Majdovu zlato i u Bakuu! Larisi srebro!

Reprezentativac Srbije u džudou osvojio zlatnu medalju na Gran priju u Azerbejdžanu, u kategoriji do 90 kilograma.  Larisa Cerić osvojila srebro u Bakuu.  Još jedan sjajan nastup najbolje bh. sportistkinje svih vremena.

Ostali sportovi 12.05.2019 | 22:15
Majdovu zlato i u Bakuu! Larisi srebro!
Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju na Gran priju u azerbedjžanskoj prestonici Bakuu, u kategoriji do 90 kilograma.

Sjajni džudista, rodom iz Republike Srpske, u finalu je trijumfovao protiv domaćeg takmičara Mamadalija Mehdijeva.

To je druga zlatna medalja za srpskog džudistu na nekom Gran priju ove godine, pošto je trijumfovao i na Gran priju u Marakešu.

Majdov je nastavio sa sjajnim rezultatima, a zlato iz Bakua priključiće kolekciji medalja sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti 2017. godine, gdje se okitio zlatom, i medalji sa Evropskog prvenstva u Tel Avivu prošle godine, kada je osvojio srebro.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Majdovu na osvojenoj medalji.

"Ljubiteljima sporta priuštili ste nezaboravne trenutke, i sve nas, koji za Vas navijamo, učinili ste ponosnim i srećnim. Želim Vam i ubuduće mnogo sportske sreće, uspjeha i pobjeda i da još mnogo godina dominirate sportskim terenima", poručio je Dodik u čestitki.

Larisa Cerić osvojila srebro u Bakuu! Još jedan sjajan nastup najbolje bh. sportistkinje svih vremena.

Novi sportski uspjeh priredila je bh. sportska heroina, naša najbolja sportistkinja ikada Larisa Cerić, koja je na jedom od najačih takmičenja na planeti, "Gren Slem Baku 2019", osvojila srbrenu medalju.

Cerić je u prvom kolu pobijedila Nunes Rošel (Portugalija), M. Bairo Ane (Francuska), Kindžersku Irinu (Azerbejdžan) i u finalu izgubila od Kalanine Jelisavet iz Ukrajine

"Taj povratak poslije ozbiljne povrede daje nadu za prvu olimpijsku medalju za BiH. Ovo je još jedna potvrda predanog i više neko uspješnog rada džudo aktivista iz DŽSBIH i osnovnih džudo organizacija", saopšteno je iz Džudo saveza BiH.

Na "Gren Slemu" u Bakuu nastupila je i Aleksandra Samardžić, koja je u prvom kolu bila uspješnija od predstavnice Rusije Kireva Taisia, a u drugom kolu eliminisana je od bivše viceprvakinje svijeta Bernabeu Marije iz Španije.

Uz bh. reprezentaciju bila je Arijana Jaha, ponosan na rezultate iz Bakua je i selektor Branislav Crnogorac, koji je rekao nakon novog sportskog podviga bh. džudo tima: "Ovo je samo još jedna potvrda da se Larisa Cerić čvrsto etablirala među najbolje džudo takmičare planete".

Izvor: mondo.ba/SRNA/Fena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jojs

12.05.2019 21:34

svaka cast

ODGOVORITE