MK: Novak za 69 minuta do četvrtfinala!

Đokoviću vetar bio teži rival od Frica.  Novak Đoković lako se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.  Srpski teniser nije imao težak zadatak protiv malo poznatog rivala.

Tenis 18.04.2019 | 14:45
MK: Novak za 69 minuta do četvrtfinala!
Srpski teniser je za nešto više od sat vremena igre savladao Tejlora Frica sa 6:3, 6:0.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Rusa, Danila Medvedeva, koga je savladao u sva tri prethodna okršaja.

Nije Novak impresionirao protiv Frica u četvrtak, ali nijednog trenutka Amerikanac nije bio u prilici da ga ugrozi.

Veći problem za prvog tenisera sveta bio je jak vetar koji je ometao Đokovićev servis.

U četvrtak nastupa i drugi srpski predstavnik u kneževini, Dušan Lajović igra protiv četvrtog nosioca Dominika Tima iz Austrije.

Ovog puta nije bilo ni problema, ni nervoze.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković namučio se protiv Filipa Kolšrajbera u ovosezonskom "debiju" na šljaci, tokom kog je razbio reket iz besa, ali je ipak eliminisao upornog Nemca u tri seta (6:3, 4:6, 6:4).

Dan kasnije, rival najboljeg tenisera sveta bio je malo poznati Amerikanac Tejlor Fric (65. na ATP listi), koji nije uspeo da napravi i treće iznenađenje u Monte Karlu:

Đoković - Fric 2:0 (6:3, 6:0)

Kao što rezultat govori, u prvom setu je bilo ravnopravne borbe po snažnom vetru, a u drugom ne. Đoković je trijumfovao, ali i sačuvao snagu za duel protiv Danila Madvedeva, koji je u četvrtak savladao Stefanosa Cicipasa (6:2, 1:6, 6:4), nakon sata i 47 minuta igre.

Odmah nakon uspeha ruskog igrača, Đoković je izašao na teren i počeo meč sa četiri gema u kojima nije bilo brejk šanse. Vetar je pravio probleme obojici, ali je Novak ipak ubacio u dodatnu brzinu i oduzeo rivalu servis u petom gemu. Isto je uradio i u sledećoj prilici, pa je vođstvom 5:2 najavio brzi kraj seta.

Prvi set je trajao tačno 40 minuta i bio je uvod u drugi, rutinski završen za manje od pola sata. Novak nije rivalu dozvolio nijedan osvojeni gem i napravio je šest "brejkova" zaredom!

Meč je završen za 69 minuta.

U 21. veku Rafael Nadal je osvojio 11 puta Monte Karlo, dva puta je taj trofej pripao Novaku Đokoviću (2013. i 2015. godina), kao i Huan Karlos Ferero (2002, i 2003. godina), dok po jedan trofej imaju Vavrinka, Korija i Kuerten.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar