Haos: U Čelincu vanredno stanje

Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros je proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

Republika Srpska 14.05.2019 | 09:57
Haos: U Čelincu vanredno stanje
Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je Srni da je više od stotinu domaćinstava poplavljeno, najviše u slivu rijeke Jošavke, a ništa bolja situacija nije ni na obalnom području Ukrine. 

"Malo je nedostajalo da se Vrbanja izlije u centar grada. Odlučeno je da se obustavi rad u svim osnovim školama na području opštine, centralne škole i u vrtiću "Neven". Ogroman broj klizišta se stvorio i prouzrokovao štetu na lokalnim putevima", rekao je Zeljković. 

Obilne padavine prouzrokovale su veliku štetu na gradskom i mjesnim vodovodima. 

"Grad je bez pijaće vode i redovnog snabdijevanja električnom energijom jer su prisutna česta iskakanja na trafostanicama", rekao je Zeljković. 

On je istakao da je novi gradski most u funkciji za pješake, a da je "šamački" most osposobljen za saobraćaj automobila. 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bibi

14.05.2019 08:31

Rezervni sastav policije RS-a ce nas sve spasiti... Dobro ih "naoruzati"treba!

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

14.05.2019 08:33

kako te nije sramota,bolje idi i pomozi ljudima

Name

Direkt

14.05.2019 11:21

Zadatak policije je iskljucivo da hapsi i privodi kriminalce. Poplave su teren spasilaca, vatrogasaca i u nekim ekstremnim slucajevima oruzanih snaga.

Name

Građani

14.05.2019 18:41

Zato se onda treba ulagati u ono što treba na ovim prostirima. Zašto se ne ulaže u civilnu zaštitu? Ovakve havarije ne možeš sprečiti pogledom i puškom, niti ih nadgledati, to građani znaju.