MK: Novak i Dušan igraju za četvrtfinale!

Masters u Monte Karlu došao je do osmine finala, a na terenima biće dva srpska tenisera – Novak Đoković i Dušan Lajović.  Velika američka nada napada Novaka.  Đoković u 3. kolu mastersa protiv Frica.

Tenis 18.04.2019 | 11:00
MK: Novak i Dušan igraju za četvrtfinale!
Đoković je plasman u osminu finala obezbedio pobedom nad Filipom Kolšrajberom, a Lajović iznenađenjem protiv Davida Gofana.

Njih dvojica će predstavljati Srbiju i pokušati da se plasiraju u četvrtfinale, što će biti jedan od većih uspeha u karijeri za Lajovića, a opravdanje očekivanja za Đokovića.

Novak za protivnika ima Amerikanca Tejlora Frica, sa kojim se do sada nije sastajao, a njihov meč na programu je na Centralnom terenu kao drugi po rasporedu. Početak se očekuje oko 12.30, nakon što duel završe Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Dušan se sastaje sa favorizovanim Austrijancem Dominikom Timom, kojeg nije uspeo da pobedi ni na jednom od prethodnihi pet duela (svih pet na šljaci). Njihov susret je treći na Terenu prinčeva, početak se očekuje oko 14 časova, to jest kad se završe mečevi Pelja – Čekinato i Nori – Sonego.

Pored tih duela, najzanimljiviji događaj biće i duel Rafe Nadala i Grigora Dimitrova, koji će se odigrati posle Novakovog.

U osmini finala Monte Karla sastaju se još Fonjini – Saša Zverev i Erber – Ćorić.

Odbranio je Novak Đoković bodove iz Monte Karla od prošle godine, sada kreću u misiju da dopisuje poene na ATP listi. Najbolji teniser sveta nije oduševio igrom u drugom kolu protiv Filipa Kolšrajbera, a na trećem stepeniku ga čeka velika američka nada Tejlor Fric (oko 12.30, Sportklub1).

Momak iz Kalifornije je skrenuo pažnju na sebe još 2016. godine, kada je postao drugi najmlađi američki teniser ikada koji se domogao finala jednog ATP turnira. Nije uspeo i da podigne pehar u Memfisu, zaustavio ga je Kei Nišikori.

Ipak, od tog uspeha, Fricova karijera napreduje sporije nego što se očekivalo i pre ovog turnira je bio 61. na ATP listi.

Sve, dakle, zavisi u ovom duelu od Novaka Đokovića. Zabrinjava forma srpskog tenisera, koji je rano ispao u Majamiju jer je bio „zarđao“, pa ga je isto dočekalo i u Majamiju, a sada je i posle pobede na mišiće nad Kolšrajberom rekao isto – da je malo zarđao.

S obzirom na to da se topi deo sezone u kojem Đoković može samo da osvaja bodove, očekuje se da Novak zaigra najbolje što ume i probije se makar do polufinala Monte Karla, gde će ga, ako je suditi po žrebu, čekati Dominik Tim.

Austrijanac će morati najpre da danas ukrsti rekete protiv još jednog Srbina, Dušana Lajovića, koji je oduševio sjajnom igrom i pobedom nad Davidom Gofanom. Lajović je do sada bio lak zalogaj za Tima, koji ga je pobedio svih pet puta, a Dušan je samo jednom uspeo da osvoji set.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar