HOL: Ajaks – rekordnih 160 golova!

Tadić – dva gola i asistencija! Ovaj tim je stvoren da piše istoriju! Srbin i četa iz Amsterdama nastavljaju da pomeraju granice!

Fudbal 23.04.2019 | 23:31
HOL: Ajaks – rekordnih 160 golova!
Ova generacija Ajaksa je definitivno stvorena da piše istoriju!

Predvođeni srpskom “desetkom” Dušanom Tadićem amsterdamski Kopljanici su večeras deklasirali Vitese 4:2 i prišli korak bliže titulu šampiona Holandije. Dva kola pre kraja imaju tri boda više od PSV Ajndhovena koji ima meč manje, ali drastično slabiju gol razliku koja odlučuje u slučaju istog broja bodova. Sa ovom pobedom večeras, Ajaks je popravio gol-razliku na neverovatnih +81! PSV ima +68, a do kraja su dva kola u kojima Ajaks gostuje De Grafšapu i dočekuje Utreht. Titula je na tacni…

A osim toga što su prišli na dva koraka od šampionskog pehara, momci sa Johan Krojf Aene su ispisali istoriju holandskog fudbala. Postali su prvo holandski tim koji je u jednoj sezoni postigao više od 158 golova u svim takmičenjima. Postavili su rekord na 160 i do kraja sezone će ga još popravljati. Dosadašnji rekorder je bila generacija AZ Alkmara iz sezone 1980/81.

Prvo ime večeršanje pobede je bio srpski as Dušan Tadić. Maestro iz Bačke Palanke je nastavio sezonu iz snova. Sa nova dva gola i prelepom asistencijom, stigao je do neverovatnog učinka od 34 gola i 21 asistencije u svim takmičenjima od početka sezone. Na ukupno 51 utakmici!

Tadić je večeras oba gola postigao iz penala pošto je nepogrešivo tukao sa bele tačke. Postao je prvi igrač Ajaksa posle legendarnog Marka van Bastena u sezoni 1985/86 koji je dao devet golova iz penala u toku sezone. Gađao je penale bez promašaja.  

Međutim, Vitese je večeras načet na mnogo lepši način. Majstori Tadić i Zijeh su odigrali akciju posle koje se mnogima u odbrani Vitesea zamantalo. Tadić je sjajno prošao po levom krilu, prodao lažnjak i elegantno centrirao, a Zijeh se šmekerskom varkom tela otarasio rivala i pogodio.

Posle toga je usledio Tadićev prvi gol iz penala, pa De Lihtov glavom posle kornera i na kraju još jedan Srbinov sa bele tačke. 

HOLANDIJA 1 - 32. KOLO

Utorak

De Grafšap - Emen 1:0 (1:0)
/Serarens 12/

AZ Alkmar - Herakles 2:1 (1:1)
/Stengs 8, Gudmundson 66 - Kuvas 41/

Herenven - VVV 2:2 (1:0)
/Vlap 28, 75 - Grot 56, Stajn 89/

Ajaks - Vitese 4:2 (1:0)
/Zijeh 41, Tadić 54 penal, 80 penal. De Liht 58 - For 66, Darfalu 82/



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar