EL: Odbrana i sjajni Gudurić slomili Žalgiris za 2:1!

Fenerbahče već u prvoj utakmici u Kaunasu napravio "ribrejk" i u četvrtak će moći da se plasira na Fajnal for Evrolige.  Fener se ponovo pita! Gudurić utišao euforiju u Kaunasu! Srpski trojkaš ubacio 17 poena i bio najefikasniji akter važnog slavlja istanbulskog tima u Žalgirio Areni - 66:57.

Košarka 23.04.2019 | 21:20
EL: Odbrana i sjajni Gudurić slomili Žalgiris za 2:1!
Ekipa Fenerbahčea zaustavila je Žalgiris na samo 57 ubačenih poena i povela 2:1 u četvrtfinalnoj plej-of seriji Evrolige!

Šampion Litvanije bio je bolji u prvom poluvremenu, ali su izabranici Željka Obradovića potom maksimalno "zategli" odbranu i vratili prošle nedelje izgubljenu prednost domaćeg terena.

Žalgiris - Fenerbahče 57:66 (19:15, 15:16, 12:18, 11:17)!

Četvrta utakmica zakazana je za četvrtak u 19.00.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Gudurić sa 17 poena (šut 1/3 za dva poena, trojke 3/7, slobodna bacanja 6/7).

Njegove dve uzastopne trojke donele su Fenerbahčeu preokret početkom treće četvrtine (37:39), a treća vođstvo od 48:52 u 34. minutu, kada su koševi na obe strane bili prava retkost.

Obradovićevi puleni kontrolisali su meč i sve vreme bili korak-dva ispred, ali nisu mogli da odahnu sve dok Melih Mahmutoglu 41 sekund pre kraja nije povećao na 56:62, svojim drugim pogotkom iza linije od 6,75 metara.

Fenerbahče se ponovo pita kada je u pitanju plasman na Fajnal for Evrolige. Ekipa Željka Obradovića je uz dosta muke savladala Žalgiris pred 15.000 gledalaca u Kaunasu i poveo sa 2:1 u seriji, čime je obezbedio povratnu kartu za Istanbul, ali će već za dva dana na ovom mestu imati priliku da reši čitav posao, pošto će biti znatno rasterećeniji - 66:57.

Najzaslužniji za slavlje favorizovanih gostiju bio je srpski trojkaš Marko Gudurić, koji je meč okončao sa 17 postignutih poena (3/7 za tri) i bio ujedno najefikasniji akter utakmice.

Koliko je bilo naporno i napeto na terenu zbog elike važnosti meča govori i mali broj poena. Lopta je teško htela u koš, ali to je način igre koji je više odgovarao gostujućem sastavu, koji je tokom čitavog drugog poluvremena držao rezultat pod svojom kontrolom i na kraju zasluženo slavio.

Sastav Šarunasa Jasikevičijusa je izuzetno nadahnut ušao u meč, prvu deonicu rešio u svoju korist rezultatom 19:15, ali je ta euforija, koja je praćena velikom podrškom sa tribina polako splašnjavala i na kraju se gotovo ugasila.

Jedini na visini zadatka kod domaćina bio je Nejt Volters, koji je večeras ubacio 15 poena i imao tri asistencije, dok su ostali potpuno podbacili, što je feneru značajno olakšalo posao. Bivši plejmejker Crvene zvezde bio je jedini igra sa dvocifrenim učinkom kod domaćina, što dovoljno golovi o košgeterskom učinku Žalgirisa

Sa druge strene dvocifren u Obradovićevom timu bili su još Jan Veseli i Kostas Slukas sa po 10 postignutih poena. Nikola Kalinić je postigao dva poena za 17 minuta, ali daleko više razloga za brigu gostima stvara povreda levog ramena, za koje se svi u istanbulskom timu nadaju da nije teže prirode.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak

Žalgiris - Fenerbahče 57:66
/Volters 15 - Gudurić 17/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar