Milion i po KM za liječenje djece

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci poslaničkom raspravom o izvještaju o radu i izvršenju finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

Republika Srpska 16.05.2019 | 13:47
Milion i po KM za liječenje djece
Iz budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu su odobrena 74 zahtjeva za liječenje 64 djece u inostranstvu, za šta je uplaćeno 1.541.972 КM.

Predstavnik Fonda Jasminka Vučković je u završnoj riječi o ovom izvještaju u Narodnoj skupštini zahvalila poslanicima za podršku radu tog fonda.

"To govori da smo na pravom putu", rekla je Vučkovićeva i dodala da će Fond nastojati da što više pomogne u liječenju bolesne djece iz Srpske u inostranstvu.

Ona je rekla da će ta organizacija nastojati da ostvari komunikaciju sa svim predstavništvima Srpske u inostranstvu kada je riječ o liječenju djece.

U izvještaju o radu Fonda u prošloj godini se navodi da su djeca upućivana u zdravstvene ustanove u Njamačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Belgiji, Rusiji, Sloveniji i Turskoj.

Najveći broj zahtjeva za liječenje odnosio se na genetska ispitivanja - 44 odobrena zahtjeva, dok su na liječenje djeca upućivana zbog tumora, leukemije, teških ortopedskih anomalija, bolesti oka i drugih oboljenja.

Najveći iznos Fond solidarnosti je odobrio za transplantaciju koštane srži u Njamačkoj, i to oko 240.000 evra. 



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

istraziti jel ovoj djevojcici odobrena pomoc tog fonda

16.05.2019 12:31

Djevojčica Sunčica Ivanković iz Banje Luke već nekoliko mjeseci prikuplja potrebnih 20.000 KM kako bi otišla na operaciju koja je zakazana za 15. juni ove godine. JEL ˝FOND˝ NE SMATRA ZA SHODNO DA Sunčici JE POTREBNA POMOĆ ˝FONDA˝ DA ponovo progleda???

ODGOVORITE
Name

xyx

16.05.2019 12:38

ZAHVALNOST NARODU ŠTO UPLAĆUJE U TAJ FOND ,A NE SKUPŠTINI I DIREKTORKI FONDA .

ODGOVORITE
Name

Milan

16.05.2019 12:47

Zahvalnost Fondu na ovome sto radi i svaka cast sto je formiran ovakav fond.

ODGOVORITE
Name

re

16.05.2019 13:05

Slažem se sa "xyx". Zahvalnost narodu koji daje novac. Da se radi kako treba, ne bi ni trebao ovaj Fond, nego bi već postojeći Fond zdravstva snosio troškove (opet iz novca koji daju građani).

Name

Laki

16.05.2019 14:09

Smanjite presednici budžet koji je tri puta veći od Vučićevog, smanjite troškove, prodajte silne automobile i smanjite stranački zaposlene i biće para, a nemojte se hvaliti parama koje ste oteli od naroda za liječenje djece. Kako vas nije sramota da i time trgujete. Svaki normalan čovjek će dati i platu da se pomogne nečijem djetetu, ali ovo što vi radite je dno dna...

ODGOVORITE
Name

Ja

16.05.2019 15:26

Svaka cast..slazem se u potpunosti... Otimaju od sirotinjskih nazovimo plata i uplacuju kad...kako i kome hoce a djeca obocnih smrtnika cesto dolaze do te pomoci. Potrosili 1,5 miliona maraka a na racunu fonda ostalo jos 6 miliona...ZASTEKALI samo se pitam za sta...STRASNO I PRESTRASNO...