Čudo nad čudima: Srušena je tradicija!

Lube od 0:2 do 3:2 za šampionsku krunu usred Peruđe! Potpuna ludnica, Lube je osvojio petu titulu u klupskoj istoriji!

Ostali sportovi 15.05.2019 | 10:49
Čudo nad čudima: Srušena je tradicija!
Čudo se dogodilo, titula se vraća u Čivitanova Marku! Posle godinu dana posta Lube je ostvario istorijski rezultat, kao gost preokrenuo rezultat usred Peruđe i osvojio šampionsku titulu u taj-brejku pošto je imao dva seta zaostatka - 3:2 (22:25, 21:25, 25:12, 25:21, 15:10)!

Sve ono što se pričalo o važnosti domaćeg terena ove večeri palo je u vodu! Iako su i ove i prošle sezone Peruđa i Lube maksimalno koristili utakmice pred svojom publikom, novi šampion Italije ostao je hladne glave u grotlu dvorane Pala Barton i uzeo skalp sada već bivšem vladaru Italije. Što bi se reklo: „Tradicija je tu da se ruši...“

To su igrači Lubea i uradili u čudesnoj predstavi čiji će se detalji dugo prepričavati! Posle četiri lagane pobede domaćina u ovogodišnjem finalu, odnosno dva teška poraza na večerašnjem mestu susreta, Lube je isijavao neverovatnom energijom i zgazio Peruđu, uprkos velikom hendikepu!

Fantastičnu utakmicu odigrao je Cvetakn Sokolov sa 19 poena! Po 16 poena izvukli su Osmani Huantorena i Robertlandi Simon Atijes, dok je Joandi Leal Idalgo imao poen manje. Srpski odbojkaš Dragan Stanković moći će da se pohvali da je šampion Italije, dok su Aleksandar Atanasijević i MarkoPodraščanin ostali bez šanse da podignu krunu u najjačoj ligi sveta. Prvi je meč završio s četrnaest, a drugi s četiri poena, mada će ostati zapisano da je Atanasijević odigrao neprepoznatljivo loše u taj-brejku, jer su ga protivnici nekoliko puta navodili na direktnu grešku... Najefikasniji u Peruđi bio je Vilfredo Leon Venero s čak 20 poena.

Uprkos velikom zaostatku igrači Lubea nisu odustajhali. Na početku trećeg seta odmah su pronašli pravi ritam i rano poveli sa 8:4. Drastično su popravili servis i tako ozbiljno namučili protivnika. Peruđa je počela da srlja iz greške u grešku, što je Lubeu dalo šansu da lako uveća razliku i napravi rastojanje koje nije moglo da se sustigne. Ubrzo je rezultat na semaforu glasio 22:9! Lube je treći set zatvorio dominantnim blokom za konačnih 25:12.

Na početku četvrtog seta Atanasijević je sa dva asa na trenutak probudio nadu da će Peruđa ceo posao završiti u svoju korist, ali su gosti ubrzo povatili samopouzdanje i nakon početnih 3:1 za domaćina rezultat je otišao na 11:8 za Lube. Sredinom četvrtog seta Leon je uspeo da vrati prednost na stranu Peruđe (15:14), a posle duge i balansirane borbe Lube je ipak pokazao veću snagu i strpljivost, pa poveo sa 22:19. Sokolov je potom doneo važne poene Lubeu za 24:20, a onda i za 25:21, što je meč uvelo u peti set!

A tamo – Lube je pregazio rivala! Peruša je set otvorila s brojnim greškama, pa je Lube ekspresno imao 3:0 i 6:2, a na promeni strane Huantorena je podigao rezultat na 8:3. Odbojkaši Peruđe se nisu predavali, ali je bilo očigledno da će izgubiti borbu, jer im ponestaje dah. Za kraj iskusni Kubanac Leal zakucao je loptu i tako Peruđe prekratio muke. Lube je postao novi šampion Italije, peti put u svojoj istoriji.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar