Novinar BN TV će ponovo svjedočiti

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević ponovo će svjedočiti u Okružnom sudu Banjaluka. Ovaj put na prijedlog Gordana Joviševića, advokata Marka Čolića. Osim Vladimira Kovačevića koji će biti direktno ispitan, na poziv odbrane biće ispitani i tužilac Dragana Lipovčić koja je u vrijeme uviđaja bila deržurna.

Republika Srpska 16.05.2019 | 16:34
Novinar BN TV će ponovo svjedočiti
Na koji način su obavili uviđaj moraće pred sudom da objasne i krim isnpektori i tehničari Željko Rodić, Radojica Dabić, Vladan Todorović i Saša Ožegović. Oni su u noći kada je Kovačević pretučen bili dežurni i obavili su uviđaj. Svi će biti ispitani u svojstvu svjedoka.



Osim njih pred Sudsko vijeće ponovo će i banjalučki kajakaš Darko Savić koji je ranije kao svjedok Okružnog tužilaštva potvrdio da je dan nakon napada, dovezao Marka Čolića blizu zgrade u kojoj živi Kovačević, gdje se i desio napad na novinara BNTV.



Na početku sudskog procesa prikazan je i video-snimak na kojem se prema riječima svjedoka vidi Marko Čolić kako ulazi u kombi kojim ga je Savić dovezao do blizine mjesta zločina.

Sudsko vijeće je odobrilo odbrani da se ispita i Vanja Krsmanović koja bi Čoliću trebala da da alibi. Odbrana banjalučkog boksera pokušala je danas da ospori validnost i zakonitost pojedinih dokaza Tužilaštva, ali sud to nije prihvatio.

Naredna sudjenja su zakazana za 6, 13 i 27. Jun. Za drugooptuženim u ovom predmetu Nedeljkom Dukićem se i dalje traga. Za njim je raspisana i potjernica. 



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jeca

16.05.2019 15:02

Čuj bokser, nesto se nesjecam, jel ono njemu sestra donosila drogu u pritvor?

ODGOVORITE
Name

Ma ništa

16.05.2019 18:10

Pokušaće advokat Jovišević unakrsno ispitivanje? A tu je i dozvoljeno navođenje na odgovor. Stvar je samo u tome da li su inspektori i krimi tehničari po propisima izuzeli dokaze?

ODGOVORITE
Name

Golf

16.05.2019 21:39

Stiže pravda!Konačno!!!

ODGOVORITE