Važna je razlika u godinama za vezu

Kažu da prava ljubav ne poznaje godine, no izgleda da nauka ne potkrepljuje tu tvrdnju.

Zabava 10.05.2019 | 08:50
Važna je razlika u godinama za vezu
Studija provedena na Univerzitetu Emory u Atlanti pokazala je da razlika u godinama između partnera ima velik utjecaj na uspjeh veze, piše Good Housekeeping.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo 3.000 parova, naučnici su otkrili da parovi s razlikom u dobi od pet godina imaju 18 posto veću šansu za prekid od parova koji su vršnjaci.

Taj postotak skače na 39 posto kod parova s razlikom u dobi od 10 godina te na nevjerovatnih 95 posto u slučajevima gdje se radi o razlici od 20 godina.

Izgleda da su rezultati samo potvrdili već usađeno mišljenje u narodu, a formula uspješne ljubavne veze zvuči poprilično jednostavno - što je manja razlika u godinama, to je veća šansa za uspjeh.

A pitate li se koja je idealna razlika, naučnici kažu da najviše šanse za uspješnu vezu imaju parovi u kojima je jedna osoba od druge starija tek godinu dana, prenosi Index.

Naravno, kao uvijek, i u ovom slučaju postoje izuzeci, koje su tu samo kako bi potvrdile pravilo.

(N!)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Možda

10.05.2019 12:56

Razlika u godinama, ako nije drastična i nije važna. Svi ćemo ostariti i tu nema pomoći.. Veze propadaju zbog terora mlađih nad starijim ili zbog sumnja starijih o motivima mlađih. Samoća je iz raja izašla. Da smo mi čitali kako su se sveci svađali niko u Boga ne bi vjerovao.

ODGOVORITE
Name

Zamajavanje

10.05.2019 15:09

Niđe veze. Moraju nešto pisati. Ko to može utvrditi? Koje gluposti sve pišu, to je čudo jedno. Zaglupljivanje naroda. Koliko će koja veza opstati, brak preživiti zavisi od ličnosti dvoje ljudi, prvenstveno. Ne od njihovih godina.

Name

@ zamajavanje

11.05.2019 11:50

Care pa za to postoje statistike i brojke,a one ne lažu..