Tri "brejka" za tri "meč lopte"!

Golden Stejt, Portland i Toronto zakoračili u drugi krug plej-ofa NBA lige.  Nepodnošljivo, užasno, sramotno! Privatnik Vestbruk rešio da izbaci Oklahomu - jedan poen za poluvreme! Golden Stejt, Portland i Toronto pred drugim krugom plej-ofa.

Košarka 22.04.2019 | 11:00
Tri "brejka" za tri "meč lopte"!
Prvi do plasmana u drugo kolo plej-ofa NBA lige, odnosno polufinala konferencije, stigli su košarkaši Bostona koji su "počistili" Indijanu.

Na korak od ostvarenja cilja prethodne večeri došli su Golden Stejt, Toronto i Portland.

Prvi su savladali Los Anđeles Kliperse 113:105, drugi su bili bolji od Orlanda 107:85, a treći od Oklahome 111:98. Sve tri pobede upisane su u gostima, za vođstvo u seriji 3:1.

Aktuelni šampioni do prve "meč lopte" došli su najviše zahvaljujući Kevinu Durentu (33 poena) i Kleju Tompsonu (32).

Portland su predvodili njegovi najbolji igrači, Si Džej Mekalum sa 27 i Damijan Lilard sa 24 poena, dok je najefikasniji u pobedi Toronta sa 34 poena bio Kavaj Leonard.

Pete utakmice igraće se u Ouklandu, Portlandu i Torontu, a evo kako je bilo u četvrtim:



Kad igra za sebe može da bude među najboljima na svetu, ali kad valja to isto da učini za tim nema ga nigde. Rasel Vestbruk je uspeo da dovede Oklahomu na ivicu eliminacije već u prvoj rundi plej-ofa, pošto je bio, opšti je utisak, najlošiji pojedinac utakmice u kojoj su Tenderi poraženi od Portlanda (98:111), pa sad gube u borbi za mesto u polufinalu Zapadne konferencije 1:3.

Mada je pre samo dva dana istom rivalu ubacio 33 poena, Ras je sinoć bio očajan do granice nepodnošljivosti. Po starom, a ne baš tako dobrom običaju, potrošio je dosta lopti, nije uspeo da savlada „privatnika“ u sebi, što se na kraju osvetilo domaćem sastavu. Ubacio je 14 poena, uz očajne procente. Promašio je čak 16 šuteva iz igre (pogodio pet od 21), u jednom trenutku pucao 0/10, a u drugom poluvremenu ubacio je jedan jedini poen, uz katastrofalan učinak u toj deonici 0/7! Sramota za košarku.

A pre samo nekoliko godina smatralo se da bi sa Kevinom Durentom mogao Vestbruk da pokori NBA ligu, međutim, otkako je drugopomenuti otišao u Golden Stejt, Rasovi procenti su drastično pali, o čemu svedoči podatak da je u samo jednoj od 15 plej-of utakmica posle rastanka sa nekadašnjim saborcem imao šuta iznad 50 odsto. Užasno.

Goste su do slavlja predvodili Si Džej Mekolum (27 poena, pet trojki) i Demijen Lilard (24), a priliku da okončaju seriju imaće u sredu na svom parketu. Protiv ovakve Oklahome to ne bi trebalo da bude problem.





ISTOK

Boston - Indijana 4:0
Milvoki - Detroit 3:0

Filadelfija - Bruklin 3:1
Toronto - Orlando 3:1

ZAPAD

Golden Stejt - Klipersi 3:1
Hjuston - Juta 3:0

Portland - Oklahoma 3:1
Denver - San Antonio 2:0

*grupisani su parovi koj se ukrštaju u sledećoj rundi.

Izvor: Mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar