Ovo su timovi s kojima će Zvezda igrati u Evroligi!

Poznata je većina timova s kojima će Zvezda boriti bitke naredne godine u Evroligi. Tu su i noviteti. . .

Košarka 23.04.2019 | 09:00
Ovo su timovi s kojima će Zvezda igrati u Evroligi!
Crvena zvezda mts se posle godinu dana pauze vraća u Evroligu!

Košarkaši trenera Milana Tomića su ove večeri u "Pioniru" još jednom nadigrali Budućnost u odlučujućoj utakmici finala plej-ofa ABA Lige i popeli se na "jadranski tron", koji sa sobom povlači i učešće u najvažnijem međunarodnom klupskom takmičenju u Evropi.

Od naredne sezone Evroliga će brojati dva učesnika više, ukupno 18, a ostaje se pri istom "ligaškom" formatu koji je aktuelan već četiri sezone i nije nepoznat Crvenoj zvezdi.

To znači da će crveno-beli naredne sezone odigrati najmanje 34 utakmice u Evroligi i već je poznata većina njihovih rivala: Efes i Fenerbahče (Turska), Armani(Italija), CSKA(Rusija), Baskonija, Barselona, Real Madrid i Valensija (Španija), Panatinaikos i Olimpijakos (Grčka) i Žalgiris (Litvanija).

Bajern (Nemačka) i ASVEL (Francuska) su dobili specijalne pozivnice, s tim da francuski predstavnik mora još da ispuni određene kriterijume.

Takođe, mesto u Evroligi dobiće i najboljeplasirani tim iz Bundes i VTB lige, uz Bajern i CSKA, dok će biti dodeljen i jedan "vajldkard"

Prethodnih dana spekulisalo se da bi to mogao da bude baš jedan tim iz ABA Lige, a ukoliko to bude tako na njega će pretendovati svakako poraženi finalista Budućnost, koji je ove godine igrao Evroligu, odnosno Partizan koji je već govorio o tim koracima.

Ovo će biti jubilarna 20. sezona "moderne" Evrolige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar