Lazićev najdraži pehar!

ABA pred Zvezdinim navijačima! „Domaći teren nam je doneo tu prednost i na kraju i titulu. Čestitke saigračima, navijačima i svima u klubu“, poruči je lider ove Zvezdine generacije.

Košarka 23.04.2019 | 13:00
Lazićev najdraži pehar!
Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić ovu osvojenu titulu smatra najvažnijom u dosadašnjoj karijeri, jer je prva koja je osvojena prva pred pristalicama srpskog šampiona.

Crveno-beli su obezbedili povratak u Evroligu nakon godinu dana pauze, apsolutno zasluženim slavljem u majstorici.

"Jako teška sezona, odigrali smo maksimalan broj utakmica, što je tražilo veliku spremnost i koncentraciju. Najvažnije je da smo iskoristili prednost domaćeg terena za koju smo se borili tokom cele sezone, što nam je na kraju donelo titulu. Sve čestitke čitavoj ekipi, svima u klubu, navijačima, kojima želim da se zahvalim na fantastičnoj atmosferi. Posle toliko vremena i trofej ABA lige da se podigne pred našim navijačima", rekao je Lazić.

Atmosfera je bila na granici regularnosti u velikom broju mečeva u finalnoj seriji.

"To nije na nama da komentarišemo, to su neke stvari na koje mi kao igrači ne možemo da utičemo. Ono na šta smo mogli da utičemo to smo uradili".

Na kraju je presudila prednost domaćeg terena.

"Iskoristili smo prednost domaćeg terena, pobedama u prve dve utakmice rezervisali smo kartu za povratak u Beograd. Domaći teren nam je doneo tu prednost i na kraju i titulu. Čestitke saigračima, navijačima i svima u klubu".

Da li je ovaj trofej posle svega i najdraži?

"Jeste sigurno, posle pet utakmica, svega što smo prošli od početka plej-ofa, tenzije, pred našim navijačima. Svakako je posebna".

Ognjen Dobrić je svojom ogromnom energijom predstavljao važan faktor na parketu i u večerašnjem meču.

"Bili smo fokusirani svih 40 minuta, odradili smo ono što smo hteli i zasluženo pobedili", poručio je Dobrić.

Da li ste očekivali ovako ubedljivu prednost?

"Ne možeš to da očekuješ, jednostavno bili smo koncentrisani, tako se otvorilio, nosila nas je publika, uradili smo ono što smo hteli, tako se namestilo. Kada vas nosi ovakva publika i da igrate pet dana imali biste energije. Da je prekid trajao i tri sata mislim da bismo bili spremni, jer jednostavno kada ima toliko ljudi ne možeš da ne odigraš kako treba".

Da li si nekada video puniji Pionir?

"Ne stvarno, nemam reči za ovo...", zaključio je Dobrić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar