Uoči sahrane, pustoš pred kućom

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković biće položena danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Srbija 20.04.2019 | 14:10
Uoči sahrane, pustoš pred kućom
Sahrana će biti obavljena u 15 časova, najavili su članovi porodice. Urna će biti položena ispod lipe u dvorištu gdje počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Međutim, kako javlja reporter Blica, ispred porodične kuće u Požarevcu za sada je mirno i tiho, gotovo da nema “žive duše”. Kapija kuće je zatvorena, nikome nije dozvoljen ulazak, a na prilazu objektu postavljena je metalna ograda kako se na tom mjestu niko ne bi parkirao. 



U kući, ipak, ima nekoliko ljudi, koji su rekli Blicu da ulazak neće biti moguć sve dok se ne završi komemoracija koja u 14 sati počinje u Domu kulture u Požarevcu.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usljed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pokoj joj duši

20.04.2019 12:18

Oni su obilježili zadnju sponu s Jugoslavijom. Da li su bili tako zli, a ovi sad tako dobri saznaćemo za 20 godina kad ae procesi rascjepljivanja zavr#e te dobijemo 3 islamske države, 3 srpske i jednu katoličku.

ODGOVORITE
Name

Nista

20.04.2019 16:00

Nista njima nije falilo sto ovi sada imaju. A ovima sada fali ono sto su oni imali.

Name

Dora.

20.04.2019 18:15

kadse vratiš vjeri pradjedova sveće biti kako želiš.