Matić: Kosovo nije izgubljeno

- Kosovo nije izgubljeno sve dok to ne potpiše Srbija, rekao je nekadašnji ministar informisanja SRJ Goran Matić u emisiji "PULS" BN televizije. On je podvukao da Kkosovo nije izgubljeno bombardovanjem, kao i da je danas sreća što Srbija ima Rusiju na svojoj strani, što nije bio slučaj u vrijeme NATO bombardovanja.

Republika Srpska 16.05.2019 | 21:50
Matić: Kosovo nije izgubljeno
- Savezna Rrepublika Jugoslavija je odgađala bombardovanje sve do sramnog prijedloga u Rambujeu, kaže nekadašnji ministar informisanja SRJ Goran Matić, dvadeset godina nakon NATO agresije na Srbiju.

On navodi da je bombardovanje uslijedilo kao rezultat pogrešnog proračuna Amerike i NATO-a koji su smatrali da će SRJ za tri dana pasti na koljena i potpisati prijedlog iz Rambujea. "Na kraju, izborena je Rezolucija 1244 u kojoj piše da je KiM sastavni dio Srbije", rekao je Matić i dodao:

"Kosovo nije izgubljeno bombardovanjem, ali nije ispoštovana ni Rezolucija 1244 kojom je planirano da na teritoriju KiM dođu trupe UN, što se nije dogodilo. Tamo su došle trupe NATO-a i zajedno sa UČK protjerale dio Srba sa Kosova i počinili strašne zločine".

- Rusi su u to vrijeme sokolili vlasti SRJ, ali je konkretna pomoć izostala, prisjeća se Matić i navodi da je Rusija ubirala poene preko bombardovanja Jugoslavije.



"Jeljcin je stopirao bilo kakvu isporuku sofisticirane opreme. Rekao je ‚ako Srbima damo S300 oni će izazvati treći svjetski rat. Pitam, šta je bila alternativa? Da Srbi izginu? Rusija je ubirala vrijeme za sebe i svoje interese, kao što je postigla i da Srbi zamrze NATO", kaže Matić u emisiji BN TV.

Nekadašnji ministar informisanja SRJ navodi da Kosmet ni danas nije izgubljen.

„Nezavisnost Kosova zavisi samo od odnosa u međunarodnoj zajednici. Kosovo nikada ne može da postane nezavisno ukoliko Srbija to ne potpiše. U ovom trenutku Rusija će vetom braniti bilo kakvu promjenu Rezolucije 1244. Kosovo je nezavisno samo sa stanovišta njihovih političara, a sa stanovišta međunarodnog prava nije“, rekao je Matić.

I danas, Balkan je, kako kaže, mjesto borbe za bezbjednosnu prevlast istoka i zapada.

“Amerika tretira ovo područje kao strateški bitno za njihovu bezbjednost. Rusi sa druge strane računaju da smo slovenska braća i da ćemo ovdje obezbijediti isturenu poziciju za neke njihove interese i da nećemo pristupiti NATO-u”, tvrdi Matić.

Integracije sa NATO između BiH i Srbije će biti, naveo je Matić, ističući da je punopravno članstvo u Alijansi upitno.



BN TV

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

KiM

16.05.2019 20:19

Niko nema pravo da potpise predaju Kosova, odnosno njegovu nezavisnost, treba ispoštovati narod i srpske svetinje. To bi bila apsolutna izdaja srpstva, pogotovo mijenjanje teritorija u Preševskoj dolini za sjerver Kosova, jer navedeno pripada Srbiji. Kosovo nema alternativu, Srbija bi izgubila tim činom, ali zaista, nenadoknadivo.

ODGOVORITE
Name

re

16.05.2019 21:03

Kosovo je zavrsena prica, potpisao ili ne. Problem je puno veci, jug Srbije ukljucujuci i Nis je ugrozen. Propast nasa.

Name

Jeljcin

16.05.2019 22:06

Dobro je rekao Jeljcin.Mi uvijek izazovemo svjetski rat.Pametan stari.

Name

ima tu jedan 'problem'

17.05.2019 00:48

Ima tu jedan 'problem' a to je da je je Kumanovski sporazum desetak dana nakon potpisivanja ratifikovala [ozvanicila/usvojila] skupstina SCG. A tom ratifikacijom je u stvari kumanovski sporazum postao legalni medjunarodno-pravni dokumenat koji ce prihvatiti/priznati svaki medjunarodni sud A da bi se taj sporazum raskinuo saglasnost mora dati i druga strana potpisnica {NATO}. Dali ste primjetili da ama bas niko u Srbiji ni ne pominje mogucnost raskidanja kumanovskog. Sa druge strave sef Vucicevog kabineta Nikola Selakovic neki dan lepo rece rece da je UN rezolucijom 1244 predvidjeno i odrzavanje referenduma na .Kosovu. A rezultat referenduma u drzavi u kojoj Albanci cine 93% stanovnika vec unapred mozemo predviditi

Name

Re KiM

17.05.2019 05:39

Dok se bavimo Kosovom,Juzna Srbija i Republika Srpska postaju bukvalno pustinja u kojoj travu nema ko da pokosi.

Name

Centar svijeta

17.05.2019 07:12

Zasto bi mi ikada izazivali rat,bilo kakav. Svoji na svome.A zasto se svijetske sile ponasaju tako prema ovemo prostoru, je druga prica. Ne postoji nacin, da bilo ko od naroda ovdje ugodi tim silama, uvijek je neko od njih nezadovoljan i provodi svoju silu za svoje interese. Mogu na ovim prostorima i majmuni da zive, uvijek ce se isto ponasati. O Jelcinjovoj pameti, ne treba gubiti vrijeme.

Name

Manitu

16.05.2019 20:31

Amerika nije izgubljena dok je mi indijanci ne priznamo.

ODGOVORITE
Name

Kuda plovi ovaj brod ?

16.05.2019 20:32

Mislim da su igre bile velike . Zapad se uvjezbavao na nama i priprema se da napadne rusiju. Kako smo mogli da cujemo od NATO genelala oni su sve to olako svatili. Pored tolike nadmocnosti ,izolacije zemlje , embarga , i drugi nedaca Koje su Srbiju snasle . Niko nije mogao predpostaviti da ce Srbi pokazati takavu sposobnost u borbi sa 1000 puta jacin neprijateljem. Sad svi priznaju da je to bila klasicna agresija unaprijed isplanirana. U medjuvremenu Putin je digao rusiju i pokazao da ima bolje oruzje od zapada . Mislim da je to spasilo svijet od treceg svjetskog rata. Parada u Nisu je mnogima bila kost u grlu i mislim da ce sada mnogi na Balkanu da olade glavu i da ce ovaj deo Evrope krenuti u mirnije vode.

ODGOVORITE
Name

Bosna

17.05.2019 06:04

Nato vas bombardovao vi pobjegli sa Kosova i kao vi se nešto suprostavili. Kakve ste usijane glave i koliko sami sebe lažete vi možete ratovati još 200 godina al nećete dobiti ni Kosovo niti dio BiH samo još možete izgubiti i Vojvodinu pa da vam granica bude pored Beograda

Name

Direkt

17.05.2019 09:45

Bosna, vi Bosnjaci ste osudjeni na 20 i nesto teritorije BiH, u sendvicu izmedju Srba i Hrvata. Nemate ni eksluzivno pravo u BiH, fakticki Srbija vam do ulaza u Sarajevo tako da nemojte vi o Srbiji koja se svodi na Beogradski pasaluk, kada ste vi Bosnjaci u mnogo nepovoljnijem polozaju.

Name

re.Direkt

17.05.2019 13:08

To je tako samo u tvojim snovima,....previse si nam dao 20%,...srbi stari i u nestanku, i manjinski hrvati majorizirani zapadni Mostar i Siroki B. sila ste nema sta,...zaboravio si onih 50+%,...u stvari to je sada 56-58%, ali sanjaj ti i dalje, bice ti lakse, samo buđenje ce biti bolno i surovo,...đikane...

Name

re

17.05.2019 13:10

NATO ugazi sa par raketa tu silu neviđenu. Bez da je cizmom krocio. Jad i cemer od sile.

Name

Direkt

17.05.2019 19:57

Samo se vi Bosnjaci uzdajte u tudju losu demografiju, a ni vasa nije u dobrim stanju.

Name

Pera

17.05.2019 21:21

NATO se nije prepao parade u Nisu već parade u Banjoj Luci

Name

ZOKI

16.05.2019 20:39

Gospodo moja možemo mi da pjevamo što god hocemo,što se jednom izgubi nevraca se više htijeli mi to ili ne Kosovo je davno izgubljeno.Možemo mi ovako da pricamo da nedamo Kosovo,a kosova nemamo niti cemo ga ikad više imati.Za nas i našu dijecu i njihovu buducnost je jedina solucija razgraničenje i svako sebi pa da se uhvatimo posla.

ODGOVORITE
Name

Re:

16.05.2019 23:17

У праву си. Свако себи. Албанци у Албанију, на исти начин како их је увозио на силу шепави бравар, због чега је убијен Ранковић, јер се успротивио таквом демографском насиљу. Онда Срби с КиМ да се врате на КиМ, онако брзо као што су и протјеривани. Е, онда да се свако ухвати свог посла! До тада мира нема и неће га бити и ићиће се даље и даље, све док више не будеш имао гдје гледати свог посла, па ћеш бјежати у иностранство и отуда србовати!

