PL: Eriksen je heroj Totenhema!

Fudbaleri Totenhema pobedili su Brajton sa 1:0 golom Kristijana Eriksena u samom finišu utakmice.  Eriksen rešio Totenhem drame za Ligu šampiona.  Golom Danca "pecvi" pred kraj meča stigli do tri boda protiv Barnlija. Sautemton postigao gol posle 10 sekundi, a onda ga primio u 90. minutu.  Fudbal je pobedio, Brajton je izgubio! Eriksen izvukao Pevce iz pat pozicije, Liga šampiona na dohvat ruke! Dvosmisleno, ali tako je. . .

Fudbal 23.04.2019 | 23:24
PL: Eriksen je heroj Totenhema!
Totenhem je na svom novom stadionu dočekao ekipu Brajtona koja se bori za opstanak u elitnom rangu engleskog fudbalskog takmičenja, a to gostovanje završili su oborenog pogleda.

Totenhem je bio apsolutno bolji protivnik, dominirao tokom čitavog susreta, a o tome dovoljno govori i broj šuteva koji su uputili ka golu Brajtona – 29, od čega je samo 5 išlo u okvir gola, dok su imali posed lopte od čak 78%.

Do pobede su došli zahvaljujući danskom fudbaleru, Kristijanu Eriksenu, koji je sa velike udaljenosti poslao loptu u donji levi ugao golmana Rajana i pomogao Totenhemu da dođe do 23. pobede u šampionatu i da pobegnu ekipi Čelsija na 3 boda.

U utorak uveče odigrane su dve odložene utakmice Premijer lige. Totenhem je golom pred kraj meča savladao Barnli 1:0, u duelu 33. kolo, dok su Sautempton i Votford remizirali 1:1, u utakmici 33. kola najjačeg fudbalskog ranga u Engleskoj.

Spasilac Totenhema je Kristijan Eriksen.

Domaćin je atakovao svim silama ka golu Barnlija, ali nijedan od skoro 20 udaraca nije završio u mreži. Do tog 89. minuta samo su četiri išla u okvir gola, dok gosti nijednom nisu ugrozili Uga Lorisa.

A, onda je stvari u svoje ruke preuzeo Danac. Eriksen je bio daleko od gola, nije imao baš ni povoljnu situaciju, međutim, lepo se namestio opalio sa preko 20 metara i tik uz stativu smestio loptu u mrežu.

Bio je to trenutak odluke i gol koji je valjda rešio i poslednju dilemu oko plasmana Totenhema u Ligu šampiona.

Brajton nije parkirao autobus, Brajton je dovezao dabl deker, naslonio ga na lokomotivu i pride sve popunio limom sa auto-otpada, tek da ne bude nikakve dileme. Međutim, baš kad se učinilo da će Brajtonov antifudbal pobediti Kristijan Eriksen je zategao strelu sa 25 metara i preciznim hicem u donji ugao protivničkog gola doneo Totenhemu minimalac koji ga je značajno približio Ligi šampiona.

Da budemo jasni: novom nastupu u Ligi šampiona, a ne trofeju Lige šampiona koji će Pevci pojuriti preko polufinalnog okršaja sa Ajaksom. Čak i ako ne uspeju, sva je prilika da ćemo ih i sledeće sezone gledati u evropskoj eliti, jer Pevci sada imaju tri boda više od Čelsija i četiri od Arsenala, koji u sredu u svom zaostalom meču ide na noge Vulerhemptonu.

Pred Totenhemom još tri prepreke, Vest Hem i Everton kod kuće, Bornmut na strani. Ako budu pravi jedno od prva četiri mesta na tabeli ne bi smelo da se dovede u pitanje. Jer Totenhem možda ne izgleda tako nedodirljivo kao nekad Mančester Siti, možda ne izgleda ni tako ubitačno kao u pojedinim trenucima Liverpul, ali uvek izgleda kao tim koji zna šta radi.

Pa tako u protiv Brajtona, koji je posle niza od 570 minuta bez datog gola u London doputovao samo sa jednom idejom - 0:0. Problem je samo što taj rezultat na Totenhemovim mečevima nismo videli još od septembra 2017. kad je Svonsi odoleo na tadašnjem Vajt Hart Lejnu.

U međuvremenu su Pevci postali još bolji tim. U međuvremenu je Kristijan Eriksen postao još bolji igrač. I baš kad su gosti pomislili da će nepravedno do boda koji bi mogao da im znači i opstanak u Premijer ligi, Danac raspaljuje po lopti, Metju Rajan se bacio koliko je dug, ali nije vredelo.

Nekad izgleda tako prosto. A nije bilo prosto. Totenhem je čak 77 odsto vremena držao loptu u nogama, imao nekih 900 i kusur pasova, ali je do jedinog gola stigao iz tek 29. šuta na protivnički gol! Koliko je Brajton želeo da igra najbolje govori to što se oprobao samo šest puta, jednom je išla lopta u okvir gola, a i ovaj ukupan broj šuteva je “nabildovan“ u finišu meča kada je Totenhem konačno prošao.

U drugom meču večeri Votford je pogotkom Demaraja Greja u 90. minutu meča Sautemptonu iz džepa uzeo dva već viđena boda. Na kraju 1:1 uz večno uspomenu na najbrži gol u istoriji Premijer lige – potpisao ga je Šejn Long posle samo sedam sekundi igre – i utisak da će Sveci ipak preživeti u eliti, jer su tri kola pre kraja šest bodova ispred Kardifa, pride sa mnogo boljom gol razlikom. A Kardif u poslednjem kolu ima gostovanje kod Mančester junajteda.

Koliko je samo Sautempton bio blizu bodova spasa.

Šejn Long je pogodio još u prvom minutu i taj rezultat je bio aktuelan sve do 90. Irac je postigao gol nakon svega 10 sekundi igre, posle nespretne reakcije igrača Votforda, koji su izveli početnu udarac.

Gosti su dugo čuvali minimalnu prednost, ali je u poslednjem minutu pre sudijske nadoknade usledio "hladan tuš". Lopta je posle "karambola" u kaznenom prostoru Sautemptona slučajno došla do Andrea Greja, kome nije bilo teško da sa svega par metara pogodi mrežu gostiju i postavi konačan rezultat.

Doduše, Sautempton je i dalje prilično siguran jer ima čak šest bodova više od Kardifa, prvog ispod crte i tri od Brajtona, koji se nalazi između njih.

ENGLESKA 1, ZAOSTALI MEČ 33. KOLA

Utorak

Totehem – Brajton 1:0 (0:0)
/Eriksen 88/

ENGLESKA 1, ZAOSTALI MEČ 31. KOLA

Votford – Sautempton 1:1 (0:1)
/Grej 90 - Long 1/

TABELA: Liverpul (35) 88, Mančester siti (34) 86, Totenhem (35) 70, Čelsi (35) 67, Arsenal (34) 66, Mančester junajeted (34) 64, Votford (35) 50, Everton (35) 49, Lester (35) 48, Vulverhempton (34) 48, Vest Hem (35) 43, Kristal Palas (35) 42, Njukasl (35) 41, Bornmut (35) 41, Barlni (35) 39, Sautempton (35) 37, Brajton (35) 34, Kardif (35) 31, Fulam (35) 23, Hadersfild (35) 14.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar