Odbijen zahtjev Jelene Karleuše za izuzeće sudije

Advokat Ateljević, za "Novosti", kaže da zvanično nije obavešten o rešenju koje je doneo sud, kao i da je ovakva odluka za njega očekivana

Zabava 15.05.2019 | 11:22
Odbijen zahtjev Jelene Karleuše za izuzeće sudije
PRVI osnovni sud u Beogradu odbio je zahtev branioca Jelene Karleuše, advokata Zorana Ateljevića, za izuzeće sudije u krivičnom postupku koji protiv pevačice vodi po privatnoj tužbi Ceca Ražnatović, saznaju mediji od portparola tog suda Bojane Stanković.

Advokat Ateljević, za "Novosti", kaže da zvanično nije obavešten o rešenju koje je doneo sud, kao i da je ovakva odluka za njega očekivana.

- Nisam još dobio ništa, nisam ni očekivao da će zahtev biti usvojen, hteo sam da pokažem da sudija ne zna svoj posao - kazao nam je advokat. - Ovo je bio način da se sudiji ukaže da zloupotrebljava odredbe Zakonika o krivičnom postupku, a nikada se nije desilo da neki sudija bude izuzet zato što ne zna ZKP.

Ateljević podseća da je tražio izuzće sudije zato što je njegovu stranku podučavao pogrešno o njenim pravima i dodaje:

- To što je sudija tražio važi za svedoka, a ne za okrivljenog u postupku, što je Jelena u ovom slučaju. Okrivljeni ima pravo da se uopšte ne brani i ne odgovara na pitanja.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar