Lajović se povukao, Kecman ispao, Laslo prošao!

Finalista turnira u Monte Karlu, Dušan Lajović, ipak neće ove nedelje igrati na turniru u Budimpešti.  Jorovićeva poražena na startu turnira u Istanbulu! Srpska teniserka Ivana Jorović izgubila je od Timee Baboš sa 6:4, 6:4 na startu turnira u Istanbulu, čiji je nagradni fond 250. 000 dolara.

Tenis 23.04.2019 | 21:10
Lajović se povukao, Kecman ispao, Laslo prošao!
On je posle sjajne nedelje u Monte Karlu i poraza u finalu od Fabija Fonjinija ipak rešio da otkaže učešće na turniru serije ATP 250 za koji je ranije bio prijavljen.

Tako nešto je i bilo logično očekivati s obzirom na to da je u kneževini igrao cele nedelje, a načinio je i veliki skok na ATP listi sa 48. na 24 mesto.

On je na startu trebalo da igra protiv domaćeg igrača Mata Valkuša, ali kako je odustao, na njegovo mesto je ušao laki luzer, Italijan Janik Siner.

Kada je reč o Budimpešti, Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo pošto je od njega bio bolji Australijanac Džon Milman, 6:1, 6:2.

Milman je veoma lako dobio meč, posle svega 60 minuta igre tokom kojih Kecmanović nije uspeo da dođe ni do jedne brejk lopte. Australijanac u drugom kolu čeka boljeg iz meča između Atile Balaša i Huberta Hurkača.

Srbija je na turniru u singlu ostala tako sa dvojicom tenisera, Filipom Krajinovićem koji će u sredu igrati protiv Moldavca Radua Albota i...

Drama u Budimpešti: Gulbis ispada, Đere ide dalje! Srpski teniser Laslo Đere savladao je Ernestsa Gulbisa sa 2:1 nakon dva "taj brejka" i plasirao se u četvrtfinale turnira u Budimpešti.

Prvi set je počeo veoma dobro po letonskog tenisera, pošto je osvojio gem na svom servisu, pa potom napravio i brejk i lako došao do 2:0, Đere se brzo vratio 2:2, potom su oba tenisera "zadržala svoj servis", da bi u nastavku seta Đere dobio 3 gema, a Gulbis 1, što je značilo da je prvi set pripao srpskom teniseru rezultatom 6:4.

Već u drugom setu smo videil veliku dramu, pošto je Đere uspeo da prednost od 3:1 prokocka i dozvoli Letoncu da se vrati na 3:3, kasnije se gledala prava rezultatska klackalica i ušli smo u "taj brejk", koji je Gulbisu pripao sa 8:6.

Treći, odlučujući set, pripao je Laslu Đereu, ali ni taj set nije lako izvojevan, pošto je srpski teniser morao u taj brejk. Gulbis je dva puta imao veliku prednost 3:1 i 5:3, ali nije uspevao da slomi Đerea, koji se brzo vratio na 5:5, pa i na 6:6 da bi taj brejk pripao njemu "nešto lakše", rezultatom 7:2, pošto je Gulbis čak tri poena na svom servisu izgubio.

Ovaj duel je trajao maltene tri sata, tačnije dva sata i 59 minuta, a Đere će u narednom kolu ATP turnira u Budimpešti igrati protiv boljeg iz duela Matea Valkuša i Janika Sinera.

Jorovićeva poražena na startu turnira u Istanbulu! Srpska teniserka Ivana Jorović izgubila je od Timee Baboš sa 6:4, 6:4 na startu turnira u Istanbulu, čiji je nagradni fond 250.000 dolara.

Srpska teniserka je uspešno prebrodila kvalifikacije, ali njoj se Mađarica revanširala za poraz nedavno na turniru u meksičkom gradu Montereju.

Teniserke su na startu seta izgubile svoj servis, da bi Čačanka u petom gemu ponovo dozvolila Baboševoj da joj oduzme servis.

Timea je u devetom gemu imala dve set lopte na servis Jorovićeve, nije ih iskoristila, ali jeste prvu u narednom gemu.

U drugom setu, posle 2:2, videli smo čak pet brejkova, ali nažalost brejk više napravila je Mađarica koja je posle 103 minuta igre završila posao oko plasmana u drugo kolo.

Tamo je čeka bolja iz duela Grkinje Marije Sakari i Ruskinje Veronike Kudermetove koja je u turnir ušla iz kvalifikacija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar