Drama u ABA ligi nije završena!

Veterani nosili Zadar do velikog brejka, MZT ispustio meč loptu! Dašić i Žorić ključni faktor velikog brejka Zadrana, koji su seriju uspeli da vrate u dvoranu Krešimir Ćosić - 78:77.

Košarka 23.04.2019 | 20:40
Drama u ABA ligi nije završena!
Zadar izborio "majstoricu"! MZT nije uspeo da pred svojim navijačima ostvari još jednu pobedu i tako se plasira u ABA ligu 2019/20.

"Majstorice" su se igrala u oba polufinala i u finalu plej-ofa ABA lige, a igraće se i u seriji za opstanak između Zadra i MZT Skoplja!

Pitanje učesnika najvišeg ranga regionalnog takmičenja biće rešeno 30. aprila u Zadru, nakon što se hrvatski tim u Skoplju revanširao za poraz na svom terenu prošle sedmice.

MZT - Zadar 77:78 (23:18, 20:17, 15:21, 19:22), za ukupnih 1:1.

Gosti su u poslednji minut ušli sa velikih 71:77, ali je plejmejker Džejms Vudard postigao pet poena zaredom i uveo meč u dramatičnu završnicu.

Luka Žorić potom je pogodio samo jedno bacanje, ali i Vudardu je zadrhtala ruka kada je mogao da izbori izjednačenje. MZT je, međutim, imao sreće da posle promašenog "penala" lopta ponovo pripadne njima, pošto Žorić nije uspeo da iskontroliše skok.

Vudard je preuzeo odgovornost i pokušao da iz akcije "1 na 1" donese pobedu i plasman u ABA ligu, ali nije bio precizan.

Drama u ABA ligi nije završena sinoćnom majstoricom između Crvene zvezde i Budućnosti, već je produžena večeras gde je na programu bio drugi meč plej-auta regionalnog takmičenja između MZT-a i Zadra. Hrvatski klub se revanširao makedonskom timu za poraz u dvorani Krešimir Ćosić, izjednačio na 1:1 u seriji i sada će pred svojom publikom za sedam dana biti u prilici da odbrani status jadranskog prvoligaša - 78:77 (18:23, 17:20, 21:15, 22:19).

Zadar je igrao na krilima sada već košarkaških veterana Vladimira Dašića i Luke Žorića, koji su ispred sebe imali izuzetno raspoloženog, takođe iskusnog, Marija Litla. Amerikanac je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 20 postignutih poena, Žorić je ubacio 17, a Dašić 12 (osam skokova). Ipak, Žorić iDašić su u ključnim trenucima meča zaigrali na iskustvo i uveli utakmicu u željeni tok, iako je na kraju odlučivala jedna lopta.

Domaćin je vodio čitave tri četvrtine, a u trećem periodu je zaliha išla i na pozamašnjih 14 poena (51:37), što ipak nije bilo dovoljno da bi se ušlo u mirnu završnicu. Za to je pre svega bila odgovorna pomenuta trojka iskusnih igrača gostujućeg tima.

Ipak, MZT je u finišu meča dodatno pogurao sjajni Džejms Vudard, koji se nadovezao na dobru igruLestera Medforda iz prvog dela igre. Postigao je mnogo važnih poena, među kojima i poslednjih osam MZT-a na utakmici. Vudard je uspeo da vrati svoj tim u život, ali mu je onda zadrhtala ruka. Devet sekundi pre kraja promašio je slobodno bacanje za izjednačenje, ali mu je Žorić dodelio drugu šansu izbacivanjem lopte u aut. Amerikanac je pokušao soloakcijom, ali je njegov šut za pobedu u poslednjoj sekundi bio previše kratak, pa se serija vraća u Zadar.

Vudard je meč okončao sa 26 postignutih poena isedam skokova, dok je Medford ubacio 17, a Ivanov 14 poena.

ABA LIGA – PLEJ-AUT

Utorak

MZT Skoplje - Zadar 77:78, u seriji 1:1
/Vudard 26 - Litl 20/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar