VAR ga je učinio najsrećnijim čovjekom na svijetu!

Da nije bilo VAR-a, Kristijan Eriksen bi verovatno do kraja života žalio za potezom koji je napravio u nadoknadi vremena meča Mančester siti – Totenhem (4:3).  Eriksenu laknulo: Najsrećniji sam čovek na planeti! Son: Nikada nisam video nešto slično ovome! Totenhem sanja na javi. . .

Fudbal 18.04.2019 | 10:30
VAR ga je učinio najsrećnijim čovjekom na svijetu!
Sekunde su delile Spurse od senzacionalnog plasmana u polufinale Lige šampiona, kada je Danac, inače ključni igrač tima, bukvalno asistirao protivniku za gol Rahima Sterlinga.

Taj pogodak bi eliminisao Totenhem, a poslao Siti među četiri najbolja kluba u Evropi, da nije bilo VAR tehnologije.

Turski sudija Džunejt Čakir je usvojio sugestiju kolega koji su pregledali usporeni snimak i poništio pogotak "Građana" zbog ofsajda Serhija Aguera pre asistencije za Sterlinga.

"Moram da budem najsrećniji čovek na planeti. Mislio sam da je sve bilo gotovo u tom trenutku... Pravi rolerkoster, dali smo puno Sitiju, čudna utakmica", rekao je Eriksen za BT Sport.

Eriksen priznaje da je osetio olakšanje kada je turski arbitar Džunejt Čakir dosudio ofsajd Aguera.

"Posle utakmice moramo duboko da udahnemo, nastavljamo bajku i zanimljivu avanturu", zaključio je Danac.

Totenhem u polufinalu ide na Ajaks, dok drugi par čine Liverpul i Barselona.

Kakva je to samo bila utakmica, jedna od onih koja će se dugo pamtiti i prepričavati. Mančester Siti je dobio s 4:3, ali je Totenhem prošao dalje. Gol Ljorentea je diskutabilan, a Rahim Sterling je dao gol u 93. minutu koji je poništen zbog ofsajda.

Kristijan Eriksen je mogao da bude tragičar jer je on taj koji je izgubio loptu pre tog poništenog gola Sterlinga. Verovatno je njemu bilo najteže kada je video loptu u mreži.

I sam to ističe posle utakmice...

"Mora da sam u ovom momentu jedan od najsrećnijih ljudi na planeti! Mislio sam da je sve gotovo, ali bila je to zanimljiva utakmica. Rolerkoster. Dali smo im mnogo, ali smo i dobili. Uvrnuta utakmica. Posle ovoga moramo da uzmemo dubok uzdah, protiv Ajaksa će biti kao u bajci", rekao je Eriksen posle meča.

Zadovoljstvo je delio i njegov saigrač Hjon Min Son.

"Nikada nisam video nešto slično ovome. Bilo je teško i ludo! Ponosan sam na saigrače. Bilo je ludilo! Nekada nas VAR nervira, ali danas smo mu zahvalni! Borili smo se zajedno 90 minuta. Pokazali smo neverovatan karakter i borbu", rekao je dvostruki strelac Son.

Totenhem će u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Ajaksa. Prvi meč je 30. aprila, a revanš 7. maja.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar