Partizan vraća Milosavljevića iz Unikahe!

Košarkaški klub Partizan ima velike planove za narednu sezonu.  Partizan i Dragan Milosavljević - blizu je! Sportando piše da bi Gagi potpisao višegodišnji ugovor sa crno-belima u slučaju dolaska.

Košarka 23.04.2019 | 12:15
Partizan vraća Milosavljevića iz Unikahe!
Veruje se da crno-beli planiraju ozbiljnu rekonstrukciju tima u nadi da bi mogli da dobiju vajld kartu za učešće u elitnom klupskom takmičenju, Evroligi.

Kako god bilo, pojačanje igračkog kadra je najvažniji posao, pa su tako preduzeti prvi koraci i napori kako bi se obezbedila odrađena pojačanja.

Veruje se da je prva meta crno-belih povratak u klub bivšeg igrača, Dragana Milosavljevića.

Želja uprave je da on potpiše višegodišnji ugovor. Milosavljević je poslednje dve sezone nosio dres Unikahe iz Malage, ali sada je spreman da se vrati u redove Partizana za koji je igrao pet godina, od 2010. do 2015. godine.

Takođe, veruje se i da bi mogao da dođe Vasa Pušica posle iskustva u NCAA.

Pušica je karijeru počeo u mlađim kategorijama Partizana pre nego što je otišao za Ameriku.

Dve veoma bitne vesti stižu vezane za košarkaški klub Partizan. Prva - Sportando piše da crno-beli žele Dragana Milosavljevića, višegodišnjeg srpskog reprezentativca, i da su blizu da sa njim postignu dogovor posle kog bi popularni Gagi potpisao višegodišnji ugovor, a o interesovanju crno-belih za Milosavljevića je pisao i Telegraf.

Druga vest koja je povezana, a takođe stiže iz Sportanda - Partizan se ozbiljno bori za specijalnu pozivnicu Evrolige i u da je uz Darušafaku najozbiljniji kandidat. Čak se crno-belima daje prednost u ovom momentu. Samo nije istaknuto da li je eventualni dolazak Milosavljevića utročno-posledično povezan sa dobijanjem specijalne pozivnice. Pored Darušafake, suparnik Partizanu će biti i barem jedan klub između Himkija, Uniksa i Lokomotive, a videćemo i kakav će biti ishod nemačkog šampionata.

Isti izvor ističe da su crno-beli obezbedili priličan budžet za sledeće leto, da imaju velike planove za sledeću sezonu i da crno-beli spremaju roster za najjače evropsko takmičenje - Evroligu.

Milosavljević bi bio prvi veliki kamen predstojećeg mozaika Partizana, proveo je dve godine u Unikahi i sada je blizu povratka kući u svakom smislu. Navijači Milosavljevića oslovljavaju sa "Gagi kapiten" i to dovoljno govori. Proveo je u crno-belom dresu period od 2010. do 2015. godine.

Biće to uzbudljivo leto za crno-bele! Ukoliko uspeju da se domognu specijalne pozivnice, to bi značilo građenje suštinski novog tima, a Milosavljevićev dolazak bi bio samo početak.

Očigledno da Partizan radi na dobijanju specijalne pozivnice, ima ljude na koje može da se osloni u toj borbi poput Željka Obradovića, a čini se da mu dobro ide za sada. Imaju crno-beli na osnovu čega da traže, ali, opet, o tome će se znati tačnije po okončanju domaćih prvenstava.

Ukoliko se obe najave ispostave kao tačne, Partizan, Milosavljević i Evroliga će ponovo biti zajedno! Takođe, značilo bi i da će srpska košarka ponovo imati dva predstavnika u Evroligi, što smo već imali priliku da gledamo 2013. godine.

I to znači da bismo sada sigurno gledali dva večita derbija u Evroligi. Kakav bi to spektakl bio i kako bi to sve bilo dobro za srpsku košarku koja ove sezone nije imala nijednog predstavnika...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar