Bez treme do finala "Evrosonga"

Žreb je odlučio da srpska predstavnica svoju numeru izvede u drugom delu subotnjeg nadmetanja.
 

Zabava 15.05.2019 | 21:57
Bez treme do finala "Evrosonga"
Zablistala je Nevena Božović u utorak veče, u prvom polufinalu 64. "Evrosonga" u Tel Avivu, oduševila celokupnu javnost izvođenjem numere "Kruna", i baš kao kruna toga, došao je njen sasvim zasluženi plasman u finale, što je i bio osnovni takmičarski cilj srpske delegacije pred put u Izrael. Žreb je odlučio da naša predstavnica svoju numeru izvede u drugom delu subotnjeg nadmetanja.

Plavokosa pevačica, koja je i autorka "Krune", odmah posle polufinala, na konferenciji za medije nije krila zadovoljstvo.

- Veoma sam ponosna što pevam opet za svoju zemlju, i želim da dam sve najbolje u finalu - istakla je Nevena. - Ovo mi mnogo znači i hvala vam na podršci.

Šef delegacije RTS Duška Vučinić, razumljivo, takođe odiše zadovoljstvom:

- Presrećni smo zbog prolaska u finale i divnih komentara - kako stručne javnosti, tako i novinara, fanova i publike - ističe Duška za "Novosti". - Predivno je što su Neveni podršku dale kolege iz Srbije, ali i učesnici takmičenja. Smireno je, bez treme izašla na scenu, i to se osetilo tokom tri minuta izvođenja "Krune". Ovih dana nas očekuju probe za finale, kao i promotivni nastupi u "Evrovilidžu" i na koncertu veoma uticajnog portala "Vivi blogs".

 konkurenciji u finalu, Vučinićeva je kratko rekla:

- Ozbiljna je, međutim, Nevenin fokus je na "Kruni".

Među gledaocima širom Srbije, ali i dijaspore koja je svojim glasovima i dovela Božovićevu u finale, tu su i mnoge javne ličnosti koje na društvenim mrežama nisu krile oduševljenje. Glumac Bojan Perić, u poruci na "Tviteru", nije zaboravio da pomene i prateće vokale.



Kad god dođe na red "Evrosong", čekaju se izjave i mišljenje Marije Šerifović. Jedina srpska pobednica "Pesme Evrovizije" bila je toliko ubeđena da će se Nevena plasirati u finale, da se kladila sa direktorom "Grand produkcije" Sašom Popovićem.

- Čestitam, Srbijo! Inače, malo je poznato da smo se Saša Popović i ja kladili da li će Srbija ući u finale. Ja sam rekla da hoće, a on da neće, i sada mora da mi kupi patike - otkrila je Marija na insta-storiju.

Znatno rasterećeniji ćemo večeras gledati drugo polufinale. Oko 23 časa značemo ko će se pridružiti Neveni, predstavnicima Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije, kao i izvođačima iz zemalja koje imaju obezbeđeno učešće na završnoj smotri - iz Španije, Italije, Francuske, Velike Britanije, Nemačke i domaćina, Izraela. Večeras će na sceni biti predstavnici Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Letonije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Severne Makedonije i Azerbejdžana.

Pljušte reči hvale posle Neveninog nastupa, međutim, Jelena Karleuša ne želi da se "uključi u to kolo".

- Sve dok Srbija na "Evrosong" bude slala pesme bez smisla i poruke, ljude koji ni u svojoj zemlji nisu uspeli da dotaknu publiku, nastup bez ikakve ideje - svake godine će se dešavati isto - napisala je JK na insta-storiju. - Neka pobeda Marije Šerifović bude šablon po kom mora da se radi - hrabra pesma koja je poslala hrabru poruku uz inteligentan nastup. "Evrosong" je takmičenje u ideji, poruci, hrabrosti i originalnosti uz ozbiljno koketiranje sa LGBT stavovima. Koga LGBT populacija ne prepozna i ne "oseti", taj na "Evrosongu" neće napraviti ništa. Srbija je zemlja koja zaslužuje mnogo više od puke osrednjosti i zemlja koja je navikla na pobedu.



MADONA ZAUZELA CEO SPRAT

Kraljica popa Madona je, posle svih spekulacija i nagađanja oko nastupa na "Evrosongu", stigla u noći između utorka i srede u Tel Aviv i počela sa probama za svoj mini-šou u revijalnom delu tokom subotnje, finalne večeri. Privatni avion izraelsko-kanadskog milijardera Silvana Adamsa, u kom je bila po mnogima najveća svetska muzička zvezda, sleteo je na međunarodni aerodrom "Ben Gurion". Madona je nosila šešir sa velikim obodom, što je sprečilo fotografe da joj vide lice. Odsela je u hotelu "Dan" gde je, kako se navodi, zauzela čitav peti sprat.

(Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar