Marin i Ivanić: Poraz pred derbi je prava stvar!

Ofanzivni "vezisti" Crvene zvezde veruju da će u četvrtak prikazati dobar fudbal i pobediti Partizan.

Fudbal 23.04.2019 | 21:30
Marin i Ivanić: Poraz pred derbi je prava stvar!
Marko Marin i Mirko Ivanić optimisti su pred 160. "večiti" derbi, čiji će Crvena zvezda biti domaćin, u četvrtak od 19 časova.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke rekao je novinarima da njegov tim posle dva remija ove sezone, prvo u septembru Humskoj, pa prošlog meseca na stadionu "Rajko Mitić", konačno treba da pokaže da je kvalitetniji od najljućeg rivala.

"Partizan ne igra dobro cele sezone, ali derbi je posebna priča, sasvim drugačija od ostalih. Da je ovo običan meč, mi bismo na 'Marakani' sigurno pobedili, ali pošto je derbi, nikad se ne zna. Moramo da budemo oprezni i da uđemo u meč 100 odsto".

Zvezda je napravila lošu uvertiru za derbi, izgubivši od Čukaričkog na neverovatan način, posle vođstva od 2:0.

"Cele sezone pobedujemo i pred kraj je ljudski da ekipa malo padne. Možda je baš sada bio dobar momenat za to, kako bismo shvatili da svaku utakmicu moramo da odigramo maksimalno. Pobede ne dolaze same od sebe, tako da u četvrtak moramo da prikažemo dobar fudbal", jasan je Marin.

On je priznao da bi voleo da reši utakmicu jednim potezom, ali da mu je igra tima ispred individualnog učinka.

"Nije na meni da sam rešim derbi, igramo 11 na 11 i važno je da kao ekipa budemo uspešni. Ako saigrači budu dobro stajali, dobiće asistenciju, pa neka oni reše. Možda neće biti potrebna 'magija', nego običan pas u prostor, možda i gol sa nekoliko metara", rekao je uz osmeh Marko Marin.

Mirko Ivanić u martu je debitovao u "večitim" derbijima, ulaskom sa klupe 20 minuta pre kraja.

"Očekujem da pokažemo zašto smo najbolja ekipa u Srbiji. Susreti sa Partizanom su uvek posebni, a ova utakmica je još značajnija jer nam je Radnički prišao na četiri boda", poručio je Ivanić i naglasio:

"Pobedom bismo napravili veliki korak ka odbrani titule, ali ni tada prvenstvo ne bi bilo gotovo".

Nekadašnji as Vojvodine i BATE Borisova gleda poraz na Banovom brdu iz pozitivnog ugla.

"Poraz od Čukaričkog je imao uticaj. Probudio nas je i smatram da je iz tog ugla došao u pravom trenutku. Malo smo se opustili, što ne bismo smeli sebi da dozvolimo".

Ivanić kaže da je i martovski "večiti" derbi meč iz koga su crveno-beli izvukli pouke.

"Više puta smo analizirali prošlo gostovanje Partizana. Bio je to tvrd meč, ne baš lep za publiku. Siguran sam da ćemo ovaj derbi odigrati bolje, da ćemo nametnuti svoj ritam i ostvariti cilj".

Igrači Zvezde voleli bi da pobede Partizan i zbog svojih navijača.

"Svesni smo kolika je želja zvezdaša da ovu prvenstvenu trku ukrasimo slavljem u derbiju. Sve što mogu da kažem je da i mi željno iščekujemo ovaj meč i da najviše želimo pobedu", izjavio je Ivanić.

Crveno-beli vode na tabeli sa 45 bodova, Radnički iz Niša pred meč protiv Čukaričkog ima 41, a Partizan 30, kao i "brđani".

U borbu za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope umešala se i Mladost iz Lučana, koja ima 29 bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar