Šteta: Teška povreda Čelsijevog tinejdžera!

Sarijev "džoker" u prolećnom delu sezone doživeo je jednu od najtežih povreda u sportu.

Fudbal 23.04.2019 | 13:30
Šteta: Teška povreda Čelsijevog tinejdžera!
Menadžer fudbalera Čelsija, Mauricio Sari, ostao je u ponedeljak bez vrednih bodova u Premijer ligi, s obzirom na to da je isključen tokom burne utakmice sa Barnlijem izvesno je da će ostati i bez solidne svote novca, ali - nažalost - ostao je i bez jednog mladog fudbalera na duži period.

Kalum Hadson Odoi pokidao je Ahilovu tetivu u ponedeljak uveče na "Stamford bridžu" i pitanje je kada će biti u prilici ponovo da zaigra takmičarski fudbal.

Ovaj 18-godišnji engleski fudbaler povredio se u 41. minutu utakmice, posle koje je poručio da mu je teško, da je razočaran što je na ovaj način završio sezonu, ali da će naporno raditi i pokušati da se vrati jači u sledećoj.

Povreda Ahilove tetive, naročito kada dođe do kidanja samog ligamenta, jedna je od najtežih u svetu sporta.

Hadson-Odoi gledaće saigrače u tri poslednje prvenstve utakmice u kojima će Čelsi pokušati da se izbori za plasman u Ligu šampiona. Sarijev tim u polufinalu Lige Evrope igra protiv Ajntrahta iz Frankfurta, a prva utakmica na programu je 2. maja.

Hadson Odoi jedan je od najvećih talenata promovisanih iz Čelsijeve fudbalske akademije, s obzirom na to da dugo nije dobijao šansu u prvom timu povezivan je sa prelaskom u Bajern Minhen narednog leta, ali su se stvari promenile nabolje ovog proleća kada je Sari počeo redovno da mu pruža šansu - bilo kao starteru, bilo sa klupe.

Malo po malo stigao je do 24 nastupa u plavom dresu ove sezone, a u martu je prvi put obukao i beli dres seniorske reprezentacije Engleske.

April, međutim, neće pamtiti po lepom...

Junske pregovore sa matičnim klubom o nastavku saradnje i potpisivanju jačeg ugovora ovaj talentovani vezista započeće kao ozbiljno povređen fudbaler.

Hadson Odoi rođen je 2000. godine u Londonu, njegovi roditelji poreklom su iz Gane, bolje se služi levom nogom, a sezonu 2018/19 između ostalog pamtiće i po sedam golova i šest asistencija za klub u svim takmičenjima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar