Banjaluka: Sastanak Koordinacionog tima

 Sastanak Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske za praćenje stanja usljed najavljenih obilnih padavina biće održan danas u Banjaluci.

Republika Srpska 14.05.2019 | 08:18
Banjaluka: Sastanak Koordinacionog tima
Početak sastanka, koji će biti održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, zakazan je za 14.00 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske imenovala je 10. maja tim čiji je zadatak praćenje stanja u Srpskoj usljed najavljene obilne kiše.

Tim čine potpredsjednik Vlade i ministar pravde Anton Kasipović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i generalni sekretar Vlade Siniša Karan.

U narednim danima u Republici Srpskoj očekuju se obilne padavine koje će izazvati intenzivan porast vodostaja rijeka, posebno u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U sjeverozapadnom i sjevernom djelu Republike Srpske, prema ranijim prognozama, do srijede, 15. maja, očekuje se od 120 do 150 litara kiše po metru kvadratnom.

Očekuje se rast vodostaja svih rijeka, a prije svega Une i Sane. Problem bi mogle izazvati manje rijeke, potoci i kanalizacija, kao i klizišta.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BL

14.05.2019 06:50

U normalnim zemljama bi se sastali pre pet dana da ne dodje do poplave. Vjerovatno ce zakljucak biti da opet narodu treba uzimati od plate kao prosli put. Samo sto niko ni ne zna sta bi sa parama koje nam uzese za zastitu od poplave pod sloganom da se ne ponovi. Jadan si narode moj.

ODGOVORITE
Name

Mile limar

14.05.2019 12:26

Ovo je fotografija iz Zvornika a ono je moj auto koji sam prodao, u top stanju :))))