Dvije utakmice koje će Saša vječno pamtiti...

. . . i dve koje bi voleo da zaboravi. . .  Nije teško pogoditi koji detalj godinama muči kapitena Partizana. . .

Fudbal 20.05.2019 | 14:18
Dvije utakmice koje će Saša vječno pamtiti...
Iza Saše Ilića je ostao dug trag u Partizanu. Trag za kojim teško da će u skorijoj budućnosti neko krenuti, pošto bi morao dugo, dugo da kaska dok bi došao do tačke na kojoj se vanvremenski kapiten crno-belih oprašta od fudbala.

Utakmica protiv Proletera u Humskoj 1, Sašina poslednja na stadionu Partizana, bila je njegova 875. u crno-belom dresu! Od toga 579. takmičarska. Koliko je realno u današnje vreme da to neko dostigne ili prestigne? Ma, ni da se približi!

Među tih 875 utakmica bilo je raznih, od onih koje su donele nemerljivu radost Iliću i navijačima, do onih zbog kojih se tugovalo i nije spavalo noćima. Što se tiče kapitena Partizana, on je izdvojio po dve sa obe strane medalje.

„Utakmice protiv Njukasla i Anderlehta su meni najdraže i najviše ostaju u sećanju svih navijača Partizana, jer smo posle njih igrali u Ligi šampiona. Uvek pominjem i mečeve protiv Crvene zvezde, pogotovo svaku koju smo pobedili, jer su i one za nezaborav“, rekao je Ilić.

Dodao je i one koje bi, da može, rado zaboravio.

„Sigurno da ima i nekoliko utakmica koje bih, ne mogu da kažem da bih voleo da izbrišem, ali... Recimo, taj moj čuveni promašaj protiv Reala bih voleo da se nije desilo. I nesretni Šamrok kad se desilo. Ima još nekih, svaki poraz od Crvene zvezde, ali dobro, to je normalno za profesionalnog sportistu, da ima pobede i poraze“.

Kakav će biti dalji put Saše Ilića sada kada odlazi u fudbalsku penziju, ne zna ni on sam.

„Siguran sam da ću biti uz Partizan. E, sad, u kom obliku, to uopšte nije bitno. Gledaću utakmice, biću najverniji navijač, biću svim srcem uz klub i koliko god mi to obaveze budu dozvoljavale, dolaziću da budem uz saigrače“.

Ko zna, možda jednog dana vidimo Ilića i na klupi Partizana. Prvi korak na tom putu je već napravio.

„Fudbal je ceo moj život i želim da ostanem u njemu. U poslednjih pet-šest godina ko god je bio trener, donekle sam bio uključen u određeni rad, davao sam svoja mišljenja, tako da mene je to interesovalo. Imam nameru da završim za Profi licencu, a šta će biti u budućnosti, ne zna se“, istakao je Saša Ilić.

Ostao je još Kup Srbije. U četvrtak na Marakani, protiv Crvene zvezde. Odlazeći kapiten je zatražio od saigrača da mu podare trofej na rastanku. Da vidimo hoće li mu uslišiti želju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar