EL: Real iz Atine ode na Fajnal for!

Real ide na F4 Evrolige! Košarkaši Real Madrida počistili su sa 3:0 u seriji ekipu Panatinaikosa, ovoga puta rezultatom 89:82 i tako se ponovo plasirali na F4, gde će braniti trofej.  Prvak Evrope braniće titulu na završnom turniru u Vitoriji. U polufinalu protiv domaće Baskonije ili CSKA.  

Košarka 23.04.2019 | 22:10
EL: Real iz Atine ode na Fajnal for!
Šampion brani evropski tron: Real Madrid na Fajnal foru. Ekipa Pabla Lasa zasluženo slavila i u trećoj utakmici četvrtfinalne serije - 89:82.

Košarkaši Reala prvi su obezbedili učešće na Fajnal foru Evrolige, koji se ove sezone održava u Vitoriji od 17. do 19. maja.

Kao i prošle sezone, "kraljevići" su u Top 8 fazi nadigrali Panatinaikos, samo ovog puta u najkraćem roku - 0:3!

U utorak u olimpijskoj dvorani OAKA, Panatinaikos - Real 82:89 (18:23, 23:13, 17:22, 24:31).

Gosti su imali krizu samo u finišu druge četvrtine, kada je PAO serijom 16:2 prešao u vođstvo. Real je u drugom poluvremenu igrao sve sigurnije kako je vreme odmicalo i u tom delu meča je postigao čak 53 poena.

Odluka je pala od 37. do 39. minuta, kada je četa Pabla Lasa trojkama Džefrija Tejlora, Entonija Rendolfa i Fakunda Kampaca povećala prednost sa 70:72 na 74:81.

Realov protivnik u polufinalu završnog turnira biće pobednik serije Baskonija - CSKA, u kojoj je posle dve odigrane utakmice nerešeno.

Fantastična košarkaška predstava pružena je u atinskoj dvorani "OAKA", a nakon 40 minuta tesne borbe trijumf je odnela ekipa Real Madrida rezultatom 89:82 i tako su postali prvi tim koji se plasirao na završni turnir u Vitoriji, gde će braniti trofej osvojen 2018. godine u Beogradu.

U prvom poluvremenu smo videli dve potpuno različite četvrtine, pošto je prva pripala gostima, a druga u poptunosti izdominirana od strane Panatinaikosa, pa su nakon zaostatka od pet poena na poluvreme otišli sa prednošću od pet poena i svojim navijačima dali nadu, da će se ova serija produžiti.

Atmosfera je bila sjajna u OAKA–i, kako to i dolikuje Panatinaikosu, ali je Real bio imun na tu atmosferu pošto su u narednih deset minuta uspeli u potpunosti da anuliraju tu prednost "Zelenih" i pomalo zabrinu Rika Pitina.

Pritisak je stigao igrače Panatinaikosa, obruč se suzio, dosta su promašivali i dozvoljavali su neke nedopustive stvari Fakundu Kampacu i drugovima, a u tim bitnim momentima se ponovo pokazao Džef Tejlor, koji je ubacio 13 poena, ali ipak nije bio najefikasniji u svom timu, pošto su Fakundo Kampaco i Rudi Fernandes ubacili po 16 poena i učinili sve što je u njihovoj moći da se ne oseti izostanak Serhija Ljulja.

Što se tiče domaćeg tima, ponovo su se oslanjali na svog plejmejkera Nika Kalatesa koji je imao 17 poena i 7 asistencija, dok je Met Lodžeski imao poen manje, a dvocifreni su bili Dešon Tomas i Kit Lengford.

Ovo će biti šesti odlazak na Fajnal 4 za Pabla Lasa u osam godina na klupi Real Madrida, a videćemo koje tri ekipe će mu se pridružiti na završnom turniru Evrolige u Vitoriji.

Stravičan huk OAKA Arene nije uplašio aktuelnog šampiona Evrope, iako je delovalo da bi Panatinaikos mogao do prve pobede u četvrtfinalnoj seriji, ali se Real Madrid izdigao u završnici meča, iskoristio prvu meč loptu i obezbedio plasman na Fajnal for u Vitoriji - 89:82.

Ekipa Pabla Lasa je bila bolji tim tokom većeg toka treće utakmice, dok je Panatinaikos blistao u finišu prvog poluvremena i na početku treće četvrtine. Domaćin je imao vođstvo i sredinom poslednjeg perioda (68:66), ali su gosti potom dodali gas i serijom 12:4 odveli meč na svoju vodenicu.

Real je imao više raspoloženih igrača u svojim redovima. Najefikasniji su bili Rudi Fernandez i Fakundo Kampaco sa po 16 postignutih poena, a dvocifreni su biuli i Rendolf (14 poena) Tejlor (13 i Ajon (12). Sa druge strane znatno iznad ostalih bili su Kalates (17 poena) i Lodžeski (16), dok su ostali bili ispod neophodnog nivoa da bi se srušio tako kvalitetan protivnik.

Kada se podvuče crta, Panatinaikos je svoju šansu u ovoj seriji propustio u prvom meču, kada je poražen u dramatičnoj završnici, dok je Real Madrid pokazao svu raznovrsnost u ova tri meča, pošto je svaki od njih imao nekog svog heroja i ključnog igrača koji je šaampiona Evrope vodio ka pobedi. Ta timska igra će biti glavni adut Lasovog tima na putu ka odbrani evropskog trona od 17. do 19. maja.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak

Žalgiris - Fenerbahče 57:66, u seriji 1:2
/Volters 15 - Gudurić 17/

Panatinaikos - Real Madrid 82:89, u seriji 0:3
/Kalates 17 - Fernandez, Kampaco 16/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar