EL, plej-of: Realu opet drama protiv PAO-a!

Neverovatan preokret Reala protiv Panatinaikosa na startu plej-ofa! Košarkaši Real Madrida uspeli su da pobede Panatinaikos na domaćem parketu u prvom meču plej-ofa Evrolige rezultatom 75:72.  Kraljevski klub vodi s 1:0 u plej-of seriji.

Košarka 17.04.2019 | 23:45
EL, plej-of: Realu opet drama protiv PAO-a!
Real je uspeo da dođe do preokreta u završnici i zabeleži veoma bitnu pobedu, te ostavi PAO bez brejka.

Gosti iz Atine su poveli sa 72:66, ali od tog trenutka sredinom četvrte četvrtine do kraja utakmice nisu postigli ni jedan jedini poen i pretrpeli poraz.

Real je bolje igrao u prvom poluvremenu i imao prednost tokom svih 20 minuta. Vodili su sa najviše osam razlike, sa koliko su otišli i na pauzu.

Prednost Madriđana je u trećoj četvrtini porasla – oni su poveli sa 13 razlike, ali je PAO uspeo da se konsoliduje i smanji na -6 pred poslednjih deset minuta.

Usledio je veliki preokret grčke ekipe. Serijom pogodaka u kojoj je viđena jako loša igra "kraljevskog kluba" došli su do pomenutih +6 (72:66) na tri i po minuta do kraja meča.

Malo ko je to tada mogao da predpostavi, ali u tom trenutku su gosti postigli poslednje poene na utakmici. Rudi Fernandes tada postigao trojku, a to su ujedno bili i poslednji poeni iz igre na meču.

Real je putem slobodnih bacanja došao do preokreta, poveo sa 75:72, a u poslednjem napadu Pablo Laso se odlučio da ne pravi tajm-aut. Trojku za produžetak je promašio Dešon Tomas, a odmah nakon toga Valter Tavares je izblokirao Kita Lengforda, pa je vreme isteklo.

Najefikasniji kod domaćih bio je Džefri Tejlor sa 13 poena. Jedan manje ubacio je Fabijen Kozer, a istakao se i Tavares sa po osam poena i skokova. Fernandes je šutirao 2/9, a Ljulj nije igrao zbog povrede.

Kod gostiju Nik Kalates je imao 17 poena, uz 6 od 19 iz igre i "samo" četiri asistencije i tri uhvaćene lopte. Pored njega dvocifreni su bili Tomas sa 12 i Jan Vujukas sa deset poena.

Revanš meč se igra u petak od 21.00 na istom mestu, u Madridu.

Kada ne postigneš koš u skoro poslednja četiri minuta utakmice onda ne zaslužuješ da pobediš. Takva je bila situacija s Panatinaikosom koji je poražen od Reala u Madridu s 75:72. Prošli put je presudio Rudi Fernandez onom sjajnom trojkom, a ovoga puta je važan šut za produžetak promašio Dešon Tomas.

Nik Kalates je na tri minuta i 52 sekunde pogodio trojku za prednost od 72:66 i do kraja utakmice nije uspeo da postigne nijedan koš. Tako se ne može do brejka protiv aktuelnog prvaka Evrope.

Real se od tog rezultata vratio trojkom Fernandeza, a potom penalima Fakunda Kampaca i Džejsi Kerolauspeo da preokrene meč koji je sa tribina posmatrao Luka Dončić. Košarkaš Dalasa je doneo sreću Realu koji je tako poveo s 1:0 u seriji.

Može Panatinaikos da bude zadovoljan kako je odigrao, osim pomenute završnice. Zeleni su videli da mogu protiv Reala koji je igrao bez Serhija Ljulja, a to nije isti tim kao kada je Španac u sastavu.

Ekipa Pabla Lasa je zato odigrala timski, raspodelila je minutažu i poene, a prednjačili su Džefri Tejlor sa 13 i Fabijan Kozer sa 12. Po osam poena dodali su Valter Tavares (osam skokova i dve blokade), Džejsi Kerol i Fakundo Kampaco.

Kod Panatinaikosa je po pravilu najbolji bio Nik Kalates sa 17 poena i četiri asistencije, ali nije blistao u šutu za dva poena - 3/9. Pored njega Dešon Tomas je ubacio 12 poena, a Jan Vujukas 10. Imali su Zeleni šansu za brejk, ali je nisu iskoristili.

Real vodi 1:0.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak

CSKA Moskva - Baskonija 94:68
/Rodrigez 19 - Šilds 17/  (rezultat u seriji 1:0)

Fenerbahče – Žalgiris 76:43
/Kalinić 16 - Grigonis 10/  (rezultat u seriji 1:0)

Sreda

Anadolu Efes - Barselona 75:68  (rezultat u seriji 1:0)
/Micić 21 - Tomić 14/

Real Madrid - Panatinaikos 75:72   (rezultat u seriji 1:0)
/Tejlor 13 - Kalates 17/ 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar