PL: Kao da niko od Engleza neće u Ligu šampiona!

Barnli pomogao Junajtedu i Arsenalu! Fudbaleri Čelsija odigrali su nerešeno na svom stadionu protiv Barnlija, 2:2 u 35. kolu engleske Premier lige.  Četiri gola za 24 minuta, a onda ataci Čelsija koji nisu zavšeni pogocima.  Iguain skoro kao Bergkamp: Čelsi ništa nije dobio.  Na kraju samo 2:2 na Stamfordu protiv Barnlija.

Fudbal 22.04.2019 | 23:22
PL: Kao da niko od Engleza neće u Ligu šampiona!
Utakmica je počela spektakularno, pošto je za 14 minuta palo čak tri gola, a zanimljivo da je Hendrik u osmom minutu doveo goste do prednosti od 1:0. Nisu se predugo radovali, pošto je Čelsi došao do izjednačenja samo četiri minuta kasnije preko francuskog reprezentativca, Ngolo Kantea.

Nekadašnji napadač Real Madrida, Napolija, Juventusa i Milana, Gonzalo Iguain u 14. minutu donosi "Plavcima" i prvu prednost, a za ovaj pogodak je imao asistenciju desnog beka, Sezara Aspilikuete.

Već posle deset minuta Čelsi je dobio "hladan tuš", pošto je Ešli Barns na asistenciju Krisa Vuda doneo izjednačenje i veliku radost gostujućem timu. Do kraja susreta nismo više imali nijedan gol, ali je Ngolo Kante zbog povrede napustio utakmicu u 46. minutu, a njega je zamenio hrvatski fudbaler i bivši član Intera i Real Madrida, Mateo Kovačić.

Kovačić je bio i učesnik jednog omanjeg incidenta pred kraj utakmice, zajedno sa Davidom Luizom, samo što je hrvatski fudbaler zaradio žuti karton zbog tog koškanja sa igračima Barnlija, dok je Luiz prošao bez opomene.

Nakon ovog remija, Arsenal i Mančester junajted ostali su u trci za mesto među četiri najbolje plasirane ekipe, mesto koje vodi u Ligu šampiona, pošto je Čeksi sada na 67 bodova, a Arsenal na 66 i Junajted na 64 sa utakmicom manje od londonskih "Plavaca".

Niko od timova koji se bore za Ligu šampiona, pored Mančester sitija i Liverpula koji su "zakucani" na prve dve pozicije, nije slavio u 35. kolu Premijer lige!

Totenhem, Arsenal i Mančester junajted su poraženi, dok je Čelsi u jedinom meču odigranom ovog ponedeljka zabeležio samo remi na "Stamford bridžu" protiv Barnlija (2:2), a konačan rezultat utakmice postavljen je već u 24. minutu meča.

Obe ekipe su vodile po jednom u tom periodu, a Čelsi će više žaliti za propuštenim šansama pošto se ovako, iako skokom na četvrto mesto, malo udaljio od "vize" za Ligu šampiona.

Trenutno imaju 67 bodova, koliko i Totenhem, dok su za po bod, odnosno tri, lošiji Arsenal i Junajted, s tim da svi pomenuti timovi imaju meč manje od Čelsija.

Barnli je poveo već u 8. minutu, kada su prvi put praktično prešli polovinu terena, pošto je Džef Hendrik na ivici kaznenog prostora sačekao loše izbačenu loptu Sezara Aspilikuete i "uhvatio volej" koji je završio u mreži Kepe Arizabalage.

Ništa se ne može zameriti najskupljem golmanu svih vremena, ispružio se koliko je dugačak, ali i te kako se može prigovoriti Iguainu koji je pobegao iz bloka kad je video da je jak šut.

Ipak, na potpuni preokret se čekalo samo šest minuta!

Već u 12. minutu je Ruben Loftus-Čik izdržao nekoliko duela, dodao na levu stranu za Edena Azara koji je "nadriblao" sve koji su mu prišli, a onda je pružio idealan pas za Kantea koji je šutirao iz prve i poravnao rezultat na "Bridžu".

Još lepša akcija viđena je u 14. minutu kada su u kaznenom prostoru kombinovali Aspilikueta i Iguain, kapiten Čelsija je petom uposlio napadača, a onda "bomba" u bliži ugao!

Ali nije se tu završilo...

Samo deset minuta kasnije Ešli Barns je posle "glavometa" u kaznenom prostoru Čelsija, nakon prekida, iskoristio novu neopreznost čitave odbrane i matirao je Kepu Arizabalagu za poravnanje rezultata.

Čelsi je dominirao do kraja utakmice i imao još nekoliko šansi preko Gonzala Iguaina, ali nisu imali snage da "dokrajče" Barnli, dok je na kraju utakmice umalo izbila i tuča.

Mančester Junajted je deklasiran protiv Evertona, Arsenal je izgubio protiv Kristal Palasa, i Totenhem je poklekao... Ali seču glavnih konkurenata za plasman u Ligu šampiona Čelsi nije uspeo upotpunosti da iskoristi. Samo 2:2 na Stamford Brižu protiv Barnlija predstavljaju dva ozbiljna koraka unazad.

Imali su čemu da aplaudiraju navijači Plavaca ove večeri. Nadmetali su se Iguain i Azar u lepim potezima. Prvi je dao sjajan gol, drugi je imao čarobne driblinge. Ali opet konačn utisak je za domaćina bio tužan.

Barnli se predstavio kao vrlo ozbiljan rival. Sposoban da u svakom trenutku testira odbranu Čelsija. Već u osmom minutu zatresla se Kepina mreža. Slabo su odbranili prekid domaći igrači, nabacili su loptu na volej Henriku koji takav poklon nije želeo da odbije.

A onda smo videli magiju  dvominutnu magiju Sarijevog Čelsija. Estetski fudbal. Sve je počeo Azarbriljantnim driblingom kraj aut linije i povratnom loptom koju je Kante smestio u mrežu. Još se nisu smirili navijači Čelsija, a usledila je nova magija.

Jedan od najlepših poteza sezone napravio je Iguain. Bilo je u tom driblingu i elemenata onog antologijskog poteza Denisa Bergkampa protiv Njukasla. Dobio je Iguain loptu od Žoržinja, u okretu se oslobodio igrača, potom odigrao još jedan pas i zario loptu u mrežu Barnlija.

Kada je sve navodilo na sigurnog keca, i rapsodiju Čelsija usledio je šok. I opet je loše odbranjen prekid koštao domaćina. Skupo ga je koštao.  Na drugoj stativi ostao je usamljen Barns koji se samo poklonio.

U nastavku je Čelsi navaljivao. Bilo je opasnih situacija pred golom gostiju, ali nije uspeo da probije bedem.

ČELSI DO KRAJA SEZONE: Junajted (G), Votford (D) i Lester (G).
TOTENHEM DO KRAJA SEZONE: Brajton (D), Vest Hem (D), Bornmut (G) i Everton (D).
ARSENAL DO KRAJA SEZONE: Vulverhempton (G), Lester (G), Brajton (D) i Barnli (G).
MANČESTER JUNAJTED DO KRAJA: Siti (G), Čelsi (D), Hadersfild (G) i Kardif (D).

*Totenhem, Arsenal i Čelsi igraju i najmanje još dva meča u Evropi.

PREMIJER LIGA REZULTATI 35. KOLO:

Everton - Mančester junajted 4:0 (2:0)
/RIšarlison 13. Sigurdson 28, Dinj 56, Volkot 64/

Arsenal - Kristal Palas 2:3 (0:1)
/Ozil 57, Obamejang 77 - Benteke 17, Zaha 61, Mekartur 69/

Kardif - Liverpul 0:2 (0:0)
/Vajnaldum 57, Milner 81/

Odigrano u subotu

Mančester siti - Totenhem 1:0 (1:0)
/Foden 5’/

Bornmut - Fulam 0:1 (0:0)
/Mitrović p. 53/

Hadersfild - Votford 1:2 (0:1)
/Ahern-Grant 93 - Delofeu 5, 80/

Vest Hem - Lester 2:2 (1:0)
/Antonio 38, Perez 82 - Vardi 67, Barns 92/

Vulverhempton - Brajton 0:0

Njukasl - Sautempton 3:1 (2:0)
/Perez 27, 31, 86 - Lemina 59/

Ponedeljak

Čelsi - Barnli 2:2 (2:2)
/Kante 12, Iguain 14 - Hendrik 8, Barns 24/

TABELA: Liverpul 88, Mančester siti (-1) 86, Totenhem (-1) 67, Čelsi 67, Arsenal (-1) 66, Mančester junajted (-1) 64, Everton 49, Votford (-1) 49, Lester 48, Vulverhempton (-1) 48, Vest Hem 43, Kristal Palas 42, Bornmut  41, Njukasl 41, Barnli 40, Sautempton (-1) 36, Brajton (-1) 34, Kardif 31, Fulam 23, Hadersfild 14.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar