Nezamislivo, ali... Liverpul će navijati za Junajted!

Mančesterski derbi biće jedna od poslednjih realnih prilika da ekipa Pepa Gvardiole ispusti važne bodove i "dozvoli" Salahu i drugovima da osvoje titulu.

Fudbal 23.04.2019 | 20:30
Nezamislivo, ali... Liverpul će navijati za Junajted!
Da bi Liverpul prvi put od 1990. godine postao šampion Engleske, biće mu neophodna pomoć drugih timova, kojih je sve manje i manje.

Iako je ekipa Jirgena Klopa trenutno prva na tabeli, sa dva boda više od Mančester sitija, u Liverpulu su nemirni jer su i odigrali utakmicu više od branioca titule.

U takvoj situaciji, "Redsi" su prinuđeni da navijaju za one za koje ni u kojim drugim okolnostima ne bi - za Mančester junajted. Razlog za to je jasan, jer će Siti u sredu od 21 čas gostovati upravo na Old Trafordu i imaće bar "na papiru" najteži zadatak do kraja sezone.

Naglašavamo "papir", jer je Mančester junajted od pobede u dvomeču protiv Pari Sen Žermena u padu forme, a kulminacija očigledne krize "đavola" viđena je u nedelju, kada je tim Ole Gunar Solskjera izgubio na gostovanu Evertonu ubedljivih 0:4.

Preciznije rečeno, od 6. marta i velike noći na Parku prinčeva u Parizu, Junajted je izgubio u susretima protiv Arsenala (0:2), Vulverhemptona (1:2 u FA kupu i 1:2 u Premijer ligi), Barselone (0:1 i 0:3) i Evertona (0:4). Posle tih rezultata, Solskjer se izvinjivao navijačima, Nemanja Matić je preuzimao odgovornost za debakl na "Gudisonu", a pristalice Liverpula gaje nadu da će se ekipa oporaviti i da će pomoći najljućem protivniku da konačno osvoji titulu.

U svakom slučaju, biće to neobična situacija za navijače oba tima.

Sa druge strane, menadžer Sitija Pep Gvardiola naišao je na krupan problem u pripremi utakmice, jer neće moći da računa na povređenog Kevina De Brujnea (27), ofanzivca koji je osetio bol u mišiću u utakmici protiv Totenhema, pa u 38. minutu ustupio svoje mesto Fernandinju.

"Ne verujem da će (De Brujne) igrati. Ima problem sa mišićem. Videćemo narednih dana da li će biti bolje, ali za sredu nije spreman", izjavio je Gvardiola i otklonio mogućnost da na "Teatar snova" istrči strelac pet i asistent za 10 golova ove sezone.

Belgijanca ove sezone veoma muče povrede. Zbog problema sa ligamentom kolena već je propustio 13 kola.

"Nažalost, De Brujne je već bio povređen, a pre njega i drugi igrači... Imao je nekoliko problema sa mišićima kao posledicu povrede kolena", dodao je Gvardiola i nije mogao da potvrdi da će sjajni "paker" ponovo zaigrati ove sezone.

Naravno, sutrašnji (sreda) derbi neće nositi takmičarski značaj samo za gosta, jer je Junajted i dalje u aktivnoj trci za četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona. U ovom trenutku, Solskjerov tim je šesti, sa tri boda i utakmicom manje od četvrtoplasiranog Čelsija.

Dakle, i Junajted će morati da pobedi...

Preostale utakmice oba tima:

SITI

sreda: Mančester junajted - Mančester siti
nedelja: Barnli - Mančester siti
6. maj: Mančester siti - Lester
12. maj: Brajton - Mančester siti

LIVERPUL

petak: Liverpul - Hadersfild
4. maj: Njukasl - Liverpul
12. maj: Liverpul - Vulverhempton

Parovi:

u utorak

Votford - Sautempton 20.45
Totenhem - Brajton 20.45

u sredu

Vulverhempton - Arsenal 20.45
Mančester junajted - Mančester siti 21.00

Tabela: Liverpul 88, Mančester siti (-1) 86, Totenhem (-1) 67, Čelsi 67, Arsenal (-1) 66, Mančester junajted (-1) 64, Everton 49, Votford (-1) 49, Lester 48, Vulverhempton (-1) 48, Vest Hem 43, Kristal Palas 42, Njukasl 41, Bornmut 41, Barnli 40, Sautempton (-1) 36, Brajton (-1) 34, Kardif 31, Fulam 23, Hadersfild 14.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar