Kuvana jaja idealna za dijetu

Sa ovim režimom ishrane unećete dovoljno proteina, vitamina i minerala. Plan se zasniva na malom broju namirnica, ali iako jednoličan daje dobre rezultate.

Zdravlje 04.05.2019 | 14:36
Kuvana jaja idealna za dijetu
AKO vam je od uskršnjih praznika preostalo još jaja, koja se obično tvrdo kuvaju, pa na odgovarajućoj temperaturi mogu da stoje, iskoristite ih za dijetu. Kao često korišćena namirnica udijetama, jaja sadrže puno proteina, vitamina i minerala kojima se organizam snabdeva. Lako se vare, veoma su hranljiva, pomažu da se toksini izbacuju iz tela i pružaju osećaj sitosti.

 
Jedno veliko jaje sadrži samo 78 kalorija. Istovremeno sadrži gotovo svaki nutrijent koji je potreban organizmu za optimalan rad. Dijeta sa kuvanim jajima sadrži mali broj namirnica, ali se pokazala kao veoma uspešna za ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masnih naslaga.

Dok ste na ovoj dijeti, važno je da pijete dosta vode, preporučuje se osam čaša dnevno. Tečnost će pomoći da se vaše telo očisti od toksina. Takođe, važno je da vežbate pola sata dnevno da bi rezultati bili još bolji. Važna pravila jesu da nema brze hrane, sokova, alkohola, dok je unos šećera i soli potrebno smanjiti.

Ako posle završene dijete nastavite da se hranite zdravo i raznovrsno, kilogrami se neće vratiti.

Doručak je isti svakog dana i uključuje dva kuvana jaja i pola citrusa po izboru (pomorandže, grejpa ili cela mandarina).

PRVI DAN

Ručak: dva manja kuvana krompira i dvejabuke

Večera: velika porcijasalatei parče piletine

DRUGI DAN

Ručak: zeleno povrće ipileća salata

Večera: salata od povrća, pomorandža i dva kuvana jaja

TREĆI DAN

Ručak: niskomasni sir, paradajz i slatki krompir

Večera: salata po izboru i parče piletine

ČETVRTI DAN

Ručak: voće po izboru

Večera: salata i piletinakuvana na pari

PETI DAN

Ručak: kuvano povrće i dva jaja

Večera: salata idimljena riba

Novosti
foto:interntet

Komentari / 0

Ostavite komentar