Zvezdin specijalac Mo Faje: A onda vidiš Lazića...

Obožavam ga! Senegalac želi da ostane i igra sa Zvezdom u Evroligi.

Košarka 23.04.2019 | 12:30
Zvezdin specijalac Mo Faje: A onda vidiš Lazića...
Jedan od Zvezdinih diskretnih junaka je po običaju Mohamed Faje. Nikad u prvom planu, a uvek od ogromne koristi pod oba koša.

Meč je završio sa 10 poena, pet skokova i dve asistencije. Posle utakmice je zadovoljno pripalio tompus i mogao da se opusti...

„Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam igrao u karijeri. Prelepo! Divno je biti deo ovoga. Čim sam ušao u salu, rekao sam sebi da oni nemaju šanse večeras. Ne možeš izgubiti sa ovakvom podrškom. Kada razmisliš, ispalo je da je bolje što smo na našem terenu proslavili titulu, ali naravno da to nismo mogli ranije da kažemo. Mnogo je lepše slaviti sa svojim navijačima“, blistao je od sreće Senegalac.

Da li vas je poremetilo odlaganje i čekanje da utakmica počne?

„Nismo ni znali šta se dešava. Na umu nam je bilo da su oni to možda i planirali. Zato smo želeli da ostanemo fokusirani i da razmišljamo samo o utakmici. Nismo dozvolili da nas bilo šta poremeti“.

Zahvalio se celom timu Zvezde.

„Mi smo svesni da smo tim, a ne grupa pojedinaca. Trener se trudio da delujemo što više timski. U svakoj utakmici je neko drugi iskakao i igrao svoju ulogu. Na taj načlin smo igrali pravu košarku“.  

Imao je Faje dobar učinak u napadu, ali je opet blistao u odbrani.

„Trudio sam se da igram što bolju odbranu. Prvo, zato što volim da igram odbranu. Drugo, zato što nam je odbrana bila potrebna. Ljudi poput Lazića vam uvek daju dodatnu energiju da igrate što bolju odbranu. Čoveče, on igra tako dobru odbranu! Kada vidite njega, onda i vi igrate jače i više. Obožavam da igram sa njim. Odbrana osvaja titule. Čak i u Podgorici smo igrali dobru defanzivu, ali smo pravili greške. Danas smo na dobru odbranu dodali koncentraciju i potudili se da ne pravimo greške. Nismo protivniku dali šansu“.

ABA liga je kruna sezone, kako naći motiv za početak takmičenja u Superligi Srbiji?

„Ovo je jedan korak, ostaje nam drugi. Sada idemo po titulu u Srbiji“.

Da li bi voleo da i sledeće sezone igrač u Zvezdi?

„Voleo bih to. Sviđa mi se ovde. Nisam ranije igrao u Evroligi, a čuo sam kako je ovde bilo na evroligaškim mečevima prethodnih godina“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar