Aco: Repeša je kriv za s*anja u finalu ABA lige!

Nesretna rola Repeše pretočila mržnju u političku sferu! Aleksandar Petrović smatra da je treća utakmica finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti morala da se odigra pred praznim tribinama.

  • Sport
  • Košarka


Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener ističe da bi, u tom slučaju, serija bila mirna i da kasnije ne bismo imali nikakve probleme.

"Ništa nije bilo sporno u sudijskim odlukama u ovoj seriji. Na kraju je pobedila ekipa koja je na terenu bila bolja. Međutim, u prve dve utakmice desio se taj "folklor"...", rekao je Petrović u emisiji "Sport nedeljom" i nastavio:

"Sećam se 1984. kada je Cibona gostovala u Beogradu i kada je Zvezda igrala u Zagrebu. Tamo smo mi bili ustaše, ovde su oni bili četnici. Bio je taj zvučni teror, koji po meni svaki igrač i trener treba prebroditi, ako želiš biti najbolji. To motiviše svakog sportistu".

Nekadašnji trener, između ostalog, košarkaške reprezentacije Hrvatske zamera Jasminu Repeši, što je svojim izjavama direktno doveo do toga da treća utakmica bude neregularna.

"Prve dve utakmice u Beogradu bile su relativno regularne. Međutim, jedna nesretna rola Jasmina Repeše nakon druge utakmice dovela je do toga da se animozitet pretoči u političku sferu. Koji je bio motiv Jaska? Da opravda 60 razlika u dve utakmice i da prebaci u neko drugo polje?", kaže Petrović i dodaje:"Treća utakmica bila je neregularna. Tu zameram i menadžmentu ABA lige i prvom sudiji Tomislavu Hordovu što nisu ispraznili dvoranu. Da je treća utakmica igrana u praznoj dvorani mi ne bismo imali nikakvih problema. Ili bi bilo 3-0 ili 2-1, ali bili postavljeni parametri kako se dalje ponašati. Četvrtu utakmicu je spasao disciplinski sudija, koji je ispraznio tribine. Ona je bila regularna, navijanje je bilo fantastično, bez ikakvih problema".

Podsećamo, Crvena zvezda postala je šampiona ABA lige, pošto je u petom meču finala ubedljivo savladala Budućnost. Utakmica je kasnila skoro sat vremena, pošto su se košarkaši Budućnosti povukli s terena, usled napada na njih čim su izašli na zagrevanje.

"Logično sada dolazi ta peta utakmica, koja odlučuje o svemu. Ona je isto bila neregularna. Zvučni efekat mi nije važan. To me ne interesuje. Ne možeš nekome to zabraniti, ali teren i suđenje moraju biti regularni. Ono što je trebalo uraditi u trećoj, trebalo je i u petoj – isprazniti dvoranu".

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.