Tomić: Birao sam Filipa, kao i sve... I znao sam!

Izgledalo je kao da imamo deset igrača na terenu! Trener Crvene zvezde, Milan Tomić, nije krio oduševljenje nakon velike i ubedjlive pobede koju je njegov tim ostvario nad ekipom Budućnosti.  Trener crveno-belih Milan Tomić emotivno govorio posle utakmice u Pioniru. "Ja sam odabrao ovaj tim", rekao je.

Košarka 23.04.2019 | 10:00
Tomić: Birao sam Filipa, kao i sve... I znao sam!
Milan Tomić je u debitantskoj sezoni kao "samostalni" trener osvojio ABA ligu.

Vratio je Crvenu zvezdu mts na "jadranski tron" slavivši u finalu plej-ofa protiv Budućnosti sa tri "domaće pobede", i to neverovatno ubedljive, a nakon utakmice u izjavi za TV Arena Sport pokušao je da sabere utiske iz ove dugačke sezone...

Mogla je Zvezda i ranije da "overi" trijumf da je pobedila u jednom od dva meča u Podgorici, ali je možda "slađe" osvojiti pehar pred svojim navijačima.

"Sigurno da je slađe! Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, zašto nismo tamo pobedili, to ćemo u julu da pričamo. Hvala našoj publici koja nije bila samo šesti igrač, to je izgledalo kao da smo imali deset igrača na terenu. Hvala na podršci tokom cele sezone, nadamo se da će tako biti u KLS", rekao je Milan Tomić reporteru Arene posle meča.

Koliko vam znači ova pobeda i titula?

"Znači mi mnogo!", napravio je duboki uzdah Tomić pre odgovora.

"Nama su se povredila dva vrlo bitna igrača, od plakanja i kukanja niko nije dobio u životu, nisam se žalio da li fale Stratos Perperoglu i Džo Reglend. Naravno da nedostaju, ali imamo tim od 15 igrača i to je tim".

Trener Crvene zvezde mts rekao je i da je red da zajedno sa igračima i stručnim štabom proslavi ovaj trofej, pošto je bilo i te kako teško doći do njega.

Komentarišući utakmicu na konferenciji za novinare, Tomić je rekao...

"Što se tiče utakmice, mislim da smo u sve četiri četvrtine odigrali bolje, kao što pokazuje statistika i da smo zasluženo osvojili titulu, jer mislim da smo bili najbolji cele sezone. Čestitam klubu, igračima, Nebojši Čoviću na fenomenalnoj saradnji. Imamo našu ligu, da se ostvari još jedan cilj. Cilj je bio da se osvoji ABA liga, osvojili smo Superkup, pa želimo da osvojimo i našu ligu".

Upitan za igrače koji su "iskočili" u plej-ofu, Tomić je najduže govorio o Filipu Čoviću.

"Kad sam pravio tim na leto, ja sam odabrao Filipa da igra u Zvezdi. Samim tim što sam ga odabrao znao sam koliko može. Nije to bilo neočekivano, već očekivano. Nijedan igrač u Zvezdi koga sam odabrao nije igrač koji ne može da pomogne. Ovaj tim ima dobru hemiju i svako može da pomogne".

"Falili su nam i Reglend i Stratos. Reglend je izgurao šest meseci, igrao fenomenalno, kao i Stratos, ali ni u jednom trenutku nisam rekao da mi fali Reglend ili Stratos i da smo zbog toga možda izgubili. Ne tražim opravdanje, kad izgubim pravim analizu cele utakmice, svojih grešaka... Tako da uvek idem unapred i nikad se ne vraćam nazad. Nismo imali ta dva igrača, sigurno su pomogli svi ostali. Kao i Simanić, koji je odigrao fenomenalno danas, kao i Cirbes koji se vratio, a sećate se u decembru i januaru šta se tu dešavalo. Trener uvek mora da veruje, da bodri igrače, da pokuša da im pomogne tada kada se osećaju najlošije. To je trenerski posao. Odigrali su super, osvojili su titulu, idemo dalje".

O incidentu pre utakmice"Ne znam šta da vam kažem za to. Bio sam u svlačionici, jedino što mogu da vam kažem je da je Zvezda uzela ABA ligu i svaka čast za KK Crvena zvezda. Svaka čast i publici na podršci svih 40 minuta", izjavio je Tomić.
Na konstataciju novinara da deluje neraspoloženo, Tomić je rekao da se na taj način bori sa emocijama.

"Uvek pokušavam da spustim loptu. Samo ja znam kako se osećam. Sigurno da sam presrećan što smo osvojili, ali nisam od ljudi i od trenera koji će sada da pričaju sve i svašta. Treba analizirati ovo, čeka nas ozbiljan posao...".

Zvezdin trener najavio je da će igrači dobiti "jedan dan odmora" i potvrdno je odgovorio na pitanje da li je Reglendova povreda ujedinila ekipu.

"Kad jednog takvog igrača nemaš... Svi su došli bliži jedni drugome i svi su bili svesni da moraju da pomognu ekipi. Slažem se sa vama...", dodao je Tomić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar