Alba je favorit za Evroligin vajld kard!

I to ako ne osvoji mesto na terenu!

Košarka 23.04.2019 | 18:45
Alba je favorit za Evroligin vajld kard!
Prethodnih dana mnogo se spekulisalo o mogućnosti da specijalnu pozivnicu za Evroligu dobije Partizan, i da na taj način Srbija posle pet godina ponovo ima dva predstavnika. Pojedine informacije govore da crno-beli nisu bez šansi, i da bi čelnici najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu mogli da nagrade klub iz Humske. Pre svega zbog slavne prolosti i atmosfere u dvorani Pionir.

Međutim, put do specijalne pozivnice biće popločan brojnim preprekama. Prema pisanju Sportanda glavni favorit za dobijanje poklon mesta u Evroligi je berlinska Alba. Albatrosi su poraženi u finalu Evrokupa od Valensija, tako da su propustili prvu priliku da se na terenu domognu Evrolige.

Međutim, imaće i drugu šansu. Naime, Alba će dobiti mesto u Evroligi ukoliko osvoji prvenstvo Nemačke, ili ako u finalu plej-ofa bude poražena od Bajerna.

U Humskoj navijaju za pomenute opcije, jer bi u tom slučaju imali konkurenta manje za specijalnu pozivnicu. Verovatno najozbiljnijeg konkurenta.

Plasman Albe na terenu značio bi da bi se crno-beli za specijalnu pozivnicu borio sa Darušafakom, Uniksom i Lokomotivom iz Kubanja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar