Gvardiola: Moglo je da bude skroz drugačije...

Trener Mančester sitija smatra da je sada prekasno za kajanje i da je fudbal jednostavno nepredvidiv u nekim slučajevima. . .

Fudbal 18.04.2019 | 10:15
Gvardiola: Moglo je da bude skroz drugačije...
Mančester siti je ispao nakon trilera u drugom meču četvrtfinala protiv Totenhema uprkos pobedi rezultatom 4:3. Pep Gvardiola još jednom nije uspeo da dogura do željenog cilja i dovede svoj tim u završnicu Lige šampiona uprkos napretku koji je njegova ekipa napravila prethodnih sezona.

"Građani" su bili nadomak pobede i plasmana dalje, ali su gol Ljorentea iz 73. minuta, i poništen gol Sterlingu u poslednjim momentima utakmice ugasili nade španskom treneru o trofeju u Evropi ove sezone.

Posle utakmice Gvardiola je u na konferenciji za štampu rekao da je šokiran ishodom, ali da klub mora da nastavi dalje ka ostvarenju ovosezonskih ciljeva.

"Teško je, bili smo toliko blizu prolaska, ovaj ishod je dosta nesrećan, ali moramo da se pomirimo s tim i da krenemo dalje... Odigrali smo odličnu utakmicu, imali smo 3:2 posle 20 minuta, u drugom poluvremenu smo uradili sve da obezbedimo prolaz, ali šta da se radi – u ovom takmičenju se svaka greška kažnjava", rekao je trener Sitija nakon za njega neočekivanog ishoda.

On naglašava da je sve moglo da krene drugim putem da je njegova ekipa drugačije odigrala prvu utakmicu, ali da treba da budu generalnim napretkom koji su ostvarili od njegovog dolaska.

"Promašili smo penal u prvom susretu, stvorili mnogo prilika, a na kraju su nas koštale greške za dva gola koje smo sami napravili u ovom meču. Ali, igrali smo kako smo želeli, borili smo se do kraja. Sve što smo postigli u prethodne dve sezone je neverovatno".

Španac dodaje da mu je žao što nisu uspeli da ispune očekivanja navijača koji su im pružili veliku podršku na ovoj utakmici.

"Zahvalio bih navijačima – otkad sam došao u klub nisu nas podržavali tako strasno kao što su to činili večeras. Žao mi je zbog njih, ali sam siguran da znaju da smo dali sve od sebe i da je fudbal nekada nepredvidiv i da se ovakve stvari dešavaju“, zaključio je Pep Gvardiola.

Nije sve tako crno za Mančester siti, njihovo ispadanje iz Lige šampiona povećaće šanse tima za osvajanje Premijer lige jer će moći sve snage da koncentrišu na to takmičenje. S druge strane njihov rival u toj borbi Liverpul nastavlja borbu na dva fronta pa će imati teži posao do kraja sezone.
 
Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar