Bobić: Želimo da Jović ostane, ali...

Sportski direktor Ajntrahta kaže da je realno da reprezentativac Srbije ovog leta pređe u veći klub, ali da još ništa nije sigurno.

Fudbal 23.04.2019 | 22:30
Bobić: Želimo da Jović ostane, ali...
Luka Jović prošle nedelje je za samo sedam miliona evra postao fudbaler Ajntrahta, nakon što je taj klub iskoristio opciju iz ugovora o pozajmici, sklopljenog sa Benfikom leta 2017.

Sjajni srpski napadač sada ima ugovor sa Ajntrahtom do 2023. ali sportski direktor Fredi Bobić priznao je da bi Jović mogao da bude prodat već po završetku ove sezone, u kojoj se tim iz Frankfurta bori za trofej Lige Evrope i Top 4 plasman u Bundes ligi.

"Nadam se i želeo bih da on ostane kod nas, ali takođe sam realan i znam da ako se iza ugla pojavi neki od velikih 'momaka', nećemo imati šanse da ga zadržimo", izjavio je Bobić gostujući na TV stanici ZDF.

Kao najozbiljniji potencijalni kupac trenutno figurira Real Madrid, ali konkretna ponuda se i dalje čeka.

Zna se da je Jovićev agent Fali Ramadani prošlog meseca bio u glavnom gradu Španije i razgovarao sa direktorom "kraljevića", ali tada su mediji spekulisali da je tema ustvari bio potencijalni transfer Miralema Pjanića iz Juventusa.

Jović (21) je ove sezone dao 25 golova i sedam puta asistirao saigračima na 42 utakmice prvenstva i Kupa Nemačke, kao i Lige Evrope.

Nemački mediji navode da bi u slučaju njegovog transfera u Madrid, redove Ajntrahta mogao da pojača talentovani napadač Realovog juniorskog pogona, Pedro Ruiz.

"Imamo 'plan B' za slučaj bilo čijeg odlaska", uverava Bobić.

Konsenzus je da bi reprezentativac Srbije ovog leta koštao između 60 i 70 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar