Lideri zemalja regiona u SA

Lideri šest zemalja Zapadnog Balkana, Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev boraviće u BiH početkom maja.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


U okviru predstojećeg Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će se 7., 8. i 9. maja ove godine održati u Sarajevu, Bosnu i Hercegovinu će posjetiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva, saopšteno je iz EBRD-a.

Priliku koju svim zemljama regiona donosi ovaj veliki događaj, prepoznali su i lideri šest zemalja Zapadnog Balkana, pa će tako, ovim povodom, glavni grad BiH posjetiti predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Lideri zemalja Zapadnog Balkana će se okupiti u sklopu programa konferencije, te diskutovati o brojnim temama ekonomske i političke prirode, ključnim za cijelu regiju.

U fokusu programa konferencije naći će se tema od velikog značaja za sve – „Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta“, u okviru koje će pokriti širok spektar pitanja i tema, koji se odnose na sve zemlje regije. Jedna od najvažnijih sigurno je i prezentovanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog Zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina će, u okviru Sesije o potencijalima za investiranje u BiH, imati posebnu priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

(BN/N1)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Budala kao i ti

23.04.2019 20:28

Ma šta oni,imamo Rusiju i nećemo u NATO.

lideri svih zemalja ujedinite se kako kriminalci ovih zemalja ujedinjeni

Pzd

24.04.2019 12:34

Dare

23.04.2019 20:53

Ekonomiju podrzajem samo nemojte o političkim lopovlucima i prepucavanjima

Zapadna ekonomija i Burazerski Kapitalizam ne idu jedno sa drugim.

Dzaba Sve

23.04.2019 22:07

Perun

23.04.2019 23:11

Je.o vas onaj ko vas sastavi. Sve goli kriminalac i lopov

Wy

24.04.2019 00:12

Pa Burlo je presjedavajuci gdje je on treba da bude domacin.Nece pametni Judi sa njim ni sede netamoli da pricaju.

modricanin

24.04.2019 06:54

Kukala im majka, dolaze da jos vise zaduze svoje gradjane a da oni i tajkuni bliski vlasti skinu kajmak.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.