Jasmin Repeša podnio ostavku!

Hrvatski stručnjak više nije trener Budućnosti.  "Repeša je ogorčen i ne vidi smisao"! Budućnost potvrdila rastanak sa trenerom.

Košarka 23.04.2019 | 18:30
Jasmin Repeša podnio ostavku!
"Majstorica" protiv Crvene zvezde mts u Beogradu bila je poslednja utakmica u kojoj je hrvatski stručnjak Jasmin Repeša (57) vodio ekipu Budućnosti.

Prema pisanju portala "Basketbal sphere", on je podneo ostavku nakon poraza u borbi za titulu i tako završio epizodu u Podgorici, gde je u januaru preuzeo ekipu od Aleksandra Džikića.

Pod Repešinim vođstvom, Budućnost je završila učešće u Evroligi sa skorom 6-24, a nakon neuspeha u odbrani ABA trofeja on se nije pojavio na konferenciji za novinare u Beogradu.

Tokom duge trenerske karijere, Repeša je vodio zagrebački Doni, Cibonu u dva mandata, Tofaš, Split, Fortitudo, Romu, Beneton, Cedevitu i Olimpiju iz Milana.

U skladu sa najavom, Jasmin Repeša (57) podnio je ostavku.

Trener Budućnosti napustio je klub dan nakon neuspeha u finalu ABA lige, završenog porazom njegovog tima u beogradskoj "majstorici".

Informacija o njegovom odlasku ozvaničena je i na sajtu Budućnosti.

"Obaveštavamo navijače našeg kluba, ali i celokupnu javnost, da je trener Jasmin Repeša podneo ostavku na čelu šefa stručnog štaba našeg kluba koju je Upravni odbor kluba prihvatio. Tokom prethodna četiri meseca, trerner Repeša je vodio klub u regularnom delu Evrolige kao i do finala regionalnog takmičenja. Budućnost VOLI se ovim putem zahvaljuje dosadašnjem treneru na saradnji, predanom i profesionalnom odnosu prema klupskim obavezama i želimo mu uspešan nastavak trenerske karijere. Gospodin Repeša je naglasio da je ogorčen na sva dešavanja u finalnoj seriji i da ne vidi smisao rada u ovakvoj regionalnoj ligi", saopšteno je.

Repeša u ponedeljak nije hteo da izađe pred novinare u "Pioniru" nakon pete utakmice finalne serije, u kojoj je njegov tim izgubio ubedljivom razlikom, a njegovi igrači bili napadnuti pre zagrevanja uoči početka. Tako je bilo i nagovešteno da će se rastanak dogoditi - nepuna 24 časa posle utakmice.

Podsetimo da je nekadašnji reprezentativac Hrvatske posle uvodnih utakmica u "Pioniru" bio ogorčen zbog atmosfere i tada je kazao da je doživeo "linč" kakav ne pamti u trenerskoj karijeri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar