. Pokojnik je u zadnje vrijeme bio i dobar sa vlascu i jos imao privatnu vojsku. E sad zamisli te koji su ga smakeli , a vlast ne smije na njih.

Banjalucanin SDS

21.05.2019 01:16

Мени је занимљива фотографија на којој се види Ђукановићев "Голф" (6 или 7 , не разликујем та возила) а на њему регистарски број 003-К-770. Мало недостаје да буду три седмице или још боље три четворке а такви се не дирају. Не знам како се могу у МУП-у добити слични бројеви таблица? Да ли би и ми "обични" грађани могли добити такве бројеве од којих сви окрећу поглед?

RASPUCHIN

21.05.2019 08:13

DODIK UBICA

21.05.2019 03:19

EBOLIVA DODIK MALO MATERESINE NEK VAS ROKA KAD STE KONJI.

Milan

21.05.2019 05:40

Malo cudno, znate da je ubistvo kostalo 100 000 € , a neznate narucioca....

Ma kakvi 100 000. Najmanje 500 000 €. Tu je glava već napola bila u torbi. To je sića, ako se pominju četri učesnika. Nema se tu pravih podataka, to je još nagađanje sa mnogo protivrečnosti.

Re

21.05.2019 11:04

Ako je Kovačević planirao kupiti stan u Banjaluci, a nek je stan 100 000 km (računam 50 kvadrat po 2000), to je već 50 000 EU, plus nek je za Đukanovića još toliko - to je već 100 000 evrića! A gdje se tu ostali, tipa Benedi, pa Gajić, i ko zna ko još? Eto ti računice, ne mora niko reći koliko je plaćeno!

Logičan zaključak

21.05.2019 12:30

Srecko

21.05.2019 06:56

Evo analizirajte u Srbiji , republici srpskoj i crnoj gori vodi se pravi gradjanski rat sto u drzavama u okruzenju nemoze da se pripise. I zato padne mi na pamet nekad je neko rekao da su srbi nebeski narod potpuno je u pravu. Svaki dan srbi putuju na nebesa i to mnogi preko reda.

Milan

21.05.2019 07:08

Znaš li Slobodane slučajno da li je ta cifra sa PDV-om ili bez jer ako nije obracunat PDV ima tu prostorora onda i za UIO. Obavezno i njih obavjestiti.

Ogorcena

21.05.2019 09:00

PA zna se koga je Slavisa stalno prozivao ko mu preti zasto se ti ljudi u Srbiji neispitaju i ovi ovdje ko mu je slao poruke iz BG takav vizionar i vrijedan covjek se vise nece roditi veliki humanista i naravno da je smetao a morao se sam cuvati i zastititi jer se nije imao kome obratiti svi vec znamo i vidjeli smo da nasa istraga nista neradizalosno jadno gdje zivimo i cekamo da nam neko tamo drugi rjesi sta nas muci

Rade

21.05.2019 09:33

Najčudnije dodik nije ni spomenuo krunica nesmije napraviti grešku kao sto je sa davorom jasno kao dan sad će Igor dobiti firmu od tate ili Filip Cvijanovic moje dijete ima da mrzi vasu republiku srpsku privatnu ja ga učim već mamu vam

Radomir

21.05.2019 09:41

Kad se bude znalo koje narucijo ubistvo od Zorana Djindjic itd. E tad moze biti nade

Činjenice

21.05.2019 10:20

Treba samo vidjeti da li je imao odjelo protiv ostanka barutni čestica ili je to bila laž. Pošto vozač nije pucao, ako to nije imao ns sebi, a na ovoj slici je bez toga, onda on nije pucao,već je upucan i time se rješava sve i onda se zna koje to uradio i to onaj koji je slagao da je to imao na sebi da bi istragu usmjerili u pogrešnom pravcu prema Benediktu, koga su kao zaustavili i pustili poslije 3,5 sati od ubistva, iako su imali telefon koji je sa sobom Željko nosio. Kojeg naravno neće naći.Ko nosi telefon sa sobom u kriminal. Vozač je ostao nenadamo živ koji nije pucao, a rekli su da jeste, to je izazvalo takođe problem.

F

21.05.2019 10:27

Treba Preispitati Sve koje imaju Iste zastitarske Firme Konkurencija je Čudo.

RS

21.05.2019 14:22

Takvog covijeka kao pokojnik Krunic ubiti pa to je van svake pameti ko je imao namjeru kad je covijek nemoze biti bolji ...Mafija je velika i siroka neka familija koja roka po naredjenju. Blago nama u kakvom drustvu zivimo.

PRAVA ADRESA

21.05.2019 14:46

ODGOVOR ZA UBISTVO IMAJU DODIK I LUKAČ.

Борис

22.05.2019 12:13

Закон не познаје термин „наручилац убиства"

Ima li more bit' podstrekač..?? Podstrekač je izvednica od glagola podstrekivati ili od imenice podstrekivanje.

A bre..

22.05.2019 23:02

neverovatno

22.05.2019 20:46

OK je da se pušta da svako piše, ali ljudi ovde tako bolesnih optužbi vezano za ubistva ima, da to nema nigde na svetu. Pa nije svaka tema za Radio Milevu, da li vam je napamet palo koliko ubistava ima u recimo SAD i Nemačkoj kao najrazvijenijim zemljama sveta?

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.