Name

boki

17.05.2019 00:53

Slazem se !! Mi Srbi na jednoj strani govorimo kako ama bas nikada necemo dozvoliti da se RS raspadne ili 'utopi' u jedinstvenu BH, a na drugoj strani ocekujemo da cemo dobiti nazad cijelu teritoriju Kosova, kao da republika Kosovo nije nikada ni postojala

Name

Pregovori tek predstoje

17.05.2019 03:54

O Kosovu tek predstoje razgovori. Nije samo Kosovo problem . Takvih slucajeva ima u svijetu mnogo.Kosovo je izdrzavala Srbija a sana EU . Oni nemaju nikakve samse da opstanu ekonomski.Parada u Nisu je mnogima u grlu a posebno u Pristini i Sarajevu .Sami se javise da ne zaboravimo sa kim zivimo.

Name

Milenko

16.05.2019 23:44

Milosevic je UZROK a NATO je POSLJEDICA

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.05.2019 09:38

Uzrok je mnogo dublji, Milosevic je bio samo pijun na sahovskoj tabli velikih igraca, a NATO "kao i obicno" promasen slucaj. Tkzv. nezavisno Kosovo je samo prvo poluvrijeme, dok u drugom isto gubi posto je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova. Istorija je pokazala da pobjedjuje onaj cija je zadnja.

Name

pravda

17.05.2019 05:14

KOSOVO JE SASTAVNI DIO SRBIJE BILO I BICE KADA TADA

ODGOVORITE
Name

re

17.05.2019 08:07

E nek si im napisao, ovi iz EU i SAD/a mislili da ti neces reagovati, kakvi cirkuzanti, eh.

Name

BOLE

17.05.2019 06:06

Kosovo je davno otislo mi se samo tjesimo i nadamo ali sve je uzalud

ODGOVORITE
Name

Imenjak

17.05.2019 06:08

Tačno je da Srbija neće potpisati predaju Kosovo iz razloga što je niko ništa neće ni pitati! Treba, radi budućih generacija posmatrati trenutno stanje koje nije ni malo povoljno a kamo li u budućnosti! Ova garnitura osim navodnog branjenja već izgubljenog Kosova iz Beograda, građanima Srbije ne donosi boljitak, mir i blagostanje! Šta mogu građanima ponuditi osim praznih priča, nemira i straha od rata i svega što nosi eventualni oružani sukob!

ODGOVORITE
Name

Milan

17.05.2019 06:31

Matic je rekao i da je Republika Srpska najpogodnija zemlja u okruzenju za investiranje. Treba pomenuti sve sto je covjek govorio.

ODGOVORITE
Name

Workd war

17.05.2019 07:17

Nije problem što Srbi 1999. nisu imali S300 već što ga ni danas nemaju,nisu Srbima neprijatelji Rusi,njemci,amerikanci već mali narodi muslimani janjičari,slovenci pokatoličeni,hrvati pokatoličeni,šiptari poturčeni i oni koje oni ubjeđuju protiv srba britanci a svi zajedno su ustaše i tvore islamskokatoličku uniju sa sjedištem u vatikanu projekat EU-Nato.

ODGOVORITE
Name

posavski gonic

17.05.2019 07:18

Srbija nikad nista nije izgubila, samo je porazena.

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.05.2019 09:28

Srbija nikad nije bila porazena u ratu, vec u miru.

Name

re

17.05.2019 13:16

Smrdija je mudo marjanovo. Jad cemer i bijeda, raspast ce se i ovo sto imaju trenutno,..sluge i vazali vjecni, za tuđe interese..

Name

Direkt

17.05.2019 18:02

Sve zemlje na Balkanu vazalske, samo sto je neko vise, a neko manje. Fakticki, sve zemlje na Balkanu, izuzev Srbije i Republike Srpske, su full vazali.

Name

Miloš

17.05.2019 09:37

Ovaj čovek je devedesetih svaki dan etiketirao i vređao građane Srbije da su izdajnici i plaćenici. Kao pravi julovac je pobegao posle 5.Oktobra i sada kad je bezbedno za Mirine julovce i šešeljeve radkale opet kreće sa starom pričom.DOS je kriv jer ih je sve pustio da sa parama pobegnu i sad se osnaženi vraćaju .Sve dok je julovaca i šešeljevaca Srbima spasa nema.

ODGOVORITE
Name

@Роки

17.05.2019 13:34

Ма све треба ћерати и Трст тражити од Италије . Трст је наш ,Трст је наш и демонстрације организовати.

ODGOVORITE